rainbow eliteline hazel bunlar canım. ya aslında oldukça memnunum da ben ıyının en ıyısını arıyorum acabba diyorum ocreler daha da ıyı mıdırler? pupilleri daha dar diye duydum peki renginde grilik var mı ? mesela benım hazellerim kesinlikle bal rengi değil gri koyu yeşik kahve arası bişey ben de öyle istiyorum ama iyisini aramamın nedeni lensın rengini begenmemem değil tamamen yapısından kaynaklı :93:
canım ben senin tam olarak ne istediğini çok iyi anlıyorum..ben de eskiden tam olarak bal rengi duran ve başka renklere çalmayan
saf bal rengi olan lens arayışı içindeydim ve birçok marka hazel kullandım ve araştırdım...ama şu sonuca vardım...en pahalı markalar da dahil
hiçbir hazel türü lens malesef ki kavanozda duran bal gibi saf ve parlak ve altın rengi gibi sıcak yansımalı bir renk duruşu vermiyor...
saf bal rengi göz lensle elde edilecek bir göz rengi değil...sadece gerçek doğal göz rengine mahsus bir ton...Allah vergisi...
ela lensler illa ki ya yeşile yada griye çalıyor veya çok turuncu oluyor...istisna olarak mesela freshlook ta da honey adında bir renk var
o renk yeşile veya griye çalmaz ancak bildiğin ateş turuncusudur ve net bir renk olmasına rağmen hiç de doğal değildir...
renkli lenslerde doğal mavi göz yeşil göz ve gri gözleri çok başarıyla yapıyorlar ama birebir tutturamadıkları
tek göz rengi bal (ela) göz rengi...o yüzden her kim benim lensim tam olarak bal rengi duruyor diyorsa yalan söylüyordur..
lenslerden biraz anlayan birisi o tip renk gözlerin gerçek mi lens mi olduğunu kolayca ayırtedebilir..
çünkü lenslerin yarattığı elalıkta gerçek ela gözdeki saflık parlaklık yoktur..buğululuk vardır..
nedenine gelince ; elite line ın boyamasında gördüğünüz üzere yapısında pastel turuncu ve beyaz
boya karışımından ibaret bir rengi var...içine katılan beyaz boya yüzünden lenslerde gri ve/veya yeşil yansımalar meydana geliyor..
bu beyaz boyanın da lenste bulunması gerekiyor gerçek göz rengini açması için...sadece turuncu boya olsa hiç göz rengini açmazdı...
o yüzden bu tip lensler hiçbir zaman saf bal rengi sonuç elde edemiyor...bazı lens markaları ilk alındığı günler öyleymiş gibi gözükse de
bu yanıltıcı bir izlenim...