Obsesif Kompulsif Bozukluk

Akiha

Ya zaman da bize bırakıyorsa?
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
118
63
13
34
Arkadaşlar ben bugün psikoloğa gittim ve obsesif kompulsif bozukluk tanısı kondu. Bu hastalığın farklı çeşitleri varmış benimki sosyal boyutta olanı. Psikolog olduğu için ilaç yazamıyor ( ihtiyaç görürsem yönlendirirm dedi) seanslara devam edecek.Bu hastalığı yaşayıp da terapilerle iyileşen arkadaşlar var mı acaba ? 2 haftada bir gelmemi istedi fakat özel olduğu için bütçemin dışına çıkacağından korkuyorum ne yapmalıyım sizce ? Ne kadar olsa da devam edip terapileri bitirmeli miyim yoksa devletteki doktorlara falan mı yönlenmeliyim ?

İnsanın ilk sorunu kendi kafasındaki sesi oluyor psikolojik hastalıklarda . İlk olarak onu eğitmeye başlayın . Olumsuz bir şey söylemesine izin vermeyin. Sonra güzel bir doktorla aşarsınız .

Okb kesinlikle terapilerle düzelen bir süreç ben de çok ileri safha olmadıkça ilaç tavsiye etmem. Terapiler algı değişimi sağlayacaktır insallah şifa olur

İnsanın ilk sorunu kendi kafasındaki sesi oluyor psikolojik hastalıklarda . İlk olarak onu eğitmeye başlayın . Olumsuz bir şey söylemesine izin vermeyin. Sonra güzel bir doktorla aşarsınız .

Haklısınız bunu yapmaya çalışıyordum yıllardır fakat tam beceremedim sonunda yardım alma ihtiyacı hissettim. İnşallah doktorumla birlikte aşarım fakat bu denli birşey çıkacağını düşünmüyordum iki haftada bir 200 tl vermek kafamı karıştırdı devlette de böyle güzel ilgilenen doktorlar var mıdır

Okb kesinlikle terapilerle düzelen bir süreç ben de çok ileri safha olmadıkça ilaç tavsiye etmem. Terapiler algı değişimi sağlayacaktır insallah şifa olur
Anladım evet doktorum da belirtti ilaç kullanmayı önermiyorum hemen diye. Galiba ben yanlış düşündüm ilaç kullanıp hemen iyileşeyim gibi .İnşallah çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Anladım evet doktorum da belirtti ilaç kullanmayı önermiyorum hemen diye. Galiba ben yanlış düşündüm ilaç kullanıp hemen iyileşeyim gibi .İnşallah çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Psikiyatride ilaçlar hastalığı iyilestirmez baskılarlar ta ki sen bakış açını değişene kadar. insallah en kısa sürede düzelir

Psikiyatride ilaçlar hastalığı iyilestirmez baskılarlar ta ki sen bakış açını değişene kadar. insallah en kısa sürede düzelir

Haklısınız zaten baskılamak geçici bir çözüm oluyor . çok teşekkürler cevap için

Bütçeniz yettiğince seanslara devam edin. Devlet hastaneleri bakın üniversite hastaneleri demiyorum ancak devlet hastaneleri iki dakika sonra prozac yazan kağıtla seni uğurluyor. Üniversite hastanesine gitmedim, yorum yapamayacağım

Psikoloji forumlarına göz atın..bu tarz sorun yaşayanın sadece siz olmadığını bilmek ve fikir alışverişi yapmak sizi rahatlatacaktır.
Dediğinizi uygulayacağım. Çok teşekkürler cevap için.

Tahmin ettim az çok sizin dediğiniz gibi olacağını oturup bir saat ilgilenicek gibi gelmiyorlar çünkü .

bendede var psikologa gittim geçmedi 3 ay gittim ileri boyutta değil ama takıntılıyım çok saçma şeyleri takıyorum psikatriye gittim geçti hafif dozda ilaç kullanıyorum çok iyi geldi şuan bir şeyim yok ilacı bırakmıyorum kpss gircem tekrar eder diye hayat kaliteni etkiliyor bu hastalık ilaçsız geçmiyor inan vucutta bazı hormonlar eksik oldugu için oluyor senin elinde olan bir şey değil bence psikatriye git

OKB bir patolojidir, yani ortada meydana gelen bir bozulma var. Karaciğerinizin rahatsızlanması gibi düşünün. Bu hastalıkla başa çıkmanın en verimli yolu ilaç + psikoterapidir. Hem fiziksel iyileşme hem ruminasyonların yaratacağı sosyal yaralanmalar bu sekilde tedavi edilebilir. Psikiyatriste gidip, oradan tekrar psikoloğa gitmelisiniz. İlaç kullanmaktan korkmayın. Tam iyileşme için gerekli.

Merhaba,bana neredeyse 6 sene önce,ailemin zoruyla gittiğim devlet hastanesi psikiyatristi okb tanısı koyup, lustral ve prozac yazıp yolladı. Ağrıdan ölmediğim sürece ilaç içmeyen biri olarak ilaçları kullanmadım,psikolog ile görüş gibi bir tavsiyede bulunmadı fkt duyduğum birkaç kişiden terapilerin kaygılarını,rutinlerini azaltmalarına yardımcı olduklarını duydum. Geçen ay gittiğim dr yine lustral yazinca,ben artik rutinlerimle yaşayabilirim dusuncesindeyim:)) devlet hast doktorlarini yermiyorum farklı anlaşılmasın ama bende süreç böyle gelişti.Zamanınız varsa deneyin derim devlet hastanesi doktorlarını. Umarım tez vakitte sağlığınıza kavuşursunuz.

+1

İlaçlar uyutuyor sersem ediyor gibi türküleri dinlemeyin. Daha fazla uyumak ilacın etkisi değil yan etkisi. Asıl etki okb ye oluyor. Evet baskılıyor fakat burada da arkadaşın dediği psikoterapi devreye giriyor. Psikoloğunun psikoterapi yeterliliği yoksa oradan bir an evvel ayrılıp önce psikiyatra oradan da özel bir psikolog muayenehanesine git. Özel hastaneler kepçeyle yer çay kaşığıyla tattırır. Bu durumda hastane çalışanları hastaları yolunacak kaz gibi görmeye başlar. Ne kadar kaz o kadar büyük kaşık. Neyse. Psikoterapi + psikiyatri den yana oy kullanıyorum

Şöyle düşünün fiziki bir rahatsizliginiz olsa ayda 400 lira vermeyecek miydiniz elinizde olduğu takdirde verecektiniz başka şeylerden kısacaktınız. Şimdide ruhunuz birazcık hastalanmış tedavi olup düzelecek insallah öyle düşünün maddi yonu hic karsilamayacak bir durumda degilseniz doktorunuzdan memnun kaldıysanız devam edin derim :)

Benim de düşünce takıntısı. Yıllardır hayattan zevk alamıyorum öyle saçma şeyleri kafama takıyorum ki anı yaşayamıyorum hep bir can sıkıntısı kaygı hali ilişkiyle ilgili bir kaygı da yaşayınca artık içinden çıkılamaz bir hal aldı. Düşünmek istemiyorum artık biraz anı yaşamak istiyorum sanki ilaç içince birwz beynim rahatlayacak gibi gelmişti çünkü bir tanıdığım ilacındna bahsetmişti kafam bomboş oluyor rahatlıyorum demişti. Psikoloğumla tekrar konuşmamda fayda var ilaç konusunda.

Ben ilaç kullanmak istedim zaten mümkün olduğunca hızlı bir iyileşme olsun istiyorum. Psikoloğum öyle söyleyince birşey diyemedim ama tekrar arayacağım bugün çünkü düşüncelerimi kontrol edemiyorum beni ele geçirdiler artık snaki beynim beni yönetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…