• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öcalan Serbest mi Kalıyor????

Eğer bunu da yaparlarsa iç savaş başlar ve bizimde diğer orta doğu ülkelerinden bir farkımız kalmaz :50:Allah korusun.

bu pisliği ta en başından öldüreceklerdi
o hükümete çok kızıyorum sırf bunun için idamı kaldırdılar
diğer devletlerin öldürmeme şartıyla teslim ettiği söyleniyo ama isteseler bi şekilde öldüremezler miydi
şimdi başımıza bela oldu işte

serbest bırakılma ihtimali olduğunu düşündükçe sinirden deliye dönüyorum

başakan ve bikaç bakan mümkün değil dedi geçen günlerde
ama bdpliler 2015te özgür filan diyomuş

umarım böyle birşey olmaz
yani bunu düşünmek bile istemiyorum

Mümkün değil dedilerse geçmiş olsun muhakkak çıkar.

Hukukçular, AİHM'nin Öcalan kararını değerlendirdi: Af ve yeniden yargılama yok

Hukukçular, AİHM'nin dün vediği Abdullah Öcalan kararının af veya yeniden yargılama anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Abdullah Öcalan’la ilgili dün kararını açıkladı. AİHM 2. Dairesi, tutukluluk koşullarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğu iddiasıyla Ankara ’ya karşı 2003’te açtığı davada Öcalan’ı kısmen haklı kısmen haksız buldu. Haklı bulunan kısma hükümet; reddedilen kısımlarına Öcalan itiraz edebilecek. Öcalan kararına itiraz edilirse dosya AİHM Büyük Dairesi’ne gidecek. Hukukçular, AİHM kararının ‘Öcalan’a af ya da yeniden yargılama yolunu kesinlikle açmadığını’ ve ‘iyi halden şartlı tahliyesinin en erken 15 Şubat 2024’te değerlendirilebileceğini’ bildirdiler.

Hükümetin elini rahatlatıyor

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, kararı değerlendirirken, “Bu tam ne şiş yansın ne kebap yansın kararı. Sürpriz de değil. Türkiye ’ye süre de verilmediği için hükümetin elini rahatlatan bir karar. Öcalan’ı serbest bırakın anlamına da kesinlikle gelmiyor” dedi. Altıparmak şunları söyledi: “AİHM kararında, kritik olan hususlar en az sorun çıkaracak şekilde aşılmış. Öcalan’ın İmralı’da izolasyonda tutulma hali, 2009’dan önce ve sonra diye ikiye ayrılmış. 2009 öncesine ilişkin AİHM ‘sosyal izolasyon’ olduğunu söylüyor ve sözleşmenin 3. maddesine aykırı buluyor. Ancak, 2009’dan sonra ihlal görmüyor. İhlal bulmamasına rağmen AİHM, ‘Hükümet’in bu alanda çalışma yapması, daha uygun koşulları sağlaması yükümlülüğünü kaldırmaz’ diyor. AİHM’nin Birleşik Krallık davası kararında ‘umut hakkı’ diye bir şey var. Bir kişiye ömür boyu hapis cezası verseniz bile hiçbir koşulda serbest bırakılmayacağı düzenlemesi bu hakka aykırı ve ihlal sayılıyor. Bu karar, ‘Türkiye’nin devlete karşı işlenen suçlarda da şartlı tahliye yolunu açın, bu yönde düzenleme yapın kimseyi kapsam dışında bırakmayın anlamına geliyor. Hükümetin bu konuda bir eylem planı hazırlaması gerekecek. Türkiye, bu düzenlemeyi ‘Şöyle bir zamanda çıkaracağım’ diyebilir.

Sadece ‘umut hakkı’ var

Prof. Dr. Ersan Şen ise Öcalan kararını şöyle değerlendirdi: “Sadece umut hakkı konusundaki başvuru oybirliğiyle kabul edilmiştir. Bunun dışında zehirlenme başta cezaevi koşullarıyla ilgili Öcalan’ın iddiaları reddedilmiştir. Bir defa Öcalan cezaevi şartlarından bir karar bekliyordu. Affın önünün açılmasını istiyordu. Durumunun gözden geçirilmesini umut ediyordu. AİHM kararı Öcalan’ın beklediği karar değil. Öcalan için bir af ve yeniden yargılamanın önünü açacak bir durum değildir. Koşullu salıverilme durumu söz konusu olmayacaktır. AİHM sadece, devlete ve millete karşı bu tür suçları işlemiş kişilerin de bir ‘umut hakkı’ olduğunu hatırlatmıştır. AİHM, ‘Ey Türkiye idamı ve ölüm cezasını kaldırdıysan devlete karşı suç işleyen kişilere koşullu salıverme hakkını tanımak, durumlarını gözden geçirmek zorundasın. Ölünceye kadar kuş sütüyle beslesen de cezaevinde tutamazsın. Ceza bir ümittir. Bir uslanma yöntemidir. Uslanma hakkını tanı ve uslandıklarında toplumun içine bırak. 25 yıllık kesinleşmiş hapis cezasını yattıktan sonra bu kişinin durumunu gözden geçir’ diyor. Öcalan’ın teslim edildiği 15 Şubat 1999 tarihi esas kabul edilerek, 15 Şubat 2024’te 25 yılını doldurduktan sonra Öcalan’ın koşullu serbestlikten salınıp salınmayacağı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından gözden geçirilecek. Dışarı çıkmaya uygun hale gelip gelmediğine bakılacak. O gün geldiğinde ‘uygun ya da uygunsuz’ bulacak. Kesinlikle af gibi bir durum yok. AİHM kararları ışığında en az 25 olabilecek. Ama Türkiye daha da uzun tutabilir. 2024 yılında Ceza İnfaz Kurumu’nun Öcalan ile ilgili gözlem raporuna bakılacak. Adalet Bakanlığı da gerekli incelemelerini yapacak. Öcalan ile ilgili hükmü veren mahkemeden karar çıkacak. O mahkemenin kapandığını biliyorum. Yerine bu karar ile ilgili görevlendirilecek mahkeme son kararı verecek. Öcalan’ın cezaevinde de almış olduğu pek çok disiplin cezası var. Bunlar da 2025 yılında dikkate alınacaktır. Bugünden sonra olay çıkarmazsa, iyi halli davranırsa yeniden bu hakkı kazanabilir. AİHM kararı Türkiye için bağlayıcı bir karar. Kararı AİHM İkinci Dairesi verdi. İsterse Türkiye bu karara itiraz edebilecek. İtiraz edilirse dosya AİHM Büyük Dairesi’ne gidecek.”

Karar ne diyor?

“İnsan Hakları Bildirgesi’nin 3. maddesinin (insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele) 17 Aralık 2009 tarihine kadar ihlal edildiğine 4 oya karşı 3 oy ile - İnsan Hakları Bildirgesi’nin 3. maddesinin (insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele) 17 Aralık 2009 tarihinden itibaren ihlal edilmediğine 6 oya karşı 1 oy ile - Abdullah Öcalan’ın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasında İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 3 Maddesinin ihlal edildiğine oybirliği ile - İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 8. Maddesinin (özel ve aile hayatına saygı) ihlal edilmediğine 4 oya karşı 3 oy ile - İnsan hakları Sözleşmesi’nin 7. maddesinin (kanun olmadan ceza olmaz) ihlal edilmediğine oybirliği ile karar verdi.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararı AİHM Büyük Daire’ye götüreceklerini açıkladı. Bozdağ, “Bu yeniden yargılama anlamına gelmez. Türkiye daha önce bu defteri kapattı. Tahliye yolunun açılması konusunda mevzuatı değiştirme düşüncesi yok” dedi.

Gül: Uzmanlar incelemeli

Danimarka’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorusu üzerine Öcalan kararıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, “Uzmanların detaylı çalışması gerekir, ondan sonra konuşmak lazım” diye konuştu.
Ergenekon için de içtihat
BDP ’li Hasip Kaplan, “Bu kararla telefon, mektuplaşma, aileyle görüşme gibi diğer hükümlülerin ne hakkı varsa ağırlaştırılmış müebbet hükümlülerine de vereceksin diyor. Bu karar Balyoz ve Ergenekon davaları için de içtihattır” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, kararı AİHM Büyük Daire’ye götüreceklerini açıkladı. Bozdağ, “Bu yeniden yargılama anlamına gelmez. Türkiye daha önce bu defteri kapattı. Tahliye yolunun açılması konusunda mevzuatı değiştirme düşüncesi yok” dedi.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/h...rlendirdi_af_ve_yeniden_yargilama_yok-1182011

o kadar insan öldürmüş bir adam hakkında nasıl böyle bir karar çıkıyo onu da anlamadım
bu nasıl adalet böyle
herşey siyasi demek ki

Adalet mi var simon?

Lisede felsefe hocamız'' birgün Aponun çıkıp meclise girebileceğini düşünenler var ne kadar ütopik değil mi? '' demişti. Nereden nerelere geldik. Ben o günlerin çok da uzak olmadığını düşünüyorum.

Adalet mi var simon?

Lisede felsefe hocamız'' birgün Aponun çıkıp meclise girebileceğini düşünenler var ne kadar ütopik değil mi? '' demişti. Nereden nerelere geldik. Ben o günlerin çok da uzak olmadığını düşünüyorum.

ben aihmin kararı için söylemiştim
onlarda da adalet yok demek ki
onlar da işlerine nasıl gelirse öyle karar veriyo demek ki
yoksa böyle bi cani hakkında nasıl böyle bir karar verilir
ben onların da taraflı olduğunu düşünüyorum
teslim edilirken de şart koşulmuş çünkü öldürülmeyecek diye

gerçi bu karar yeniden yargılama anlamına gelmiyomuş
yukarıdaki yazıda da yazıyo
şu anda başka birşey söyleyemiyorum ne yazık ki

Bu adam serbest kalırsa asıl o zaman seyreyle gümbürtüyü

Böyle birşeyin olacağını zannetmiyorum,neredeyse 2010 dan beri her sene serbest kalıyor diyorlar,bu çıkan haberlerin doğruluk payı olmadığını düşünüyorum.

Böyle birşeyin olacağını zannetmiyorum,neredeyse 2010 dan beri her sene serbest kalıyor diyorlar,bu çıkan haberlerin doğruluk payı olmadığını düşünüyorum.

gerçi doğru
bu öcalan yanlıları her zaman böyle söylüyo

adalet bakanı da bunun yeniden yargılama anlamına gelmediğini bu konunun kapandığını söyledi
buna inanmak istiyorum

diğer devletlerin öldürmeme şartıyla teslim ettiği söyleniyo ama isteseler bi şekilde öldüremezler miydi

aynı fikirdeyim sizinle .
ilk başta buna izin verilmeyecekti
şimdi Başbakana bu konuda kızanlar senin ve benim gibi bunu başımıza başta musallat edenlere kızmalılar
ben aihmin kararı için söylemiştim
onlarda da adalet yok demek ki
onlar da işlerine nasıl gelirse öyle karar veriyo demek ki
yoksa böyle bi cani hakkında nasıl böyle bir karar verilir
ben onların da taraflı olduğunu düşünüyorum
teslim edilirken de şart koşulmuş çünkü öldürülmeyecek diye

gerçi bu karar yeniden yargılama anlamına gelmiyomuş
yukarıdaki yazıda da yazıyo
şu anda başka birşey söyleyemiyorum ne yazık ki
zaten bu karar tamamen içişlerini karıştırmak için hazırlanmış bir karar ..
direk iç savaşa sokalım diye.
o süreçte çok hasssas olmak lazım
şimdiki gibi olayın özüne inip düşünmeden birileri hükümeti suçlu tutup kaos ortamı yaratmaya çalışırsa halimiz vahim .
ben zaten bu yazıyı bu yüzden paylaştım ,olayın içeriği nedir diye.

gerçi doğru
bu öcalan yanlıları her zaman böyle söylüyo

adalet bakanı da bunun yeniden yargılama anlamına gelmediğini bu konunun kapandığını söyledi
buna inanmak istiyorum
valla son zamanlarda Türkiyede yaşanan durumlardan ötürü ,ülkede bu kadar karışıklık çıkarılmaya çalışılırken bunu da yapabileceklerini çok görmüyorum
inş. böyle bir şey olmaz ama olamaz diyemiyorum
son nokta vuruşu yapmak isteyebilirler
umarım o günleri görmeyiz..
bence adalet bakanı bu haberlere dikkate alıp ,eğer böyle bir şey olursa ne yapabiliriz diye şimdiden bir plan program çizmeli
yasalarla ne yapılabilir ,nasıl bir yol çizilebilir diye .
çünkü çok hassas bir konu

bunu yapamazlardı zaten mümkün değil.çünkü idam etselerdi bu defa ortalık daha çok karışacaktı bunu göze alacaklarını sanmıyorum.ayrıca serbest bırakılmasa bile ev hapsine alacaklar diye düşünüyorum.dün internette okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama hasta olduğu ve gizlice ameliyat edildiği yazıyordu.eğer durum gerçekten böyleyse serbest bırakabilirler.ayrıca sınırda onca çatışma çıkıyordu şehit veriyorduk bi anda anlaşma sağlandı ve bi süredir de çatışma haberleri çıkmıyo çok şükür ama bi taraftan da bunlar nasıl ne şekilde anlaşma sağlandı da artık çatışma olmuyor diye düşündürüyor beni.öcalan serbest bırakılacak çatışmayı öyle keseriz dediler gibime geliyo.yoksa çatışma kesildikten bi süre sonra öcalanın serbest kalmasının konuşulması heralde tesadüf değildir.

bunu yapamazlardı zaten mümkün değil.çünkü idam etselerdi bu defa ortalık daha çok karışacaktı bunu göze alacaklarını sanmıyorum.ayrıca serbest bırakılmasa bile ev hapsine alacaklar diye düşünüyorum.dün internette okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama hasta olduğu ve gizlice ameliyat edildiği yazıyordu.eğer durum gerçekten böyleyse serbest bırakabilirler.ayrıca sınırda onca çatışma çıkıyordu şehit veriyorduk bi anda anlaşma sağlandı ve bi süredir de çatışma haberleri çıkmıyo çok şükür ama bi taraftan da bunlar nasıl ne şekilde anlaşma sağlandı da artık çatışma olmuyor diye düşündürüyor beni.öcalan serbest bırakılacak çatışmayı öyle keseriz dediler gibime geliyo.yoksa çatışma kesildikten bi süre sonra öcalanın serbest kalmasının konuşulması heralde tesadüf değildir.

valla bilemiyorum
ben bu konuda başbakanın ve adalet bakanının sözlerine güvenmek istiyorum
çözüm sürecinin aşamaları ne bilmiyorum ama devlet bunları açıklamaz zaten

benim anlamadığım kürtlere ne ayrıcalık yapılıyoki
bizimle aynı haklara sahipler zaten
bunların tek amacı öcalan mı yani
bu adam çıkınca herşey düzelecek mi onlar için
cidden anlamadım bu durumu

valla bilemiyorum
ben bu konuda başbakanın ve adalet bakanının sözlerine güvenmek istiyorum
çözüm sürecinin aşamaları ne bilmiyorum ama devlet bunları açıklamaz zaten

benim anlamadığım kürtlere ne ayrıcalık yapılıyoki
bizimle aynı haklara sahipler zaten
bunların tek amacı öcalan mı yani
bu adam çıkınca herşey düzelecek mi onlar için
cidden anlamadım bu durumu

onların istedikleri bağımsız kürdistan.öcalan hapisten çıkınca başa o geçecek ve türkiyeden ayrılıp kendi devletlerini kuracaklar.şu an türkiye de türk-kürt çatışması var ve onlar türkler tarafından ezildiğini düşünüyorlar o yüzden bağımsızlık istiyorlar.ben artık kimseye inanmıyorum daha doğrusu inanamıyorum.bugün ak dedikleri şeye yarın kara diyorlar.bilmiyorum artık sonumuz hayırlı olur inşallah.

O BEBEK KATİLİ zaten şuanda serbest dolaşıyo, otel gibi kullanıyormuş cezaevini sadece yatmaya gidiyomuş, siz ne diyosunuz,

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

onların istedikleri bağımsız kürdistan.öcalan hapisten çıkınca başa o geçecek ve türkiyeden ayrılıp kendi devletlerini kuracaklar.şu an türkiye de türk-kürt çatışması var ve onlar türkler tarafından ezildiğini düşünüyorlar o yüzden bağımsızlık istiyorlar.ben artık kimseye inanmıyorum daha doğrusu inanamıyorum.bugün ak dedikleri şeye yarın kara diyorlar.bilmiyorum artık sonumuz hayırlı olur inşallah.

onlar kurtuluş savaşından sonra Atatürk'ün kendilerine bunu vaadettiğine inanıyolarmış
sonraki hükümetin bu belgeleri yok ettiğine inanıyolarmış
twitterda sayfalarında filan yazıyolardı
ve yaklaşık 5-6 kişiden de duydum bunu

bunlardan bahsedip onları kandırıyolar heralde

onlar kurtuluş savaşından sonra Atatürk'ün kendilerine bunu vaadettiğine inanıyolarmış
sonraki hükümetin bu belgeleri yok ettiğine inanıyolarmış
twitterda sayfalarında filan yazıyolardı
ve yaklaşık 5-6 kişiden de duydum bunu

bunlardan bahsedip onları kandırıyolar heralde

böyle bi şey mümkün değil işte böyle söylemler çıkartıp kendi taraflarına çekmeye çalışıyorlar.Atatürk zaten böyle bi şey isteseydi onca askeri o topraklarda şehit etmezdi.ne kanlar döküldü ne analar ağladı ne ocaklar söndü.bunlar hi hiç uğruna yapılmadı.

böyle bi şey mümkün değil işte böyle söylemler çıkartıp kendi taraflarına çekmeye çalışıyorlar.Atatürk zaten böyle bi şey isteseydi onca askeri o topraklarda şehit etmezdi.ne kanlar döküldü ne analar ağladı ne ocaklar söndü.bunlar hi hiç uğruna yapılmadı.

canım söylentileri gerçek gibi küçüklükten itibaren anlatırlarsa o gençler de kanıyolardır
ama bana bunu söyleyen fanatik chpli bi adamdı antalyada çalışırken söylemişti
ben inanmamıştım ama o geçek diyodu
geçen gün twitterda da buna yönelik şeyler paylaştılarını gördüm öcalan yanlılarının
demek ki bu şekilde insanları kandırıyolar

zaten onlarda ciddi bi ezilmişlik psikolojisi var
ben yurtta kalırken farkettim
her lafa alınıp olayı kürtlüğe getiriyolar kendilerini aşağılanmış hissediyolar
ve birbirlerini dolduruyolar

ve benim oda arkadaşım da kürttü ve sonradan bdp etkinliklerine katılmaya başladı
kız o kadar çok değişti ki anlatamam
ve oralarda öcalanı çok farklı anlatıyolarmış
biz nasıl Atatürkü seviyosak onlar da o adamı lider gibi görüyomuş
çok yazık gerçekten

canım söylentileri gerçek gibi küçüklükten itibaren anlatırlarsa o gençler de kanıyolardır
ama bana bunu söyleyen fanatik chpli bi adamdı antalyada çalışırken söylemişti
ben inanmamıştım ama o geçek diyodu
geçen gün twitterda da buna yönelik şeyler paylaştılarını gördüm öcalan yanlılarının
demek ki bu şekilde insanları kandırıyolar

zaten onlarda ciddi bi ezilmişlik psikolojisi var
ben yurtta kalırken farkettim
her lafa alınıp olayı kürtlüğe getiriyolar kendilerini aşağılanmış hissediyolar
ve birbirlerini dolduruyolar

ve benim oda arkadaşım da kürttü ve sonradan bdp etkinliklerine katılmaya başladı
kız o kadar çok değişti ki anlatamam
ve oralarda öcalanı çok farklı anlatıyolarmış
biz nasıl Atatürkü seviyosak onlar da o adamı lider gibi görüyomuş
çok yazık gerçekten

ben gene de inanmıyorum tüm söylenenlere :52: inan ilk defa bunu senden duydum hiç denk gelmedi bana.hiç okumadım da böyle bişi.artık neler dönüyor hiç bilmiyorum.kim bilir neler gizleniyor neker yapılıyor.çok yazık yani ülkeyi bölmeye çalışıyorlar.

ben gene de inanmıyorum tüm söylenenlere :52: inan ilk defa bunu senden duydum hiç denk gelmedi bana.hiç okumadım da böyle bişi.artık neler dönüyor hiç bilmiyorum.kim bilir neler gizleniyor neker yapılıyor.çok yazık yani ülkeyi bölmeye çalışıyorlar.

ben de iki yıl önce duydum bunu
ve cidden inanıyolar buna

insanları kandırıp galeyana getiriyolar işte
cidden çok yazık

Back