ODER - Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.060
30.536
1.123
61
Konya
Dernek Profili
ODER Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği, otistik çocukların anne ve babaları tarafından kurulmuş bir dernektir. ODER Ocak 2000 tarihinde kurulmuştur. ODER’in 350′den fazla üyesi bulunmaktadır. Üyelerin büyük çoğunluğu otistik çocuk velisi olup, bunun dışında, otizm ile ilgili profesyonel olarak çalışanlar ve gönüllüler de bulunmaktadır.
Otizm
Otizm nedir?
Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğudur. Otizm genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıkar. Otistik çocuklar genelde öğrenme zorluğu çekerler. Otistik çocukların büyük bir kısmında farklı seviyelerde zeka geriliği görülse de, zeka seviyeleri normal otistik çocuklar da vardır. Ancak genel zeka seviyeleri ne olursa olsun, Otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çekerler

Bir annenin doğum sonrası çocuğunun (tüm özür grupları dahil olmak üzere) özürlü olma oranı %2dir; Otistik olması oranı ise %0.5′tir (eskiden bu oran 4/10.000 olarak değerlendirilirdi). Bir otistik çocuktan sonra, ikinci çocukta otizmin ortaya çıkması riski %3 dür. Otizm erkek çocuklarda kız çocuklarından 4 kat daha fazla görünmektedir Her çocuktaki otistik belirtiler ve bunların seviyesi farklılık gösterebilir, bu nedenle otizmin seviyelerini kategorize etmek güçtür. Ayrıca, Asperger Sendromu ve Rett Sendromu olarak bilinen otizm formları da bulunmaktadır.

Otizmin Belirtileri Nelerdir?
Otistiklerde, etkilenme dereceleri değişse de, aşağıdaki ortak belirtiler görülür;

Sosyal ilişkilerde güçlük Konuşma güçlüğü
Sessiz iletişimde zorlanma
Oyun oynama ve hayal gücünü kullanmada zorlanma
Değişikliklere karşı tepki ve direnç gösterme
Otizmin tipik özellikleri
Otistik Bir Çocuk,

Başkalarına karşı ilgisizdir.
Göz temasından kaçınır.
Başkaları ile kendiliİinden iletişim kurmaz.
İsteklerini bir yetişkinin ellerini kullanarak belirtir.
Diğer çocuklarla oynamaz.
Sürekli bir konu üzerinde konuşur. Sebepsiz şekilde ağlar, güler ve sebepsiz davranışlarda bulunur.
Anlamsız sözleri üst üste tekrarlar.
Nesneleri tutup sürekli döndürmekten hoşlanır. Değişikliklerden hoşlanmaz.
Yaratıcılık gerektiren oyunları oynayamaz.
Bazıları yaratıcılık gerektirmeyen bazı işleri oldukça hızlı ve iyi yapar.
otizm.org
 
Merhaba benim akrabamin otizmli cocugu var ankarada haftada 2 saat egitim alip tekrar cankiriya gidiyor aile bilgisiz devletin verdigi 2 saat haftalik bildigim kadariyla maddi durumuda iyi değil ozel egitim alabilmesi için beni biraz aydinlatirmisiniz yani bu çocuk için ne yapabilirim üzülüyorum açıkçası çünkü aldigi az bir egitimle konuşmayı azda olsa iletisimi başardı biraz daha iyi eğitim almasi gerek nerde ve nasil olacak
 
 
Benim kardesim yaşar eğitim vakfının actıgı otizmli cocuklar için okula gidiyor internete yazıp sehrinizin yakınlarında varmı bakın ayrıca özel bir hoca tutmustuk zamanında niyazi totem adı fakat ne yazıkki devletimiz cogu seyde oldugunu gibi bu konudada bilinçsiz ve eksik yeteri kadar egitim sartları yok ne hocalar yetişiyor ne cocuklara yardım ediliyor. Tohum vakfının uygulamalarını indirebilirsiniz evde boş durmaz böylece youtube da evde yapılabilecek etkinlikler egitimler videolarını izleyebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…