Ödem atma yolunda ...

Kirmizilisiyahlikadin

21 Agustos baslangic=64.6 hedef= 55 güncel-61,2
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2015
1.291
1.105
63
37
Arkadaşlar dogum yapalı 20 ay oldu ama hala ödemlerim duruyor. Ayak bileklerimde hissedebiliyorum. Ve çok moralim bozuluyor. Bende sizlerle bu ödemelerden kurtulmaya karar verdim. Size her gün ödem atmak için ne yaptıysam yazacağım. Sonucu da bildirecegim. İsterseniz katılabilirsiniz. İlk defa böyle bir uğraş içine gireceğim. Umarım başarılı olurum.

Kızlar limonlu maydanozu ödem atma tarifi uygulayacaktim ama eşimin dün pazarda limonun kilosu 15 tl demesi nedeniyle vazgeçtim. Başka neler yapabilirim ona bakacağım. Bu arada 2 tane limon ağacı aldım. Onları suları biraz önce. Belki onlar büyüyünce yaparım bu tarifi : D

Ödemden şikayetçiyseniz, göz önünde bulundurmanız gereken 10 önerim var size…

1 - Yemeklerinize ekstra tuz ilave etmeyin, yemekleri az tuzlu pişirin ve daha çok baharatlandırın.
2 - Şekerin sindirilmesinde çok miktarda su gerekir ve vücut suyu tutar. Tüketilen şeker miktarının azalmasıyla ödem sorunu da azalacaktır.
3 - Gün içinde eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa ödem atımını hızlandıran biberiye, ısırgan otu, kiraz sapı ve funda yaprağından destek alınabilir.
4 - Meyvelerden kiraz, ananas ve kayısı; sebzelerdense yeşil yapraklı olanlar vücuttan fazla suyu atmaya yardımcı etkiye sahiptir.
5 - Su içmeye özen gösterin. Asitli içecekler, alkol ve aşırı şekerli içeceklerden uzak durun.
6 - Ara öğünlerinizden birinde probiyotik yoğurt veya kefir tüketin.
7 - Ortalama 7-8 saat uyumaya dikkat edin. Az uyumak da ödem problemini tetikleyebilir.
8 - Sağlıklı kilonuzda kalmaya çalışın. Fazla kilo, damarlar üzerinde ekstra basınç oluşmasına, dolaşımın yavaşlamasına ve vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına neden olur.
9 - Düzenli egzersiz sıvı dengesini düzenlemeye yardım eder, fiziksel aktivite süresince nabzınızı kontrol edin.
10 - Dolaşımı hızlandıracak, rahatlatıcı, lenfatik masajlar yaptırın.

Alıntıdır...

Bir siteden bunları buldum. Bir değerlendirme yapayim. Bakayım neredeyim. Madde madde incelerse;

1. Tuzu severim. Ama ekstra tuz eklemem. Yemeğe çok da tuz ekmem.mutlaka baharat katarım. +

2. Sadece meyve şekeri tüketirim. Tatlı ile aram yoktur. +

3. Emziriyorum. Bu nedenle bitki çayları pek tüketmiyorum. Sadece yeşil çay içsem olur mu bir arastirayim. -

4. Yukarıda bahsi geçen meyveleri ve yeşil yapraklı sebzeleri bol tüketirim. Demekki daha bol tüketmek lazım. +

5. Emzirdim için suyu çok içerim. Asitli ve şekerli içecekleri içemem. İçsem de pişman olurum. O derece mağdurum bu konuda. +

6. Bunu yapmadım. Alıp denemem lazim. -

7. Yine emzirdim için uyku düzenim yok. Bu konuda 4 ay sonra birşeyler yapılabilir. Ama zor yani. Hem çalışıp hem bebek sahibi olup hemde 7 -8 saat uyumak benim için hayal... ×

8. Sağlıkli kilom 58 ben şu anda 62 kiloyum. Kilo veremiyorum. ×

9. Egzersiz olarak her gün 5 Tibet egzersizinı yapıyorum. Faydasını hissediyorum. +

10. Dolaşımı hızlandıracak masajı kime yaptiracagim acaba. Bilgili birinin yapması lazım. O iş de zor. ×

Şöyle bir baktım da 10 maddeden 5 i tamam. 3 ü yapması bir zor. 2 si yapılacak.
Bakalım neler yapabilirim.

maydanoz ve limonu denedim ben de ama sabah sabah iğrençti canım, bakalım alışacak mıyız, sonuçları yazmayı unutma tatlım.
Bende hiç beyenmedim tadını canım : D . Bu arada sonuç aldığımızı nasıl anlarız. Kilo vererek mi yoksa belli noktalarda şişlikler inisinden mi ?

kilo verdirmiyormuş canım tabi spor yaparsan ayrı. ödemler 15 gün sonra azalmaya başlıyormuş diye okudum. hadi bakalım :)
Ben bir 2 kilo verdiriyor diye duydum :) tibet yogasi yapıyordum belki kilo verirdim ama şu bir hafta kadar önce ayağım çıktı. Yapamıyorum. :(
Dün yememedigim içmediğim şeyi yedim içtim . Ekmek yemem yedim. Gazoz içmem içtim. Ayağımın derdinden oldu herhalde. Üzüldüğümden vücudum yorgün düştü. Allah başka dert vermesin. Bugün de nezle yada grip oldum galiba. Burnum falan akıyor. Ne yapsam bilemedim. Bebeğim de var 21 aylık. Calisiyorum da. Ödem atma yolu çok taslikmiş.

Geçmiş olsun canım benim, nasıl oldu ayağın çıktı ne demek? Ye, iç sıkma canını, arasıra mola vermek de güzel olur.
Ayağım çıktı işte canım. Yürürken birim burkuldu. Sonra da çıktı. Malesef. Yogasi video var onu izleyerek yapıyorum. Sana yollarım özelden. Baya zevkli oluyor.

Bugün ayağım çıktığı için izde izin aldım. Evdeydim.akşama kadar 2 çaydanlık yesilcay içtim. Biraz da gribim vardı. Baya içtim. İti oldu : D ödemler den de azar azar kurtulmuş oluyorum. Sen ne yaptın canım ? canikolarim canikolarim

Back
X