Canım merhabalar,
Fotoğraflara ilk baktığımda dikkatimi çeken ilk şey çalışma masanın üst rafındaki parfüm (ya da krem bilmiyorum

) yığını ve o küçük kütüphanen oldu. Eğer ben senin yerinde olsam öncelikle ortadaki kozmetiklerimi ortadan kaldırmaya bakardım. Ikea'da filan çok güzel dolap içi organizerler var. Gardrobun ne büyüklükte bilmiyorum ama öncelikle bence onları ortadan yok et.
Kitaplarım çok fazla demişsin aynı dertten ben de muzdaribim ama benim yerim geniş o yüzden sıkıntı olmuyor. Eğer senin odan bana ait olsaydı ben o çalışma masasından kurtulurdum. Masanın olduğu duvara çok güzel bol bölmeli bir kütüphane alırdım. Kitaplarımı hatta eğer kapaklı bölmeleri olursa takılarımı kozmetiklerimi bile onun içine koyardım. Çalışma masası yerine katlanabilir bir masa alıp sadece ders çalışacağım zamanlarda masamı çıkartırdım. Böylelikle odanda hayli güzel bir boşluk oluşturursun.
Arkadaşların dediği gibi duvarların mutlaka çok açık renkte olmalı. Perdelerini de bence güzel cicili bicili biraz koyu (mesela mor gibi) renklerde alırsan ilk etapta zaten içini ferahlatır odan.