yapılan resmi/gayrıresmi görüşmelerin basına yansımasından da anlaşılıyor ki, toplum bazı konulara duyarsızlaştırılmaya çalışılıyor. bunu da en iyi medya eliyle yaparsınız pek tabi.
öyle görünüyor ki, öcalan pek yakında (bi iki yıla kalmaz diye düşünüyorum), ev hapsine çıkartılacak. bununla ilgili de kamuoyu alıştırılmaya çalışılıyor. federatif sistemin ayak seslerini duyalı çok oldu. başkanlık sarayı da yapılıyor bildiğiniz üzere. öcalanın, güneydoğuda kurulacak olan eyalet sınırları içinde cezasını çekeceğini düşünün. kısa süre içinde her eyalet kendi hukuk kurallarını oluşturacak. bu ne demektir?
gönül ister ki, bir an önce, o cani kendi pisliğinde boğulsun. ona destek verenler de pek tabi. ancak oldukca sistematik ve inceden işleyen bir süreç var ve bu süreç öcalan lehine.
Eger omrum vefa ederse onumuzdeki bir iki sene icerisinde bahsettiginiz bu komplo teorisini ve o gunku ulke sartlarini sizinle konusmak isterim
Ulkeyi ne de cabuk eyaletlere ayirdiniz.Bence elestiri icinde bulundugunuz toplumu bazi konularda duyarsizlastirmaya calisiyorlar dusuncenize bu yazdiklariniz ile siz dusmus oluyorsunuz.
Yoksa gorun bakalim iki sene sonra ocalan pasa pasa cikacak bazilarida padisahim sen cok yasa diyecek birilerine gibi bir senaryo ywzmak bu ulkenin gecmisinede geleceginede yapilabilecek buyuk hakaret.
Vermis oldugunuz tablo nispi orneklerle sekillenmis.
Bu kisileri ideoloji savasina surekler her zaman oldugu gibi.
Bense daha rasyonalist cikarimlari konusmak istiyorum.
Bu ulkenin eyaletlere ayrilmasini,o serefsizin birakin idamini birde serbest kalmasini ustune ustulukte saray rejiminin gelecegini ; yasal olmayan yuruyuslere verilmeyen izin ile bir tutamazsiniz Cumhuriyete tehdit unsuru olarak.
Elbette ideolojik catisma icermeyen tum halkin seferber olacagi bir durumdan soz ediyorum ben,bu halkin buyuk bir kesimi ne zaman kenetleneceginide ne zaman galeyana gelmeyeceginide iyi bilir,sizce bilmezde koyun gibi gudulur mu?
sizin bu düşüncenizle bizim meclisimizden hiç bir zaman vakıflar yasası da geçmezdi.
meclisten hiçbir zaman tohum yasası da geçmezdi. kaldı ki bu tohum yasasıyla genetiği değiştirilmiş tohumlar ithal etmeye başladık ve bu tohum yasasını dünyada ilk çıkaran ülke -o sırada henüz hala fiili işgal altındayken- ıraktır, ikincisi de türkiye.
sizin bu düşüncenizle asla, öcalanı kulağından tuttuğu gibi türkiyeye getiren efsane komutan ergenekon denilen bir tertiple aylardır hapiste tutulamazdı, zira buna türk halkı izin vermezdi.
sizin bu düşüncenizle zaten tarih yazdığımız bir destanın ismi, tarih yazabilecek kadar kahraman türk askerlerine "terör örgütü kurmak" suçlamasıyla yaftalanamazdı.
sizin bu düşüncenizle, cumhuriyet mitinglerine izin çıkmaması gibi bir durum bu ülkede yaşanamazdı.
sizin bu düşüncenizle dağda teslim ol çağrısına ateşle yanıt veren teröristleri öldürdüler diye, astsubaylar hakkında dava açılamazdı.
çoooook, bu örneklerden onlarca belki yüzlerce yazılır. ama bakın hepsini yaptılar. ses çıkardınız mı? hayır. siz ses çıkardınız mı diye soracaksanız söylim? ben tepkisiz kalmadım, o mitinglere de gittim, en azından çevremdekilere olan bitenleri anlatıp hiç bir şeyin güllük gülistanlık olmadığını açıklamaya çalıştım. siz ne yaptınız?
burda ben ne duyarsızım, ne de duyarsızlaştırmaya çalışıyorum. analitik düşünce yöntemini kullanıyorum sadece. yukarda bir süreçten bahsettim ben. tartışma yaşayacağınız kişi ben değilim yani.
başkanlık sistemini kastettiğim için, başkanlık sarayı dedim. padişahlık anlamında değil. ki zaten şu anda ülkenin gündeminde olan konulardan biri de bu.
başkanlık sistemi, eyalet sistemini gerektiriyor. bizim ülkemizde bunun adı eyalet/federe olmaz da, "büyükşehir" olur, uygulamada farkı olmaz ama adı farklı olabilir.
eyalet sisteminin alt yapısından biri de bölge istisnaf mahkemeleriydi, bildiğim kadarıyla ilki de diyarbakıra yapıldı.
daha geçenlerde büyükşehir yasası çıktı ki bu yasayı inceleyen hukukcular bunun eyalet sisteminin önünü açtığı konusunda hem fikirler.
realiteler bunlar. hiç bir şey pat diye yapılmıyor zaten, basamak basamak, alıştıra alıştıra. ve evet ben bunları cumhuriyete tehdit olarak görüyorum. tehdit değilse nedir?
halk öcalan yakalandığında çok sevinmişti, herkes idam edileceğine emindi. ama bütün partilerden bir çok milletvekili idam edilmeyeceği yönünde imza attı. noldu? halk kenetlendi mi? senin partin evet dedi, benim partim hayır dedi iddiasına girdi.
binlerce insanımız yıllardır şehit oluyor. şehitler için miting yapılmasına bile izin verilmiyor. şehit cenazelerinde acılı anne-babalar öfkelerini belli ettikleri için dava açıldı. sen ses çıkartan birini gördünmü, kim kenetlendi?
Evet serbest kalacak, bu millette "gık" çıkartmayacak..En fazla bir iki yürüyüş olur biter.. Üzgünüm ama gerçek bu..Boğazda yalısı da olur.
4 yıl ya! 4 yılda efsane yazıldı 7 düvele mücadele verildi, bir ülke kuruldu. 30 yıl ya!! 30 yıl!! Ne canlar gitti,gidiyor da.. ne can çekişmesi Terör bu savaşı kazandı..Acı gerçekler ama kimse görmek istemiyor.. Daha geçen gün haberi vardı,kimsenin girmeye cesaret edemediği pkk kampı diye.. Bu ülkede girilemeyen pkk yerleri var!Yolları onlar tutuyor.. Düşünün artık..
Sondan başlayayım..Şehitler için nerede miting düzenlenmek istendi de izin verilmedi?
Sıkı haber takip ederim,duymadım.Hayır,atlamışımdır arama yaptırayıp yandaş medya sussa da muhalifler yazmıştır dedim onuda bulamadım.Bilgi verirseniz memnun olur,sizle birlikte kınarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?