• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oda kapısını kilitleme normal mı?

Selam KK üyeleri
Kısa bir şey soracağım. Aile içinde (anne-baba-kardeşler) oda kapısı kilitlenmeli mi sizce? Ben izin vermiyorum ve çok tuhaf karşılanıyor bu. Medeni bir insan kapıyı tıklatıp müsait değilse içerdeki girmez. paldir küldür odaya dalınmaz. Kapı kilitlemek çok çocukça bence. Biz de banyo bile kilitlenmemeli.
odamda özel bir şey yapmıyorsam kitlemem sadece kapatırım ama tuvalet insanlık hali pat diye kapıya abanıldığında o şekilde görülmek istemem :D tuvaleti her zaman kitlerim.kapı kilitlemenin çocukça olduğunu düşünmüyorum, kaldı ki kapının dışındaki sesimi duymayabilir, dalgın da olabilir.duştayken seslenmeyi duymayabilirim şeffaf duşun olduğu tuvalete pat diye babam mı dalsın şimdi? evde küçük çocuklar olabilir , misafir olabilir , yaşlı olabilir, odamda görülmemesini istediğim şeyler bırakmış olabilirim gibi örnekler çoğaltılabilir.siz çok rahatsanız kitlemeyin hiçbi yeri de insanların kapı kitlemesi sizin neden bu kadar rahatsız etti anlamadım.herkesin kendi tercihi.

Ben izin vermiyorum ve çok tuhaf karşılanıyor bu.

neden izin vermiyorsunuz neden tuhaf karşılanıyor

evet özellikle tuvalet ve banyo aslında kilitlenmemeli zira içeride bir kaza olduğunda açılması çok zor oluyor, kapılar kırılmıyor vs vs

lakin izin vermiyorum derken siz neden böyle bir tepkidesiniz

kardeşiniz kapısını kitledi ise bundan size ne

yahut anne babanız?

anlatırsınız ister riski alır kitlerler ister kitlemezler

Sen hoşnutsuzsan kendi kapını kitleme. İnsanlara ne karisiyorsun? Belki tüylerini aliyor, belki mastürbasyon yapıyor , belki kimse görmesin istiyor odasında ağlıyor.
Sizi ilgilendiren bir durum yok ki, odası insanın kendi ozelidir. Canı ister kitler,canı ister kapiyi Aralık birakir

Bizim hiç odaları kilitleme gibi bir ihtiyacımız olmadı ne annemleyken ne de eşimleyken. Hep 2 kişi yaşadığım için :)
Uyurken asla açık kapıda yatamam, kapı kapalı ama kilitsiz olacak.
Eşim ve annemleysem sadece tuvaleti de kilitlemem, zaten evde iki kişi olunca bir diğerinin nerede olduğunu biliyorsun. Kimse kimsenin özel anına dalmamış oluyor. Hatta duşa girerken özellikle kitlemem, bir kere sıcaktan tansiyonumun düştüğü oldu ondan beri korkarım.
Ancak annemde bir misafir varsa muhakkak wcye girerken kilitlenir kapı. Olur ya insanlık hali farketmezsin, boş sanarsın. Dikkatli olmakta fayda var. Kendi evimde zaten ebeveyn banyosunu kullanıyorum wc için de. Onu kilitleme ihtiyacı hissetmem misafir varken de.

Evliyken kapatmayabilirsin fakat aile evinde kesinlikle kapatılmalı özellikle banyo... Ben küvette 1 saat uzanıp sefa sürdüğüm için valide hanım içerde bayılacaksın, düşeceksin, sesin gelmiyor kapatma diye hep ısrar ediyor ama baş edemiyor benimle ve hep kilitlerim 🤣😂😂 1 saat sonra kapıyı açtığımda sauna misali içerden dışarıya sıcak hava dumanlarıyla birlikte çıkıyorum adeta bir assolist gibi😂😂

Ben banyoyu tuvaleti kitlerim çünkü uzun kalıyorum ve kendimi rahat hissetmek istiyorum biri bana kitleme diye baskı yapsa ruh hastası olabileceğinden şüphelenirim. Odamın kapısını kitlemiyorum ama kapım kapalı durur istersem kitleyedebilirim kim neden karışsın? Bence garipsiniz.

Ben evde kimse yoksa bile teksem bile odamdayken kapımı kitlerim alışkanlık olmuş.
Karşındaki bir anda dalgınlığına gelir destursuz girebilir müsait olmazsın vs. insanlık hali. O yüzden kapı kitlemeyi çok absürt bulmuyorum ki yapıyorumda

eşim ve kızım varken kilitlemem mesela banyo kapısını. Ama eşim kitler kızımız pat die dalabiliyor çünkü banyoya açabiliyor kapıyı.
Ama evde kendi babam kardeşim varsa dahi misafir kilitlerim . Ailem saygısız değildir ama insanlık hali bir anlık dalgınlık olabilir düşüncesi hakim bende. Evlenmeden önce sürekli kilitlerdim ama herkes kilitlerdi evde ablam kardeşim annem babam. Oda kilitlemedik ama hiç

İsteyen kilitler sizlik bir durum yok bence. Ailemin yanında epilasyon yaparken oda kapısını kilitlerdim. Yine tuvalet ve banyo kilitli olur kilitlemezsem biri dalgınlıkla girebilir tedirgin olmayayım diye.

Banyo kapısı kitlenir ya. Banyonun kilidi bozuktu bi ara, kız kardeşim tuvaletteyken erkek akraba çat diye girip onu görmüştü.. malesef böyle şeyler yaşanabilir. Niye bu risk alınsın, içerideki huzursuz olsun ki?

Yani saçma izin verilmemesi. İnsan üzerini değiştirebilir, kız varsa ağda vs. Yapabilir yani kapı kilitlenmesi dert değil. Ayrıca banyo kapısı tabiki kilitlenir ne olur ne olmaz tamam o girmez ama ben tedirgin olurum. Herkesin bi hayatı var sonuçta. Sürekli oda kapısının kilitlenmesi doğru değil evet ama zaman zaman ihtiyaç oluyor.

Bahsedilen ev anne baba çocuktan oluşan bir evse gayette kitlenebilir özel alan diye birşey var. Banyoda kitlenir ne saçma takıntılar bırakın kim nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın. Ne yaptığını sanıyorsunuz ki kitleyince?

Back
X