• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

odtü ve diğerleri

yesil8

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
126
1
621
Ankara
nolur yardım edin..
meslek seçimi hakkında.
düşündüklerim kimya müh., fen öğretmenliği,matematik..
akıl verin lütfen..

mühendislik ve öğretmenlik çok farklı...hangisini daha iyi ve severek yapabileceğini anlayabilmek için biraz çalışma ortamları hakkında bilgi edinmelisin bence. kimya mühendisliği bir çok farklı sektörde iş bulabileceğin bir daldır. Gıdadan,tekstile,boyadan savunma sanayiine...konu başlığında odtü yazdığı için orayı düşündüğünü düşünerek diyorum ki; orda okumak zaten çok keyiflidir. mühendislik de zordur ama :) odtu gıda mühendisliği mezunu olarak yazıyorum bunu da... mesleğe karar vermek gerçekten zor ve önemli, iyi düşün ve bence çalışırken hangi ortamlarda hangi şehirlerde olabilirsin, buralar seni ne kadar mutlu eder bunları düşünerek karar ver..şimdiden kolay gelsin ve hakkında hayırlısı olsun :)

odtü süper bir üniversite odtü olsunda hangi bölüm olursa olsun bence:1hug:

ne istediğine çok iyi karar vermelisin ki okulu bitirene kadar okudugun okul sana eziyet olmasın,zevkle keyifle okuyacagın mutlu olacagın bölümü seç,arkadasında dedigi gibi mühendislik ve öğretmenlik çok farklı bölümler önce ne istediğine karar ver,yolun açık olsun canım...

matematik okuması zordur, bir de odtü de düşünüyorsan iyice zor olacak. önceden bilmende fayda var...
büyük ünv lerde çok çalışmadan bölümlerden mezun olmak kolay değildir.

odtü fen bilgisinden mezun olursan, kolejlerde çok rahat iş bulursun. fen b. den devlet atamaları sıkıntılı...

ben olsam, içlerinde kimya mühendisliğini tercih ederim. iş alanı daha geniş. istersen sonradan öğretmenliğe de geçiş yapabilirsin(mezun olana kadar değişmezse)

gazi ünv nin öğretmenlik bölümleri iyi eğitim veriyor diye duymuştum. eğitim fakültesi düşünüyorsan gaziyi tercih edebilirsin.

odtü ile diğer devlet ünv lerini(boğaziçi, itü hariç) kıyaslamak bence yanlış olur. arada büyük farklar var.
iyi bir puan aldığını düşünüyorum, şimdiden tebrik ederim.

matematik secmemelisin.hem zor hem iş yok.formasyonla ugrasırsın.fen bilgisi ögretmenliginin de ataması neredeyse yok denecek kadar az.onu da tavsiye etmiyorum.kimya müh. ya da odtüde var mı bilmiyorum ama metalurji ve malzeme müh. seni zengin eder.2.söledigim bölüm dokuz eylülde var

cnm meraba ben kimya muhendisliğinde okuyorum bölumumden memnunum ama zorrr.sana tavsiyem universite ve bölumleri seçmeden önce git istedigin universitenin araştırma görevlileriyle konuş artıları eksileri nedir ne değildir derslerine göz at.yapıp yapamayacagını ölç.mesela benim çizimle aram hiç iyi değildir bir ara mimarlık istedim o da artık bilgisayar ortamında çizimlerin yapılması nedeniyle ama gecen dönem teknik resim diye bir ders aldım bilgisayarla çizimde bir sorun yok ama kalemi cetveli elime alınca kalıyordum vee kaldım o dersten :)kimya muhendisliğinin alanı çok geniş o açıdan öneririm birde iyi bir universiteden mezun olursan işsiz kalmak gibi bir derdin olmaz öyle umuyorum.birde dikkatimi çekti fen ögretmenliği matematik kimya muhendisliği demişsin güzelim onlar arasında hiçbir baglantı yokki.önce neyi istedigine karar ver sadece onlarla kendini sınırlandırma diger meslekleri de araştır.

mühendislik okuyacaksan ODTÜ'de oku
başka üniversitelerin mühendisliğinde okursan
iş bulamazsın.sürekli haberlerde kimya,jeoloji,çevre mühendislerin
belediyeye itfaiye eri,zabıta olmak için başvurduklarını görüyoruz
ODTÜ'de okursan işin hemen hazır olur..
yalanda değil benim çevremde hacetepe fizik mühendisliğini bitiren
ve 2 yıldır iş bulamayan bir ablam var :(
halamın kızı fen bilgisi öğretmenliğini bitirdi 5 yıldır işsiz...

mühendislik okuyacaksan ODTÜ'de oku
başka üniversitelerin mühendisliğinde okursan
iş bulamazsın.sürekli haberlerde kimya,jeoloji,çevre mühendislerin
belediyeye itfaiye eri,zabıta olmak için başvurduklarını görüyoruz
ODTÜ'de okursan işin hemen hazır olur..
yalanda değil benim çevremde hacetepe fizik mühendisliğini bitiren
ve 2 yıldır iş bulamayan bir ablam var :(
halamın kızı fen bilgisi öğretmenliğini bitirdi 5 yıldır işsiz...
puanı odtu ye yetiyorsa tabii ki odtu de okusun.ama zaten iyi bir kimya muhendisiğine girebilecek puanı aldıysa odtuye de girilebiliyor.mesela benim girdigim sene odtu jeoloji muhendisliğine puanım yetiyordu ama tercihimi kimya muhendisliğinden yana kullandım burda kişinin istekleri daha ön planda.odtu tabii ki mukemmel bir okul fakat bunu odtu dışındakiler iş bulamaz diye genelleme yapmamalıyız.zaten hacettepe fizik muhendisliğinin puanına bakarsan sıralamasına bakarsan çokta tercih edilen bir bölum olmadıgını görursun.mesela universiteden universiteye çok fark var.bende kimya muhendisliği okuyorum ankara universitesinde vasat universitelerin de kimya muhendilsiği bölumu var bunu universite belirler dediğin dogru.ama odtu dışındaki universiteler de iş bulamazsın sözu tamamen yanlış.özel universiteleri pek sevmememe ragmen (eğitimde eşitsizlik oldugu gerekçesitle)mesela bahçeşehir tobb bilkent koç gibi universiteler iş garantisini beraberinde getiriyor.ama dedğim gibi arkadaşın puanı ODTU ye muhendisliğe yeterse tercihini ondan yana kullansın.şu da bir gerçek ankara izmir ve istanbul dışındaki universitelerin kaliteli olduguna inanmıyorum.yani bu kimya muhendilsiğine çevre muhendisliğine özgü birşey değil yada fen bilgisi öğretmenliğine.okudugun okul önemli.ama mesela fenbilgisi ögretmenliği okumak istiyorsan gazi universitesinin eğitim fakulteleri iyi.universitelerde birlikte bölumleri de araştır.sırf odtu diye atıyorum maden muhendisliğine girme

puanı odtu ye yetiyorsa tabii ki odtu de okusun.ama zaten iyi bir kimya muhendisiğine girebilecek puanı aldıysa odtuye de girilebiliyor.mesela benim girdigim sene odtu jeoloji muhendisliğine puanım yetiyordu ama tercihimi kimya muhendisliğinden yana kullandım burda kişinin istekleri daha ön planda.odtu tabii ki mukemmel bir okul fakat bunu odtu dışındakiler iş bulamaz diye genelleme yapmamalıyız.zaten hacettepe fizik muhendisliğinin puanına bakarsan sıralamasına bakarsan çokta tercih edilen bir bölum olmadıgını görursun.mesela universiteden universiteye çok fark var.bende kimya muhendisliği okuyorum ankara universitesinde vasat universitelerin de kimya muhendilsiği bölumu var bunu universite belirler dediğin dogru.ama odtu dışındaki universiteler de iş bulamazsın sözu tamamen yanlış.özel universiteleri pek sevmememe ragmen (eğitimde eşitsizlik oldugu gerekçesitle)mesela bahçeşehir tobb bilkent koç gibi universiteler iş garantisini beraberinde getiriyor.ama dedğim gibi arkadaşın puanı ODTU ye muhendisliğe yeterse tercihini ondan yana kullansın.şu da bir gerçek ankara izmir ve istanbul dışındaki universitelerin kaliteli olduguna inanmıyorum.yani bu kimya muhendilsiğine çevre muhendisliğine özgü birşey değil yada fen bilgisi öğretmenliğine.okudugun okul önemli.ama mesela fenbilgisi ögretmenliği okumak istiyorsan gazi universitesinin eğitim fakulteleri iyi.universitelerde birlikte bölumleri de araştır.sırf odtu diye atıyorum maden muhendisliğine girme

ülkemizde genç nüfus çok
şuan öyle bir duruma geldik ki tıkanma noktasındayız,
boğaziçi ekonomi mezunu bir genç bile 750 lira maaş veren bir şirket olsa çalışırım diyorsa,ya da mezunlar mühendislik fakültelerini bitirip astsubay,polis olmaya çalışıyorlarsa durum çok acı...
halamın kızı kocaeli üniversitesini bitirdi...
ben işveren olsam istersen boğaziçi kimya mühendisliğini bitir seni almam mesela başvurumda ODTÜ kimya mezunu ya da mühendisliği bitirmiş bir genç varsa onu alırım fark bu işte...

birde şu var artık kimse mezun olduğu eğitimini aldığı işte çalışamıyor,çalışan kısımda çok az kimsede buna yalan diyemez her şey ortada ne yazık ki,beden öğretmenliğini,sosyal bilgiler öğretmenliğini bitirmiş insanları altın firmalarında çantacı olarak çalıştıklarını gördüm...

Back