Saraylim , doğudaki operasyonların doğru olduğunu savunan AKP'lilerin dışında sadece karanfil ve lake yok bu forumda. Ben ve bildiğim pekçok kişi daha var .
Öncelikle ben sana teşekkür ediyorum, çünkü açıksın, netsin. Operasyonlara karşı çıkanlardan sadece 2-3 tanesini samimi buluyorum. Yazdıklarının yarısı belkide daha fazlası benim de düşündüklerim. Özellikle bu operasyonların sonucu konusunda hemfikirim seninle, kandilin yerle bir edilmesi gerektiği konusundada hemfikirim, ordaki sivil halkın operasyonlardan önce çıkartılması gerektiği konusunda da.
Ayrıldığımız nokta oraya operasyonun gerekli veya gereksiz olması . Türkiye Cumhuriyetinin il ve ilçelerinde birileri çıkıp " ben özerklik ilan ettim" deyip heryere hendekler kazıp, Türkiye Cumhuriyeti askerinin oraya girmesine müdehale ediyor, askerleri öldürüyorsa tabii ki orda asayişi sağlayacaktır hükümet. Askerin orayı PKK ya bırakmasını beklemiyorsundur sende sanırım.
Hdp ve PKK nın farkı olup olmadığını burda tartışmak bile bana saçma geliyor artık. Adamlar tüm söylemleriyle PKK nın arkasında dururken, üstelik aslında hdp liler bile PKK ya suç bulmazken, burda aslında hdp li olmayan , sadece onları anlamaya çalışan kesim olarak sen ve birkaç arkadaş konu üzerine yorumlar yapıyorsunuz. Ben daha bir hdp linin çıkıpta senin anlattıklarını anlattığına rastlamadım. Söylemleri hep aynı " çocuklar ölüyor, barış istiyoruz"
"Peki barış nasıl sağlanır?3 yıldır çözüm sürecinde PKK durmadı görmediniz mi? İstediğiniz nedir? " sorusuna hiç cevap alamadım ben . Çünkü aslında onlar için çözüm özerklik.Peki sen bunun farkında mısın? Ben senin özerkliğe sıcak bakmayacağını düşünüyorum. Senin çözüm önerin nedir bu konuda?
Pqrkon,
Aslinda bugun fazla vaktim yok, ise gitme gunum, birazdan hazirlanmaya baslayacagim. Ama dilim dondugunce sana cevap vermeye calisayim.
Bilmiyorum koydugum videolardan hic birini izledin mi.. Oradaki halkin ne dedigini.. Bu operasyon havanda su dovmeceden baska birsey degil. Biz cozum suresi boyunca oralari zaten verdik, asker bunca zamandir,operasyonlarla dahi oralara giremiyor zaten. Umutsuzca, zorla geri almaya calisiyoruz simdi. Oradaki sadece PKK degil, biz halki da kaybetmisiz, hergun daha cok kaybediyoruz. Biz daha en basindan, Kurdistani tanimakla, Barzani ile elele tutusmakla Sari Okuzu verdik. Sinirimizin dibinde bir Kurdistan kuruldu. Icimize girdi, bizden toprak aldi. Bu is bitti zaten. Oradan PKK filan temizlenmez, halk toptan PKK ya kaydi, bu son operasyonlarla, sokaga cikma yasaklari ile, kaybedilen canlari, evlatlari, analari, dedeleri, bebeleri, evleri, dukkanlari, yikilan hayatlari ile biz artik orada dusmaniz. Onlar Apo ile gelecek barisa sigindilar, tek umutlari Apo oldu, Apo cankurtaran artik onlara.. Halkin hepsini oldurecek miyiz?
BBC internet sayfasina baktiginda Cizreden, Surdan, Silopiden cenaze resimleri goreceksin, Kurt halkinin evlerinden cikaramayip buzlarda beklettikleri olulerinin resimlerini..
9 saat once RT adli bir kanal internette IMC kamerasinin cektigi videoda elinde beyaz bayrak ile cenazesini tasiyan Kurt insanlarin ustune yolun basindaki bir tanktan sikilan atesin, vurulan, kanlar icinde yere yuvarlanan sivil insanlarin videosunu yayinladi, dunya seyrediyor:
https://www.rt.com/news/329793-alleged-kurd-civilian-shooting/ Leak live adinda bir Kurt kanali saniyorum, ingilizce yayin yaparak Turk ordusunu tum dunyaya terorist ilan ediyor. Yetmiyor, PKKli pesmergenin Diyarbakir sokaklarinda onlari nasil sindirdigini filan yaziyor. Avrupa Insan Haklari Mahkemesi 9 Ocak'a kadar Turkiyeden savunma istemisti, ne oldu bilmiyorum. Yakinda savas suclusu ilan edilip bir de uste tazminat odemeye mahkum birakilacagiz.
Yani giden zaten gitti, uc yillik cozum sureci boyunca biz Guneydoguyu zaten verdik, yoluyla, sehirleri ile, verilen ayricaliklarla, hatta halki ile, bu isin sonu zaten artik istesek de, istemesek de ozerklik.. Operasyon dedigin kandirmaca, bol bol kan dokmece, bitti bu is..
Yanlis bir teror mucadelesi yapildi, bol bol ozveride bulunuldu, "kandirildik", "herkes hata yapabilir, ne olacak" deme luksu ve avuntusu sadece Turk insanina ve yuzde 49 a ait, elalem dinlemiyor iste..