Odamı dekore edemiyorum :(

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.152
408
İzmir
öncelikle herkese merhabalar

odamı dekore etmek istiyorum fakat küçük olduğu için neyi nereye koysam şaşırıyorum . birazcık büyüsün diye odadaki balkonu içeriye aldırdım ama yinede içime sinmeyen bişeyler var lütfen yardım edin :43::43:

Son düzenleme:
ya aslında çekicektim kızlar ama şuan oda çok dağınık şöyle ki odadaki balkonu içeriye aldığım için bu sene rutubet yatı onun için bir nem boyasıyla boyadık şuan dağınık aslında bir bakımada boş biraz böyle mi çekeyim yoksa odayı tam toparlandığındaki halini mi çekeyim bilemedim açıkcası ondan çekmedim .

bu dağınık hali ama yinede ekliyim dedim öncelikle böyle bir fikir verin neler yapabilirim. tamamen toplandığı zamanda tekrar yükliycem o zaman daha çok oturur belki fikirler . bu arada öğrenciyim ailemin yanındayım ama paralarımla bişeyler yapmak istiyorum yani yavaş yavaş. bu arada balkonun içeriye alınan kısmı hala fayans doğramalardaki terlemeye çözüm bulunda orayı parke yaptırcam ilk iş

buyrun kızlar. öncelikle bu halde karar verebilceğinizz bir şey varsa duvar rengi olur. ne renk yapabilirm ?

Son düzenleyen: Moderatör:
canm küçük bir oda ve fazla eşya var sanırım.. öncelikle gereksız gördüğünü çıkar biraz ferahlasın ortam.. açık renk bi boya seç ki daha ferah görünsün odan.. canlı renkli perdeler kullanabilirsin camlara..

bayağı fazla eşya var bir kere akvaryum başlı başına külfet ve benim iki akvaryumum var. aslında odayı tam anlamıyla yerleştirince daha iyi anlarsınız birde şekil değişikliği istiyorum oda da açıkçası ama daha iyi bi şekli nasıl bulabilirim onuda bilmiyorum. en iyisi ben buraya iki gün sonra odanın düzenli halini atayım ona göre yorum daha sağlıklı olur sanırım:43::43:

Son düzenleme:
açık renk bi boya seç ki daha ferah görünsün odan.. canlı renkli perdeler kullanabilirsin camlara..

ayrıca açık renk perde kullanamıyorum nedeni ise 2. öğretim öğrencisiyim ve benim ders çalışıp yattığım saatlerde genelde güneş doğmuş oluyor açık renk perde gün ışığını içeriye aldığı anda uyanıyorum ve tekrar uyuyamıyorum buda bana büyük ızdırap ama perdeler için cicili bicili tokalar alsam onlardan kullansam azcık renk gelmez mi ki odaya . ben birazda küçük dokunuşlar istiyorum küçük değişiklikler. kitaplarım çok fazla olduğu için bir büyük bir küçük kitaplığım ve ayrıca da çalışma masamdaki raflar var. bi o kadarda süslüyüm :1: çalışma masamın üst rafına artık parfüm koymaya başladım resmen :1: neyi nereye sığdırırım ne kadar düzenli yaparım diye kafayı yicem ben :43::43: lütfen yardım edin bana :43: kafayı yicem yok ki büyük geniş bir odam . odayı tam takım yerleştirince mutlaka atıcam buraya fotoğrafları ne nereye nasıl geçirilebilir buradan konuşuruz olur mu?:43:

İstediğin renklendirmekse 5-6tlye birmilyoncularda satılan yapışkanlı kağıtlar var desenli ahşap dolaplarını onlarla kaplayabilirsin. Tam anlatamadım gerçi ama ben kütüphaneme yapmıştım Odamı dekore edemiyorum :( şurdan görebilirsin nasıl durduğunu. Bir de bence makyaj malzemelerini kütüphanende tutma ikeada satılan kutulardan alıp gardolabının önünde duran minik çekmeceye yerleştir, makyaj malzemelerini içine koyarsın oraya da okuma kitaplarını ya da çalışma kitaplarını koyarsın isteğe göre. Odan o kadar küçük değil bence sadece dağınık olduğu için sana öyle geliyor. Mesela kapının arkasına mont asma bundan sonra, gardolabına ya da ailenin kullandığı alana asabilirsin. Etraftaki eşyalar kalktıkça daha genişlemiş gelicek etraf sana.

bu kalabalık odayı ancak zebra perde paklar başka perdeler de kalabalık yapar acık renk istemiyorsan mor zebra yaptır sabah da karnalık olsun odayı vanilyaya boyat ama bir duvarına lila simli kağıt yap lilalı da bir yatak örtüsü serdin mi al sana genç kız odası ...fazla eşyalarını seç ve at lütfen..

İstediğin renklendirmekse 5-6tlye birmilyoncularda satılan yapışkanlı kağıtlar var desenli ahşap dolaplarını onlarla kaplayabilirsin. Tam anlatamadım gerçi ama ben kütüphaneme yapmıştım http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/566628-minik-ogrenci-evim-badanasiz-duvarlari.html şurdan görebilirsin nasıl durduğunu. Bir de bence makyaj malzemelerini kütüphanende tutma ikeada satılan kutulardan alıp gardolabının önünde duran minik çekmeceye yerleştir, makyaj malzemelerini içine koyarsın oraya da okuma kitaplarını ya da çalışma kitaplarını koyarsın isteğe göre. Odan o kadar küçük değil bence sadece dağınık olduğu için sana öyle geliyor. Mesela kapının arkasına mont asma bundan sonra, gardolabına ya da ailenin kullandığı alana asabilirsin. Etraftaki eşyalar kalktıkça daha genişlemiş gelicek etraf sana.
çok teşekkür ederim canım odanın şu hali toparlansın tekrar fotoğraf atıcam zaten. aklımda bir iki fikir var tabiki bunların dışında şimdi bi internet sitesinden çok amaçlı bi askı siparişi verdimm montları gardrobumda yer açılır açılmaz oraya alıcam . oda toparlansa aslında her köşesini çekmek isterim odanın mesela çantalarımda çok fazla onlarda sığdırıcak bir alan bulamıyorum :50: bu arada canım özelden bişey sorucaktım fakat posta girişin doluymuş mümkünse bi bakar mısın ?

bu kalabalık odayı ancak zebra perde paklar başka perdeler de kalabalık yapar acık renk istemiyorsan mor zebra yaptır sabah da karnalık olsun odayı vanilyaya boyat ama bir duvarına lila simli kağıt yap lilalı da bir yatak örtüsü serdin mi al sana genç kız odası ...fazla eşyalarını seç ve at lütfen..

atılabilicek eşyalarım olsa inan atıcam ama hepsi o kadar gerekli ki bilhassa kitaplarım odanın şeklini değiştirebilsem acaba biraz genişler mi diyorum ama ondan da emin olamıyorum :18:

Son düzenleme:
Canım merhabalar,

Fotoğraflara ilk baktığımda dikkatimi çeken ilk şey çalışma masanın üst rafındaki parfüm (ya da krem bilmiyorum :D) yığını ve o küçük kütüphanen oldu. Eğer ben senin yerinde olsam öncelikle ortadaki kozmetiklerimi ortadan kaldırmaya bakardım. Ikea'da filan çok güzel dolap içi organizerler var. Gardrobun ne büyüklükte bilmiyorum ama öncelikle bence onları ortadan yok et.

Kitaplarım çok fazla demişsin aynı dertten ben de muzdaribim ama benim yerim geniş o yüzden sıkıntı olmuyor. Eğer senin odan bana ait olsaydı ben o çalışma masasından kurtulurdum. Masanın olduğu duvara çok güzel bol bölmeli bir kütüphane alırdım. Kitaplarımı hatta eğer kapaklı bölmeleri olursa takılarımı kozmetiklerimi bile onun içine koyardım. Çalışma masası yerine katlanabilir bir masa alıp sadece ders çalışacağım zamanlarda masamı çıkartırdım. Böylelikle odanda hayli güzel bir boşluk oluşturursun.

Arkadaşların dediği gibi duvarların mutlaka çok açık renkte olmalı. Perdelerini de bence güzel cicili bicili biraz koyu (mesela mor gibi) renklerde alırsan ilk etapta zaten içini ferahlatır odan.

Canım merhabalar,

Fotoğraflara ilk baktığımda dikkatimi çeken ilk şey çalışma masanın üst rafındaki parfüm (ya da krem bilmiyorum :D) yığını ve o küçük kütüphanen oldu. Eğer ben senin yerinde olsam öncelikle ortadaki kozmetiklerimi ortadan kaldırmaya bakardım. Ikea'da filan çok güzel dolap içi organizerler var. Gardrobun ne büyüklükte bilmiyorum ama öncelikle bence onları ortadan yok et.

Kitaplarım çok fazla demişsin aynı dertten ben de muzdaribim ama benim yerim geniş o yüzden sıkıntı olmuyor. Eğer senin odan bana ait olsaydı ben o çalışma masasından kurtulurdum. Masanın olduğu duvara çok güzel bol bölmeli bir kütüphane alırdım. Kitaplarımı hatta eğer kapaklı bölmeleri olursa takılarımı kozmetiklerimi bile onun içine koyardım. Çalışma masası yerine katlanabilir bir masa alıp sadece ders çalışacağım zamanlarda masamı çıkartırdım. Böylelikle odanda hayli güzel bir boşluk oluşturursun.

Arkadaşların dediği gibi duvarların mutlaka çok açık renkte olmalı. Perdelerini de bence güzel cicili bicili biraz koyu (mesela mor gibi) renklerde alırsan ilk etapta zaten içini ferahlatır odan.

selam tatlım bu şuanda olan perdeler sözüm ona yeni ama dedem zamanından kalma gibi :( tek hoşuma giden tarafı ışık almaması yeni bir perde biraz zor gibi ama onlara cicili bicili bişeyler yapıcam gibi :) o kremler ordan kalkıcak zaten organizer sipariş ettim netten onları bekliyorum . çok fazla kitabın yanında kokoşluk kaynaklı çok fazla çantam ve makyaj malzemem var neyi nereye koysam şaşırdım. şuanda hem gardrobun tepesini boşaltmaya çalışıyorum hemde elimde ıkea kataloğu onu inceliyorum anla halimi :9: ayrıca duvar rengi konusunda net bir cevap lütfen kızlar

Son düzenleme:
Ayrıca canım annem biraz geleneksel bir kadın yarın evlenecekmişim gibi bazamın altı bir ton bir şeylerle dolu :9: onlar için vakumlu torba siparişi verdim oradaki alanı iyice daraltıp bezı eşyaları oraya koymayı planlıyorum . havalar biraz daha düzelince boya yapılacak malum bu aralar İzmir hep yağmurlu o yüzden de boya çok sıkıntılı şuan rutubet astarı atılıyor ondan bu kadar dağınık birazda ama şu odayı bi hale yola koyarsam başta sizi sonra kendimi çok büyük tebrik edicem :D

Bence ilk iş olarak işe yaramayan fazla eşyalarını seç ayır ve odandan çıkar.Duvar boyası olarak silinebilr su bazlı açık tonlarda bir renk kullanmanı tavsiye ederim.Kalın perde kullanıcaksan eğer onları pembe yada lila renginde seçebilirsin.

peki kızlar size bir soru odadaki yatağın yerini resimdeki gibi balkondan içeriye doğru alınan kısımdaki gibi yatay uzatsam çok bu kötü bi görüntü olur ?

Bence ilk iş olarak işe yaramayan fazla eşyalarını seç ayır ve odandan çıkar.Duvar boyası olarak silinebilr su bazlı açık tonlarda bir renk kullanmanı tavsiye ederim.Kalın perde kullanıcaksan eğer onları pembe yada lila renginde seçebilirsin.

yorumun için teşekkürler ama canım inan ki şuan odada işe yaramayan tek bir çöp bile yok . onun için bu şekilde bi hale yola koymam lazım odayı ayrıca perdeleri değiştirirsem şuan babam beni keser fakat bir şey sormak istiyorum perde boylarını sizce kısalttırmalı mıyım ?

yorumun için teşekkürler ama canım inan ki şuan odada işe yaramayan tek bir çöp bile yok . onun için bu şekilde bi hale yola koymam lazım odayı ayrıca perdeleri değiştirirsem şuan babam beni keser fakat bir şey sormak istiyorum perde boylarını sizce kısalttırmalı mıyım ?

Bence kısa olmalı canım senin odanda kısa perde daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.

Bence kısa olmalı canım senin odanda kısa perde daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.

peki mesela perdeleri kısalttığım zaman fotoğrafta görmüşsündür alttaki pvc doğrama görüntüsünü nasıl engelleyebilirim aslında bikaç çözümüm var ama dıştan gören bir gözle sen neler önerirsin ?

Back
X