• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Ocakta nişanım var kızlar...takı, tören....konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ivanka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
226
0
116
Bursa
Merhaba kızlar, ocakta nişanım var ve kafamı kurcalayan bir sürü soru var, fikirlerinizi bekliyorum....:31:

öncelikle salonda olacak nişanımız, takılan takılar kimde kalıyor? forumdaki yazılanlara baktım, kız tarafında kalıyormuş...bu pazar sözlümün annesini bize çağırmayı düşünüyoruz konuşmak için, ne alınacak ne yapılacak belli olsun diye...bu konuyuda açsammı? açıkça herşeyin konuşulması taraftarıyım ben aslında...sonradan yapsamıydım etsemiydim dememek için.:26:

birde düğünde takılacak takıları istemiştim beş bilezik bir tanede set, bizde tüm takılar nişanda takılır. bunuda söylesem mi?:10: özellikle nişanda takılmasını istiyorum çünkü düğünde hayal kırıklığına uğramak istemiyorum:20:. sözlüm çok küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başlamış ama şuan düğün yapacağız nasıl borçsuz yapayım diye düşünüyor:16:. ben ailelerinde katkısı olması taraftarıyım. özelliklede benim sözlüm gibi ailesine her ay maaş gibi para veren biri için. bana takılanlarıda ben yemeyeceğim sadece ikimiz için istiyorum. çünkü kirada oturacağız, mücadele etmemiz gereken bi hayat olacak. onun hakkını ben ondan daha çok düşünüyorum, kendisinede dedim yani bilezik takan biri değilim zaten ama onlar güvencemiz bizim. :28:

onun haricinde sadece sözlüme ve bana bohça hazırlamak istiyorum...daha fazla masraf yapmak istemiyorum.. kendi ailemide düşünmeliyim:17:...çünkü salonu biz tuttuk zaten olması gereken buydu, kuaför masrafı elbise masrafı, fotoğrafçısı davetiyesi falan hep bize ait olacak.yapılması gereken ne masraf varsa biz yapacağız. işte tüm bu konuları pazar günü bize geldiğinde enine boyuna açıklıkla konuşmak istiyorum...sizce doğru olur mu? eğer konuşmazsamda içim rahat etmeyeecek. çünkü öyle insanlar görüyorum ki sırf gelin çok tamahkar nezaketinden birşey istemiyor diye hiç birşey yapmıyorlar...artık tercihede bırakamıyor insan:20:.... görüşlerinizi bekliyorumm...teşekkürler şimdiden:54::54::54::54::54:

Konuşun tabıkı ama ben senın değilde sözlünün anlatması taraftarıyım ya da ailenın bırde su olsun bo olsunlara çok fazla takılmayın ama evlı arkadaslarımın anlattıgına göre erkek tarafından istemeden almayı akıl edemıyorlarmış bu da kişiden kişie değişir diyorum ben rabbım utandırmasın

Merhaba kızlar, ocakta nişanım var ve kafamı kurcalayan bir sürü soru var, fikirlerinizi bekliyorum....:31:

öncelikle salonda olacak nişanımız, takılan takılar kimde kalıyor? forumdaki yazılanlara baktım, kız tarafında kalıyormuş...bu pazar sözlümün annesini bize çağırmayı düşünüyoruz konuşmak için, ne alınacak ne yapılacak belli olsun diye...bu konuyuda açsammı? açıkça herşeyin konuşulması taraftarıyım ben aslında...sonradan yapsamıydım etsemiydim dememek için.:26:

birde düğünde takılacak takıları istemiştim beş bilezik bir tanede set, bizde tüm takılar nişanda takılır. bunuda söylesem mi?:10: özellikle nişanda takılmasını istiyorum çünkü düğünde hayal kırıklığına uğramak istemiyorum:20:. sözlüm çok küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başlamış ama şuan düğün yapacağız nasıl borçsuz yapayım diye düşünüyor:16:. ben ailelerinde katkısı olması taraftarıyım. özelliklede benim sözlüm gibi ailesine her ay maaş gibi para veren biri için. bana takılanlarıda ben yemeyeceğim sadece ikimiz için istiyorum. çünkü kirada oturacağız, mücadele etmemiz gereken bi hayat olacak. onun hakkını ben ondan daha çok düşünüyorum, kendisinede dedim yani bilezik takan biri değilim zaten ama onlar güvencemiz bizim. :28:

onun haricinde sadece sözlüme ve bana bohça hazırlamak istiyorum...daha fazla masraf yapmak istemiyorum.. kendi ailemide düşünmeliyim:17:...çünkü salonu biz tuttuk zaten olması gereken buydu, kuaför masrafı elbise masrafı, fotoğrafçısı davetiyesi falan hep bize ait olacak.yapılması gereken ne masraf varsa biz yapacağız. işte tüm bu konuları pazar günü bize geldiğinde enine boyuna açıklıkla konuşmak istiyorum...sizce doğru olur mu? eğer konuşmazsamda içim rahat etmeyeecek. çünkü öyle insanlar görüyorum ki sırf gelin çok tamahkar nezaketinden birşey istemiyor diye hiç birşey yapmıyorlar...artık tercihede bırakamıyor insan:20:.... görüşlerinizi bekliyorumm...teşekkürler şimdiden:54::54::54::54::54:

hayırlı olsun canım takılan takılar kız tarafında kalıyor bu her yörede öyledir bi problem çıkarıcaklarını zannetmiyorum sen içini rahatlatma için sözlünle konuşabilirsin bu konuyu.bende 6 bilezik bi set istedim benimde ocakta nişanım war canım 3 bilezik,setimi ve saatimi nişanda yapabiliceklerini söylediler diğer 3 bileziğide düğünde takacaklarını söylediler bence bunlara çok takılma kendinide sıkma sen bi sor nişanda takı ne yapacaksınız diye ona göre konuşursun.bohçalara gelince bizde sözlümle bana hazırlıcaz,bence pazar günü bu konuları annen açsın muhabbet edermiş gibi konuşun herşeyi netleştirin ama konulara sen girme yanlış anlamasınlar :16::16::16:

canım benım cumartesı nısanım var . benım annemde yok oturup konusabılecek ama bız bırbırımızı o kadar ıyı anlıyoruz kı karsı tarafl, dedıgın gıbı bı gun bıze geldıler o zaman herseyı konustuk. ayrıca yanlıs okumadıysam onlara gıdıcez konusmaya yazmıssın sız gıtmeyın onlar gelsın konusmaya öle daha uygun olur dıye dusunuyorum. bıde yoreden yoreye degısır ama kuafor foto ve elbıse erkek tarafına aıttır bızde. bız oturduk dugunde takılar nnısandakı takılar bohca alısverıslerınde alınması gerekenler vs aklına ne gelırse konustuk. öle daha ıyı olur bence. sonra onlar onu yaptı bu olmadı yada bunuda ısteseydıkler falan ortadan kalkar tatsızlık olusmamıs olur. mesela benım bohcama epılasyon aletı yerıne duzlestırıcı masa falan aldık. nısanlımatras mak aldık. yada su ayna tarak takımları var ya tuvalet aynası onune konuyor. kaynanam ısrar etmesıne ragmen bana gereksız pahalı geldıgı ıcın aldırmadım. bu tıp konularda konusmak anlasmak cok onemlı bence. ay cok uzun yazmısım sımdı fark ettım kusura bakma

cnm öncelikle onların gelmesi daha uygun olur...birde nişanda kız tarafı sadece mekan ve ikramları ayarlar diğer ücretleri erkek tarafı öder bizde öyle söz olsaydı sözde kıyafet falan kıza aittir bizde ama nişanda nişan alışverişine gider erkek tarafı karşılar (bu alışverişde erkek tarafına kız tarafı birşey almaz ama düğün bohçasını aradan çıkarıyım dersen o başka)
yani kısca etraftanda gördüğüm kadarıyla nişanda kız tarafı sadece mekan ve ikramlara bakar nişan alışverişine çıkarlar kız tarafı ne isterse alınır hatta nişan sandığı falan bu alışverişde alınır kuaföre falan erkek tarafı götürür nişanda sadece kız tarafının 1.derecede yani kız kardeşinin falan genelde sadece kuaför masrafını karşılanır ama....

Back