Merhaba,bana neredeyse 6 sene önce,ailemin zoruyla gittiğim devlet hastanesi psikiyatristi okb tanısı koyup, lustral ve prozac yazıp yolladı. Ağrıdan ölmediğim sürece ilaç içmeyen biri olarak ilaçları kullanmadım,psikolog ile görüş gibi bir tavsiyede bulunmadı fkt duyduğum birkaç kişiden terapilerin kaygılarını,rutinlerini azaltmalarına yardımcı olduklarını duydum. Geçen ay gittiğim dr yine lustral yazinca,ben artik rutinlerimle yaşayabilirim dusuncesindeyim:)) devlet hast doktorlarini yermiyorum farklı anlaşılmasın ama bende süreç böyle gelişti.Zamanınız varsa deneyin derim devlet hastanesi doktorlarını. Umarım tez vakitte sağlığınıza kavuşursunuz.
Amin bende de var takıntı acaip bunalıyorum dediğin gbi kimse yaşamasın inşallah.İnşallah çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için gerçekten çok kötü bir durum Allah kimseye yaşatmasın.
aynı hastalık gerçekten çok bunaltıcı hastalığım geçsin diye çok gezip tozdum mutlu olmak için çok ugraştım ama hep bunalıyordum ve aglayıp hayatı anlamsız bulmaya basladım ilerliyordu hastalığım psikologun dedikleri bunlardı ama inan işe yaramıyor gittiğim psikatri bu hastalık konuşmakla geçmez dedi ilaç verdi istanbuldaysan gittiğim psikatriyi veriyim çok iyi gerçekten gidenler çok memnun inan öyke uyku felan yapmadı ilaç takıntılarımı aldı yüzümü güldürdü kimseyi hiç bir şeyi takmadan yasamama sebep oldu bende çok uzun zorlu yollardan geçtim büyük sınavlar atlattım insanların gerçekten kötü oldugu dünyada ister istemez bu dediklerini yaşıyorsun ama ilaçla atlattım pozitif olmaya takmamaya kimseyi umursamadan yoluma baktım çok şükür tek tavsiyem ilaca baslaBenim de düşünce takıntısı. Yıllardır hayattan zevk alamıyorum öyle saçma şeyleri kafama takıyorum ki anı yaşayamıyorum hep bir can sıkıntısı kaygı hali ilişkiyle ilgili bir kaygı da yaşayınca artık içinden çıkılamaz bir hal aldı. Düşünmek istemiyorum artık biraz anı yaşamak istiyorum sanki ilaç içince birwz beynim rahatlayacak gibi gelmişti çünkü bir tanıdığım ilacındna bahsetmişti kafam bomboş oluyor rahatlıyorum demişti. Psikoloğumla tekrar konuşmamda fayda var ilaç konusunda.
+1
İlaçlar uyutuyor sersem ediyor gibi türküleri dinlemeyin. Daha fazla uyumak ilacın etkisi değil yan etkisi. Asıl etki okb ye oluyor. Evet baskılıyor fakat burada da arkadaşın dediği psikoterapi devreye giriyor. Psikoloğunun psikoterapi yeterliliği yoksa oradan bir an evvel ayrılıp önce psikiyatra oradan da özel bir psikolog muayenehanesine git. Özel hastaneler kepçeyle yer çay kaşığıyla tattırır. Bu durumda hastane çalışanları hastaları yolunacak kaz gibi görmeye başlar. Ne kadar kaz o kadar büyük kaşık. Neyse. Psikoterapi + psikiyatri den yana oy kullanıyorum
Şöyle düşünün fiziki bir rahatsizliginiz olsa ayda 400 lira vermeyecek miydiniz elinizde olduğu takdirde verecektiniz başka şeylerden kısacaktınız. Şimdide ruhunuz birazcık hastalanmış tedavi olup düzelecek insallah öyle düşünün maddi yonu hic karsilamayacak bir durumda degilseniz doktorunuzdan memnun kaldıysanız devam edin derim :)
Ben de OKB'liyim, bende temizlik takıntısı ağır basıyor. Bir dönem ilaç tedavisi gördüm, ama ilaçların iyi geldiğini söyleyemem tamamen ruhsuzlaştırıyor öyle boş boş etrafa bakıyordum tebessüm eden bir surat ifadesiyle. İlacı bıraktım ve kendi kendime ben bunun üstesinden gelebilirim diye sürekli olumlu düşündüm. Epey yol katettim fakat bir şeyi fark ettim ki duygusal çöküntü yaşadığım dönemlerde yine açığa çıkıyor ve kendimi sanki iyi gelecekmiş düşüncesiyle temizliğe verebiliyorum maalesef.
Amin bende de var takıntı acaip bunalıyorum dediğin gbi kimse yaşamasın inşallah.
Ben de şu an duygusal bir çöküş içindeyim ve dediğiniz gibi hastalık hararetlendi. Beynimi parçalayasım geliyor sürekli beynimde bir problem üretip çözmeye çalışıyorum ve hepsi çözümsüz kalıyor ben de olaylardan durumlardan kaçmaya çalışıyorum sorun üretmemek için. Ama bu da hayatın dışına çıkarıyor insanısizin de kirlilik obsesyonunuz var demekki ve kompülsiyon olarak el yıkama vesaire yapıyorsunuz yani kaçış yöntemi olarak onu seçmişsiniz. Benim takıntı düşünce yönünde olduğu için o beynin boş olması boş boş bakmak bile benim için çok iyi olur gibi geliyo çünkü bazen düşünmemek için beynimi parçalamak istiyorum.
aynı hastalık gerçekten çok bunaltıcı hastalığım geçsin diye çok gezip tozdum mutlu olmak için çok ugraştım ama hep bunalıyordum ve aglayıp hayatı anlamsız bulmaya basladım ilerliyordu hastalığım psikologun dedikleri bunlardı ama inan işe yaramıyor gittiğim psikatri bu hastalık konuşmakla geçmez dedi ilaç verdi istanbuldaysan gittiğim psikatriyi veriyim çok iyi gerçekten gidenler çok memnun inan öyke uyku felan yapmadı ilaç takıntılarımı aldı yüzümü güldürdü kimseyi hiç bir şeyi takmadan yasamama sebep oldu bende çok uzun zorlu yollardan geçtim büyük sınavlar atlattım insanların gerçekten kötü oldugu dünyada ister istemez bu dediklerini yaşıyorsun ama ilaçla atlattım pozitif olmaya takmamaya kimseyi umursamadan yoluma baktım çok şükür tek tavsiyem ilaca basla
Böyle durumlarda kendimi meşgul edecek işler bulmaya çalışıyorum evde durmak yerine çıkıp dolaşıyorum 2 çocuğum var onlarla geziyorum park'a gidip oynuyorum kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Biraz işe yarıyor.
Ben de çalışıyorum arada bir gezmeye çalışıyorum hobilerim de var fakat birşeye bağlanamıyorum hemen herşeyi kestirio atıyorum. Bu hastalıktan kaynaklı olabilir mi ? Mesela kitap okuyorum diyelim yarısına geldim anında kapatıp bir daha yüzüne bakmayabiliyorum kitabın. Ya da.bir diziye sarmak istiyorum ben de diğer insanlar gibi ama olmuyor aşırı beğensem de merak da etsem bir daha izlemiyorum onu hemen bırakıyorum çok garip bi durım.
benım oglum 12 yıldır okb....cok meshur psıkologlara bile gittik...faydası oldumu evt...zaman zaman..bu oyle hemen gececek birşey degil...malesef maddesel anlamda zorluyor..bız saatı 800 olan psıkolaga bıle gittik...su an ergenlık donemınde tekrar arttı...ama psıkolog ne dese yapmıyor...o yuzden ara verdık..kişinin kendisini ıstemesı bu tedavıye cevap vermesı en onemlısı...ama su var ılac tedavısı gerektıren durumlarda var...sadece terapıyle halledılemeyen kısmıda var....bence psıkaytr arayısında da bulunun derim...yıllardır artık uzman oldum sayılır...cokta paralar dokmeyın...doken biri olarak soyluyorum...kimsede mucıze yok bu rahatsılıkta...kıtap okuyun...arastırın..pekcok devlet hastanesı psıkolglaırımızda var...nacızane arastırın derim...okb ıle ılgılı cok guzel bir kıtap vardı...ınanın cok faydası olur...ısmını bakıyım yazarım ....gecmıs colsun
Onlar bende de oluyor mesela bir diziyi seyredeceğim diyorum çünkü arada seyredip beğendiğim bir dizi diyelim ama dizi başlıyor ve o kadar hevesle oturup seyretmek isteyen ben hemen sıkılıveriyorum. Aslında gerçekçi olmak gerekirse bu durumdan tamamen kurtulamıyorsun (en azından ben tamamen kurtulamadım) sadece törpüleyebiliyorum. Bu durumun beni hepsinden önemlisi çocuklarımı dahi mutsuz ettiğini biliyor ve kendimi öyle telkin etmeye çalışıyorum.
Gerçekten mi ya inanamadım birtek ben böyleyim sanıyordum. Maymun iştahlıyımdır ondan diyordum belki de hastalık sebep oluyor buna. İnsan aşkla şevkle beklediği diziyi veya okuduğu kitabı nasıl kestirip atabilir aklım almıyordu ama yapıyordum. İnsan ilişkilerimde de böyleyim bir insanla aram çok iyidir bi müddet sonra hiç arama görüşme ihtiyacı hissetmem kestirip atarım. Arkadaşlık ilişkilerini çok yıpratıyor bu ve hep vefasız oluyorsun. Ama nedense sevgi ve özlem hissetmiyorum.
Bunun hastalıkla ilgisi var mı yoksa karakter olarak benzerliklerimiz mi var bilemiyorum ama bende mesela sık görüştüğüm insanlardan belli bir süre sonra çok sıkılıyorum ve görüşmek istemiyorum. En azından senin sadece arkadaşlık ilişkilerinde durum böyleymiş benim akraba ilişkilerimde de böyle maalesef. Akrabalara ilişkilerim kopuktur mesela, bir keresinde eşim sordu hiç eksikliğini hissetmiyor musun? diye hayır dedim. Eşimin akrabalarıyla da çok sıkı fıkı olamıyorum onlarda da durum tam dersi sık sık bir araya gelirlerdi ama ben hiç zevk almazdım şimdi ise nadiren bir araya geliyoruz çünkü çok sıkıldığımı eşimde fark etti ne yapayım elimde değil.
Hayır almadım almayı da düşünmüyorumAllah şifa versin size de. Yardım aldınız mı peki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?