Ocak ayında çift çizgiyi görmek isteyenler buraya....

kaçırmadı ki haberi olmadı garibimin.. ço k yorgun ve hastaydı ben kafamdan tutamaz dedim söylemeyide unuttum tabii.. söyleyeyimde haftaya tutar belki.. hergün bana dua da okuyor saolsun. annem dedi o da yapıyor.. yasin ayetel kürsi felak nas fatiha ihlas.. ben rahatlıyorum valla..
sizde öneririm kızlar.. :Saruboceq:

kızlar adetten sonra pıtırcıklar pıtırcıklıklarda büyümeye başlıyorlar... her ay yaklaşık 5 pıtırcık büyümeye çalışıyor fakat bunlardan en büyüyeni ve en kalitelisi pıtlamaya layık oluyor. bunun için o pıtırcığın 18-22 cm boyutuna gelmesi gerekiyor. daha sonra bu pıtırcık çatlıyor yani pıtlıyor pıtlayan bu pıtırcık tüplerde gezinmeye başlıyor o sırada eğer tüplerde canlı sperm varsa (pıtlama gününden 2 gün önce yapılmış ilişkiden bile kalmış olabilir) onunla döllenebiliyor yada bu pıtlama olayından sonra spermle karşılaşırsa dölleniyor ve döllenmiş yumurta tüplerden inerek rahime yerleşmeye başlıyor... bu olay yaklaşık 10 günmüş sanırım... rahime yerleşince kanda ve idrarda Bhcg katlanarak artmaya başlıyormuş.
Zaten eğer döllendikten sonra rahime ilerleyemezse dış gebelik oluşuyor yani rahim dışı bir yerde genelliklede tüplerde gelişmeye başlıyor bebek.

Gayeciğim sağol canım bu bilgiler için. Sanırım ya pıtlıyorum ya çatlıyorum çünküm akıntım da fazla sol kısımda hafif batma ve ağrı var

kızlar adetten sonra pıtırcıklar pıtırcıklıklarda büyümeye başlıyorlar... her ay yaklaşık 5 pıtırcık büyümeye çalışıyor fakat bunlardan en büyüyeni ve en kalitelisi pıtlamaya layık oluyor. bunun için o pıtırcığın 18-22 cm boyutuna gelmesi gerekiyor. daha sonra bu pıtırcık çatlıyor yani pıtlıyor pıtlayan bu pıtırcık tüplerde gezinmeye başlıyor o sırada eğer tüplerde canlı sperm varsa (pıtlama gününden 2 gün önce yapılmış ilişkiden bile kalmış olabilir) onunla döllenebiliyor yada bu pıtlama olayından sonra spermle karşılaşırsa dölleniyor ve döllenmiş yumurta tüplerden inerek rahime yerleşmeye başlıyor... bu olay yaklaşık 10 günmüş sanırım... rahime yerleşince kanda ve idrarda Bhcg katlanarak artmaya başlıyormuş.
Zaten eğer döllendikten sonra rahime ilerleyemezse dış gebelik oluşuyor yani rahim dışı bir yerde genelliklede tüplerde gelişmeye başlıyor bebek.

bu ayrıntılı bılgılendırme ıcın tesekkur eederım gaye vereliniortak
18-22 cm buyumesı bana cok acaıb gelıo acıkcası az bı buyukluk degıl yanı
ben gecen ay adet sonrası dr a gıtmıstım sancım var dıye
dr da bana yumurtaların normalden buyuk o yuzden sancın olur demıstı :bbo:
acaba yumurta degılde yumurtalık mı dedı cunku adet sonrası ne yumurtası olacak kı ne gorecek -tatlicadiarzu-

ya valla cok sey bılmek de bazen ıyı degıl sanırım kafam allak bullak ...
her yerımı dınlıyorum aartık cıtlıommu pıtlıommu bı tarafımmı batıyo bısey mı akıyo :bbo:

acaba yumurta degılde yumurtalık mı dedı cunku adet sonrası ne yumurtası olacak kı ne gorecek -tatlicadiarzu-

Canım aslında doktorlar bunun mm olarak söylüyorlar fakat daha sonra cm'e çeviriyorlar onların hesabı biraz farklı sanırım ama ultrason ölçünümden değerin 18-22 olması lazım... zaten o boyuttan sonra vücut gerekli hormon ile çatlama sağlıyor.
Adet sonrasında zaten gelişmeye başlıyor pıtırcıklar belki doktorun erken aşamada büyük bir pıtırcık görmüştür yumurtalığında.

ya valla cok sey bılmek de bazen ıyı degıl sanırım kafam allak bullak ...
her yerımı dınlıyorum aartık cıtlıommu pıtlıommu bı tarafımmı batıyo bısey mı akıyo :bbo:

Evet aslında bilmeyip bodoslama her gün çalışmak lazım... eski usul... kafaya takmadan hiç bişeyi yatağa girip girip çalışcan kaydirigubbakcemile3 ama ne yazıkki bi kere takıldı kafaya ve bunları bir kere okuduk öğrendik bu saatten sonra ancak hafızamızı kaybetmemiz lazım Allah korusun

ne yıcenız aksam ben yemek yapmaya kalkayım barı ...
ne yapacagımı da bılmıom ama :sm_confused:

Valla dünden patates çorbası ve etli fasulye yemeği var... bugünde onlar idare eder bizi.. :) yarın benim için hareketli bi gün olacak. hem temizlik hem alışveriş hem yemek kaydirigubbakcemile2

Sebinim;
sende ayaklarını üşütüyorsun sonra kocişine kızıyorsun aaaa olmaz ki böyle canım benim:)))))))))))))))))))

Bak ama bugün bir şeyim yok.bu akşam çalışmayız canım istemiyor.yarında bir şeyim olmaz.c.tesi çalışırsak pazar kesin bende gaz olurkaydirigubbakcemile3

tatlım reglin 1. günü yeni yumurta oluşmaya başlıyor.yeni yumurtanı görmüştür

Valla dünden patates çorbası ve etli fasulye yemeği var... bugünde onlar idare eder bizi.. :) yarın benim için hareketli bi gün olacak. hem temizlik hem alışveriş hem yemek kaydirigubbakcemile2

bende tam gerı geldım bılg basına senın patates corbasından bıde musakka yapmaya karar verdım tarıfı yazmıstın dun ona bakayım ...

bende yemek yok kızlar:KK43:
ne yapacağım konusunda da kararsızım
dışarıdan mı takılsak diye düşündüm 1 saat önce:)
kocam hiç çevirmez sağolsun hemen birşeyler alır getirir:)

bende tam gerı geldım bılg basına senın patates corbasından bıde musakka yapmaya karar verdım tarıfı yazmıstın dun ona bakayım ...

ooohh musakkada güzel olur yaa cokacimcoook acıktım kızlarrr... bu arada patates çorbasının mercimek çorbası gibi bir lezzeti oluyor.Kesinlikle aykırı bir lezzeti yok.

bende yemek yok kızlar:KK43:
ne yapacağım konusunda da kararsızım
dışarıdan mı takılsak diye düşündüm 1 saat önce:)
kocam hiç çevirmez sağolsun hemen birşeyler alır getirir:)

Valla şekerim öyle bir şansın varsa bugün dışarıdan takılın bencede... Zaten bugün çalışma yapmanız lazım.. bide yemek falan uğraşıp kendini yorma. dışarıdan yersiniz sonra da Cuma akşamı ateşii woooww :kedi:

X