Obsesyon illetinden kurtulanlar var mı? Yöntemleriniz nelerdir?

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
İyi akşamlar arkadaşlar. 9-10 yıldır obsesyon ve panik atak ile boğuşuyorum tedavi ile zaman zaman yok oldu zaman zaman nüksetti. Tedaviye devam ediyorum am bu aralar beni çok zorlamaya başladı. Bu hastalıklardan kurtulan arkadaşlar var mı panikatak geldiği zaman, obsesif düşünceler üşüştüğünde nasıl yöntemler kullanıyorsunuz, size iyi gelenler nedir? Şimdiden teşekkürler.

Bende panik atak yok ama obsesif kompulsif var yaklaşık 5 yıldır. Bazı ufak tefek takıntılara izin veriyorum onun dışında hayatımı etkilemesine izin vermiyorum. İlaç vs kullanmadım hayatımı etkileyecek düzeye gelirse tedavi olacağıma söz verdim kendi kendime. Antidepresan vs kullanmak istemediğim için de ikna ediyorum kendimi bu takıntılı düşünceler bastırdığında. ‘Hayır bunu böyle yapmamalıyım, böyle yaparsam şöyle olur’ tarzı takıntılarım oluyor benim. İnatla üstüne gidip düşündüğümün tersini yapıyorum ama dediğim gibi panik atak olmadığı için yapabiliyorum bunu ve zamanla takıntıları dinlemezsem başıma kötü bir şey gelmediğini, dünyanın yıkılmadığını falan fark ettim. Bu sayede çok ilerlemeden kendimce yavaşlattım. Basit takıntılar da düzen, defter kalem kitap vs’de kaldı sadece. Kesinlikle kitapların üstüne bişiler yazamam, karalayamam. Geçen yıl ev arkadaşım kitabımı ödünç alıp derse gitmişti. Ertesi gün o kitapla derse gittiğimde kitabı karalamış olduğunu gördüm, baya dert oldu o bana rahat edemedim. Öğretmenimiz sayfadaki bir şeyi okumamı istemişti ona odaklanamadım sonra sinirimden kitabı çöpe atıp başkasının kitabından okudum. En fazla bu düzeye çıkıyor bende, bir tepkide bulunmazsam da birisi kitabımı çizdiğinde karaladığında sanki tahta duvar vs yüzeylere tırnak sürtüldüğünde cıııyk diye bir ses çıkar ya onu duyuyorum resmen ama bastırmadığım sürece çok daha üst düzeylere çıkıyor bunlar.

Teşekkür ederim benim obsesyonlarıma göre sizinki hafif geldi. Kendi kendinize yöntem geliştirmişsiniz çok güzel tez zamanda tamamen kurtulursunuz inş.

Ben de telefon ve kumandalara dokunamiyorum. Peceteyle ya da on defa el yikayarak.. Ustesinden gelemedim. Bir de stresli olduğumda dilimi yiyorum. Uc yasindan beri var gecmio artik bu sekilde devam etcek galiba. Sizin takintilariniz neler?

Öncelıkle cok gecmıs olsun bunu yasayan esim on yıllık evliyiz o kadr zor donemlerımız oldukı gitmediğimiz doktor kalmadı. Kullanmadığı ilaç kalmadı ama Allaha hep dua ettim duzelsin diye. Bensiz bısey yapamazdı. Cok baskı kurdum ustunde bırak dusunme diye ama kendiliğinden oncekı zamana gore cok dUzeldı ya cekmeyen bilmez o kadar zorkı ama yaptıgınız seylerı yapmayın mesela ne yapıyorsunuz esim de bir cok takıntı vardı.
Halada var tam duzelmıs degil ama buna sukur dıyorum.

Benim takıntım şizofren olma korkusu ile başladı, salak gibi belirtileri okuyup durdum. Kendimde aramaya başladım. Ya kendimi kaybedersem kendimi kaybedipte saçma sapan hareketler yaparsam, veya belirtilerinde okuduğum gerçek ile hayali ayırt edemez durumu, buna kafayı taktım ya ben gerçek sanıoyosamda yaşadıklarımı gerçek deilse gibi. Bi de dışarı çıkma korkum var rezil olma korkusundan ileri gelen, ya dışarda sokakta kendimi kaybedipte saçma sapan hareketler yaparsam.

bu hastalıgın ustune gitmek gerekiyor korkunuzu yenerseniz bir sanrı oldugunu anlayacaksınız aklınız size ne diyorsa siz tersini yapın, nas felak suresi iyi geliyor

Bence bilişsel davranış terapisini araştırın. İlaçların yanında çok etkili olduğunı okumuştum. Hatta "iyi hissetmek" diye bir kitap var. Ben okumadım ama sadece kitabı okuyarak bazı sorunlarını atlatan insanlar var.

Psikoloğa gitmeye başlayalı fazla bi zaman olmadı yaptığı bilişsel mi bilmiyorum psikodrama tekniği kullanıo henüz pek bi etkisi olmadı. Dediğiniz kitabı edinmeye çalışcam teş. Ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…