Obsasif kompulsif bozukluğu..

OKB'den önce 3 haftada evliliği düşünmek tuhaf değil mi?
Evliligi yarin dusunmuyoruz. Ilerisi icin sordum. Simdiden bu hastalığı bilip baş edemeyeceğim bir boyuttaysa ona daha fazla umut vermek istemiyorum

Bir şey soracağım psikiyatriye gittiniz mi ? Sanırım bendeki düşük seviye hocamla konuştum gidip görüşmemi söyledi ama bazıları değmez kendi içinde halledebilirsin diyorlar.Açıkçası bu sene sınavımda var son aylarda başıma bir iş açar mı sizce ?

Size hak veriyorum korkmanız açısından.Ama önemli olan boyutu bence ileri bir seviyeyse biraz düşünün derim ama günlük hayatınızı etkilemeyecek boyuttaysa sorun oluşturacağını sanmam.
Bunu nasıl anlayabilecegim bilmiyorum sık sık sorular soruyorum. Çok bogmak istemiyorum ama.. farklı illerdeyiz çok fazla vakitte geciremiyoruz. Umarım ileri derecede değildir. Tedavi alıyor zaten 3 farklı ilaç kullandığını biliyorum.

Haklısın elinde olan birşey değil bencede ona destek olup yanında olmak istiyorum ama yapabileceğim ne onuda bilmiyorum.
Canım benim eşim çok titizdir. Çok sinirlidir. 6 senedir evliyiz ama inan ömrümü tüketti. İşten eve her geldiğinde tüm odaları kontrol eder temiz mi pis mi diye. Benim birde kızım var. İster istemez çocuklu ev pek temiz kalmıyor her ne kadar elimden geleni yapsamda ... Ben onun kadar temizliğe takıntılı değilim. Çocukla ne kadar yaparsam o kadardır ama eşim asla yetinmez işe giderken hergün çocuk gibi beni tembihler şurayı sil burayı süpür. Sanırsın o ev hanımı ben hizmetkarı
Yani iyi düşün duygularını tart. ben uğraşmaktan yoruldum o yorulmadı kaç senedir gerisini sen düşün.

kendi içinde hallolmuyor uzman desteği gerekli maalesef
bir de üzerine düşmemek lazım yani o ne demek dersen
mesela bir örnek vermiş ya birisi işte kadın ocağı kapattım mı diye 30 kez kontrol ediyormuş
kapatmadığına inansa bile gidip bakmayacak

diğer soruna gelirse ben psikiyatriste gitmedim psikologla görüştük çünkü dediğim gibi düşük seviye olunca ilaçsız halledilebiliyor.Sınav stresi anksiyeti de olabilir sendeki ikisi farklı şeyler psikolog ayırt eder ama:)
ayrıca okbde ileri seviyelerde ilaç gerekiyor diye biliyorum

Anladım çok teşekkür ederim.Etrafımda psikolojik rahatsızlıklar fazla önemli görülmediği için danışacak kimse de yok tekrar sağolun :)

Bunları konuştuk aslında onunla. Senin dağınık olman benim için daha iyi dedi. Takıntı yaptığı şeylerin üzerine gidiyormuş. Ve seni bu konuda asla kiramam gibi şeyler söyledi bilmiyorum ne derece kendine hakim olabilir.

Evlenince çok başka insanlar oluyorlar benim eşim bana bu yüzden çok hakaret etmişti zamanında onları unutamam asla umarım kalbin kırılmaz

Umarım öyle olur. Çünkü enistemin erkek kardeşi ileride olumsuzluklar olursa hepimiz için üzücü olur.

Ben de okb hastasiydim. 1 yil tedavi gordum. Terapi arti ilac. Tedaviden 6 ay kadar sonra da evlendim ve evlilik bariz sekilde sikayetlerimi azaltti. Okb duzelebilen bir hastalik, derrcesinr gore degisir tabi ama, ben su an tamamrn atlattim sayilir evliligimizi dr etkilemedi hic.

Çok geçmiş olsun dicem ama geçmiş. Allah tekrarını yasatmasin. Umarım tanışma aşamasında olduğum kişide ileri derecede değildir. Ilaclarini düzenli içiyor. Suana kadar hiç belirtisini görmedim sayılır ufak tefek şeyler dışında.

İki kere düşünün derim.
Düşünmez olurmuyum her saniye düşünüyorum hep bir belirti bekliyorum ama yok. Bir de çok fazla unutkan buda hastalığının bir etkisimi acaba? Sırf hastalığı yüzünden reddetmek beni üzer onu dahada üzer buda bende vicdan azabı yapıyor. Yoksa çokmu hassas davraniyorum ki..

Aramızda bizlerle yaşayan psikolojik rahatsızlığı olupta,hasta olduğunu kabullenmeyen bir sürü insan varken,yeni
Tanıştığınız birinin okb hastalığını siZe söylemesi onun hastalığını kabullendiğini ve iyileşebileceğini gösterir.. Derdi veren Allah dermanıda verir, ben olsam önce tanır sonra karar verirdim önyargılı olmadan.

Ben varım aşırı titizim evimde herşeyin yeri beli 1 mm bile oynasa rahatsız oluyorum evde herşeyim mükemmellik derecesinde temiz olduğu halde ben yine temizliyorum üstelik yalnız yaşıyorum 1 bardak su içsem o bardağı hemen çamaşır suyuyla iyice ovalarım kimsenin evinde birşey yiyemem ve de içemem iş dolayısıyla şehir dışına çıktığım zamanlar evden birşeyler yapıp yanıma alıyorum kendi çarşafımı ve yastığımı vs alıyorum o kadar zor ki anlatamam bir kez değil 10 kez düşün....

Çok haklısın. Tanıdığım biri zaten enistemin kardeşi. Ama inan Internette öyle kötü bahseliyorki insan ister istemez tereddüt yaşıyor. Hata yapmak istemiyorum. Inaniyorum ki Allah doğru yolu gösterecek. Ve dermanini vericek. Tsk canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…