• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oda kapısını kilitleme normal mı?

Benim garibime giden izin vermiyor oluşunuz. Siz kendinize uygun gördüğünüzü yapın ama başkasına neden karışıyorsunuz? Dalgınlıkla kapı tıklatılmadan girilebilir veya o an önemli bir şey vardır unutulup pat diye odaya dalınabilir odadaki kişi o an uygunsuz bir durumdadır vs bunlar hep ihtimal dahilinde. Hele banyo kapısının kilitlenmemesine şok oldum.

Anne babamla yaşarken kapi kilitlemiyorduk hicbirimiz, banyo da dahil.
Ayrica banyoda bisey oldu bayildin, ayagin kaydi düştün gibi durumlarda kapinin kilitli olmasi zaman kaybi olabilir ya da daha kotu olabilir.

Eşimle de kapi kilitlemiyoruz tabi cocukta yok o ayri.

Selam KK üyeleri
Kısa bir şey soracağım. Aile içinde (anne-baba-kardeşler) oda kapısı kilitlenmeli mi sizce? Ben izin vermiyorum ve çok tuhaf karşılanıyor bu. Medeni bir insan kapıyı tıklatıp müsait değilse içerdeki girmez. paldir küldür odaya dalınmaz. Kapı kilitlemek çok çocukça bence. Biz de banyo bile kilitlenmemeli.
İzin vermeme gibi bir lüksünüz var yani? Allahım ne kafalar... :deli:

Siz kim oluyorsunuz ki, milletin keyfinin kahyası mı? Hayır bir de bunu dert edinmek niye?

Ben kitlerim kimse girmesin rahatsızda etmesin belki adam özel bir şey yapıyor

Bizde de kilit yoktur. Banyoda olur da düşer kayar, başına bir şey gelir, kapı bu yüzden kilitlenmez.

Banyonun kapısını tıklatırsın doluysa girmezsin. Aynı mantık.
Hayatınız boyunca o kapıları tıklatan insanlarla mı karşılaşacaksınız peki? Evinize misafir geldi diyelim adamın huyunu suyunu mu biliyorsunuz da kapıyı kitlemeden tuvaleti kullanıyorsunuz. Belki tıklatmasan pat diye açacak. Kayınvalideler bunu çok yapar mesela. Sorunuz bile ilginç. Kişisel tercih meselesi bu. Ben kitlerim, siz kitlemezsiniz. İki tarafa da saygı duymak gerekmez mi

Selam KK üyeleri
Kısa bir şey soracağım. Aile içinde (anne-baba-kardeşler) oda kapısı kilitlenmeli mi sizce? Ben izin vermiyorum ve çok tuhaf karşılanıyor bu. Medeni bir insan kapıyı tıklatıp müsait değilse içerdeki girmez. paldir küldür odaya dalınmaz. Kapı kilitlemek çok çocukça bence. Biz de banyo bile kilitlenmemeli.
Banyo tuvalet konusunda karı koca ise tabiki kitlemesin ama babam annem kardeşimle yaşıyor olsaydım kitlerdim

Herşey bitti şimdi insanların kapı kilitlemesine mi karışır oldunuz?
Kişilerin bireysel vereceği karara hangi had ile kendi doğrularınız üzerinden hüküm edersiniz ?
Sizin de bir hayatınız var kendi kararlarınız var allah size de vermiş kendi kararlarınıza müdahale etseniz

İsteyen kilitler isteyen kilitlemez. Eğer unutup dalginlikla girebilirler dusuncem varsa kilitlerim yoksa kilitlemem. Evimde oda kapimi kilitlerdim unutup pat diye girebilirler diye. Çok saçma bir takıntı sizinki. Madem sizde olmaz bunlar ee niye konu açtınız ?

Kilitlemeyi birak oda kapisinin kapatilmasina bile karsiyim, gece olasi bir depremde kapiyi acamamak daha riskli. Kendi yatak odam ayri bir katta zaten, merdivenle cikiliyor ve kapisi yok.
Banyoda da isik varsa girmezsin, isik yoksa girersin, emin olamiyorsan kapiyi calarsin bitti
Yok artık. Çocuklarınıza özgür alan bırakın.kilit neyse de kapiyi açık birakmak nedir

Tabii ki kitlenebilir.O an özel bir şey yapıyordur,ne bileyim mutsuzdur yalnız kalmak istiyordur,düşünmek istiyordur,giyiniyordur.Kapıyı tıklatmayı unutabilir giren kişi.Hele banyo kesin kitlenmeli.Boşluğuna gelir tıklamadan girer,ışık açık kaldı zanneder,uyku sersemi olur.Ne var kitleme olayındaki sorun ne anlamadım.

Back
X