Odtü mimarlık mı Odtü işletme mi?

odtü mimarlık mı odtü işletme mi

• odtü mimarlık

• odtü işletme

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Mimarlık 2. sınıf öğrencisiyim, çocukluğumdan beri tek hayalimdi diyebilirim ve bu yüzden inanılmaz severek okuyorum. Gerçekten gönül işi ama, açıp çalışabileceğin yazılı bir kaynağın yok tamamen hocaların yorumları ve kendi kafanda oluşan fikirler üzerine günlerce kafa yorup sabahlaman gereken bir meslek. O yüzden senin neyi daha çok tercih ettiğin önemli , açıp bir kitap üzerine mi çalışmak yoksa tamamen ucu açık aslında bir o kadar da sınırları zorlayan bir bölüm seçmek mi

Mimarlık 2. sınıf öğrencisiyim, çocukluğumdan beri tek hayalimdi diyebilirim ve bu yüzden inanılmaz severek okuyorum. Gerçekten gönül işi ama, açıp çalışabileceğin yazılı bir kaynağın yok tamamen hocaların yorumları ve kendi kafanda oluşan fikirler üzerine günlerce kafa yorup sabahlaman gereken bir meslek. O yüzden senin neyi daha çok tercih ettiğin önemli , açıp bir kitap üzerine mi çalışmak yoksa tamamen ucu açık aslında bir o kadar da sınırları zorlayan bir bölüm seçmek mi
İlerde neler yapmayı düşünüyorsun yurtdışımı yoksa türkiyedemi çalisicaksin

Mimarlık sonuçta yetenek işi ne kadar yapabilirim bilmiyorum birde okumasida zormus isletme okursan issiz kalirsin diyorlar ama sonuçta ODTÜ diyorum bende. sence hangisinde yurtdisinda calisma imkani daha fazla

İşletmede daha fazla.
Accenture,Deloitte,PWC gibi firmalara girip, yurtdışı branşına rahatlıkla kapak atabilrisin.

İlerde neler yapmayı düşünüyorsun yurtdışımı yoksa türkiyedemi çalisicaksin
Aslında buna tam olarak karar vermiş değilim, seneye italyada erasmusa gitmeyi planlıyorum, stajlarımı yurtdışında yapmak istiyorum eğer yurtdışı olmazsa İstanbuldaki büyük şirketlerde yapmak istiyorum(ben de Ankarada okuyorum) Belli bir süre Türkiyede çalışıp sonra yurtdışına çıkmak istiyorum özellikle İtalya çalışmak istediğim yerlerin başında geliyor. Yani aslına bakıcak olursan tamamen sana bağlı bir şey nerede kalmak istediğin,elde edeceğin imkanlar çevre vs. Bana kalırsa Türkiyede de çok iyi ilerletilebilir. Ama en mantıklısının hem yurtdışı hem Türkiye karışık bir iş hayatının olması bana göre :)

Canim benim esim odtu isletme mezunu, ben de odtu mezunuyum , bizim zamanimizda ikisine ayni anda giremezdin nasil oluyor biri sayisal puanla digeri esit ağırlıkla aliyordu ? Şimdi nasıl ?

Bir de bu hayalinizdeki yurt dışı neresi

Arkadaş amerika da yemek servisi yaptı burda gayet geçerli bir mesleği varken 5 yıl çalıştı geri geldi.

Aklınızda bir ülke var mı

Canim benim esim odtu isletme mezunu, ben de odtu mezunuyum , bizim zamanimizda ikisine ayni anda giremezdin nasil oluyor biri sayisal puanla digeri esit ağırlıkla aliyordu ? Şimdi nasıl ?
artik oluyor MF okuyup her ikisinide secebiliyorsun.

Damdan benim için saydiklarimdan herhangi biri olabilir ; 1amerika, 2rusya, 3italya 4ingiltere kisacasi modern yurtdisi ülkelerindenherhangi biri olabilir arjantinden fFransaya fransadan avusturalyaya modern olsunda

Tatlim peki esinle sen ne is yapiyorsunuz turkiyedemi yurtdisindami yasiyorsunuz bide eşinin maasi ne kadar nerede calisiyor şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar benim küçüklüğümden beri bir hayalim var benim hayalim yurtdışında çalışmak bu hayalime ulaşmak içinbir üniversite bölümü seçmem gerekiyor arkadaşlar odtü mimarlık mı yoksa odtü işletme mi beni bu hayalime daha rahat ulastirir odtü mimarlık veya odtü işletme bitiren tanıdıklarınız varsa maaşlarınıda yazabilir misiniz şimdiden teşekkürler:KK9:

yurtdışı için belki işletme daha iyi olabilir ama ben yine de odtü mimarlık derim.

daha önünde 5 yıl var o zaman yurtdışı düşüncenden vazgeçeceksin belki.

ama şu var mimarlık yetenek ve ilgi işi. yeteneğin ve ilgin varsa zorlanmazsın. severek okursun.

aksi takdirde sana işkence gibi gelir.

her şeyi düşün.

yurtdışı için belki işletme daha iyi olabilir ama ben yine de odtü mimarlık derim.

daha önünde 5 yıl var o zaman yurtdışı düşüncenden vazgeçeceksin belki.

ama şu var mimarlık yetenek ve ilgi işi. yeteneğin ve ilgin varsa zorlanmazsın. severek okursun.

aksi takdirde sana işkence gibi gelir.

her şeyi düşün.
Yok bu yıl lise dordum hatta bitirdim şimdide 480 civarinda bir puan bekliyoruz yani ben on yasimdan beri yurtdisi diyormusum yedisinde neysem yetmisimdede oyum iste

t: 41499583 .!.:
Mimarlık yetenek işi. Hele Odtu mimarlık çift yetenek gerektiriyor. :)
Odtu işletmenin yurt dışında payı çok.
Oylemi mesela hangi ulkelerde is bulma ihtimali var tanidiklarin varmi hic odtu isletme okuyupta yurtdisinda giden bide yurtdisinda ODTÜ yi kabul ediyorlarmi

Sececegin meslekle ilgili tercih yaparken kendiikgi ve yeteneklerine gore karar vermelisin. Bir insana gore isletme oncelikli olurken digeri minarlik diyebilir. Onemli olan senin ne istedigin? Sonucta ikisi cok farkli meslekler.

ben mimarım,hangi okul olduğunu söylemeyeyim şimdi tanıyan çıkar filan:) sana tavsiyem maddi manevi zor bir bölüm, bitirince de çok kazanamıyorsun, ona göre düşün taşın sonra pişman olma.

Yok bu yıl lise dordum hatta bitirdim şimdide 480 civarinda bir puan bekliyoruz yani ben on yasimdan beri yurtdisi diyormusum yedisinde neysem yetmisimdede oyum iste

dediğimi yanlış anlamışsın.

anladım lise son olduğunu. 5 yıl üniversite var ya ondan bahsediyorum.

1 yıl hazırlık 4 yıl üniversite. üniversiteden mezun olana kadar düşüncelerin değişebilir.

sonuçta şuan yaşın küçük.

hele bir yirmili yaşlara gel.

X