Ocak

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.442
11.328
248
Kızlar merhaba 3 yıllık evliyim ve bu ocak temziliğini bi türlü çözemedim
Her yemekten sonra olmasa da temizliyorum yağ çözücü falan da kullanıyorum geçmiyorrr ocağın üstünde Yanık lekeleri geçmiyor ne kullandıysam gitmiyor işte.
Üstündeki demirleri yağdan kalıp tutmuş geçmiyor. sırf yağ. Yalvarıyorum Yanık yağı geçirebilecek bi çözüm söyleyin bana.
Ben mi beceremiyorum ki acaba

Kaynar su döküp beklet bir süre sonra yağ çözücüyle temizle. Bulaşık makinesine de atabilirsin

Bakın, YouTube da Videolar var. Hangi malzeme varsa onu seçim, seçenek çok fazla. Karbonatlı beyaz sirkeli bir karışım var mesela o yöntem çok başarılı

Kesin çözümü :bulaşık teli ve cif le ovmak ,tabiki bulaşık telini çok çizmeyenden alın

Annem ocağın üstünden ayrılabilen tüm parçaları sık sık bulaşık makinesine atıyor.

Kusura bakma ama evet becerememişsin , o demirler yağdan kalıp tutmaz yani , o tam Ocak kısmı parlak Demir olan yerler makinada kararıyor , herhangi bir yağ sökücü sık bol bol , beklet , sil , bitti . Düzenli temizlersen işin kolaylaşır .

Ay allahım nasıl bir yemek yapma stilide öyle oluyor acaba 🤣 geçen bir arkadaşımla kısır yapacaktık o kısırın soğanını salçasını kavurdu . Sonra ben saatlerce Ocak temizledim heryere sıçratmış. Her yemekten kalkınca güzelce cifle temizleyin yoksa durdukça yağlar tabiki yapışır kalıplaşır

Annem ocağın üstünden ayrılabilen tüm parçaları sık sık bulaşık makinesine atıyor.
Bulaşık makinasına sık girdikçe bazı ürünlerin rengi değişiyor bende atıyordum baktım ki renkler değişiyor vazgeçtim. Ocak kalıcı bir eşya olduğu için hemen atılmazsa . Belki konu sahibininki de değişir o yüzden pek iyi olmaz

Ay allahım nasıl bir yemek yapma stilide öyle oluyor acaba 🤣 geçen bir arkadaşımla kısır yapacaktık o kısırın soğanını salçasını kavurdu . Sonra ben saatlerce Ocak temizledim heryere sıçratmış. Her yemekten kalkınca güzelce cifle temizleyin yoksa durdukça yağlar tabiki yapışır kalıplaşır
İki bebek var ve her zmn temizleyemiyorum yağ yapılınca da geçmiyor

Her yemekten sonra silinse o kadar kirlenmez. Bekletmeden sıcağı sıcağına silin. Demirleri cifle ovun.

Bu demirleri değil de diğer ocağın üzerinde olan parçaları karbonatlı sirkeli sıcak suya yatırın yumuşasın. Sonra orjinal kaliteli cifle tüm gücünüzle cifleyin . Demirlerin üzerine de yağ çöz filan sıkıp birkaç kere bulaşık makinasına atın başka bi çare yok ki . Birde şimdi resim atın bakalım belki de birşey yoktur abartıyorsunuzdur ona göre taktik veririz

O kadar kalıplaştıysa tek seferde çıkmaz bence. Önce yağçöz sıkıp biraz bekletin sonra cif ve telle silin. Sonra bulaşık makinasına atın. Bikaç günde bir yaparsanız geçer.

Bulaşık makinasına sık girdikçe bazı ürünlerin rengi değişiyor bende atıyordum baktım ki renkler değişiyor vazgeçtim. Ocak kalıcı bir eşya olduğu için hemen atılmazsa . Belki konu sahibininki de değişir o yüzden pek iyi olmaz

Biz ailecek renk değişimini pek önemsemiyoruz galiba. Uyarınız için teşekkürler. Bizim için geç ama konu sahibi için zamanında bir uyarı oldu :)

Biz ailecek renk değişimini pek önemsemiyoruz galiba. Uyarınız için teşekkürler. Bizim için geç ama konu sahibi için zamanında bir uyarı oldu :)
Benim öyle oldu ya bu tencereyi üzerine koyduğumuz yuvarlak metaller varya ben onları filan hep koyuyordum siyahtı benimkiler . Baktım üzeri beneklenmeye başladı gri gibi beyaz gibi ahaaa dedim elden gidiyor 🤣 koymayı bıraktım artık

Ya reklam yapmak istemem ama kesinlikle amvay diyorum
Böyle fırcalı bir temizleyicisi var acaip bişey

Back
X