benim oğlumda 3 yaşında takmaya başladı, bence sakın oğluna gözlük ve sahip olduğu göz hastalığı ya da bozukluğu hakkında negatif yükleme yapma, hatta hiç bahsetme bundan, oğlun iyileşemeyceğine inanabilir yoksa
ben sürekli bak teyzen takıyo, eniştesini çok severdi bak eniştende takıyo herkes takabilir, normal bi durum, gözünün biraz ayarı bozulmuş bu gözlük ayarını yapıyo gözünün şeklinde konuşmuştum sürekli, tv de mesela hary poter ı göstermiştim bak o kahramanda gözlük takıyo, çünkü gözünün ayarı düzeliyo, tamamen gözünün ayarı düzelince artık takmıcaksın ama şimdi gözlük ayarlama yapıyo diye konuşmuştum sürekli, sevdiği insanlardan gözlük takan varsa onları örnek göster, tv de sevdiği karakterlerden varsa onları örnek göster, ve büyüklerin tutumu da önemli diğer aile bireyleride böyle davranmalı, bazen annem oğluma, yeter takmasın artık falan burnu yoruldu, kulakları acıdı derdi çok kızardım, oğlum o laflardan sonra takmak istemezdi çünkü, sen benim tavsiyelerimi dinle, uyarnır uyanmaz tak, yatarken çıkar, istikrarlı davran ve gözlük hakkında ve oğlunun göz sorunu hakkında kimsenin negatif konuşmasına izin verme
umarım çocuklarımız kurtulur okula başlamadan bu gözlüktena.s.