Obsasif kompulsif bozukluğu..

emine_1991

Kahkahalar bugün senin ya sonrası ?
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
146
47
48
33
Merhaba arkadaşlar obsasif kompulsif bozukluğu hastalığı hakkında bilgisi olan varmı? Evliliği ne derecede etkiler? Internetten kısa bi araştırma yaptım ama evliliği ne derecede etkiler pek bilgi sahibi olamadım. . Şimdiden cevaplariniz için teşekkürler.

bir arkadaşım vardı kesin olarak teşhisi konulmasa da okb hastalığı belirtileri vardı kızda ve inan sadece kız arkadaşım olduğu halde 3-4 ay zor dayandım kıza

Ne tür bir okb hastalığından bahsediyorsunuz? Yani takıntı yapılan konu nedir? Genelde temizlik oluyor ama sizinki ne?

Ne gibi belirtiler vardı? Çok tedirgin oluyorum. Günlük hayatında göstereceği davranışlardan.

Psikolojik rahatsızlıklar tabiki evliliği olumsuz etkiler. Sadece evliliği değil tüm ilişkileri etkiler bence.
Takıntı neye karşı?

Canim ben değil ama yeni tanıştığım birinde bu hastalık var ama suana kadar herhangi bir belirti görmedim. Çok titiz olduğunu biliyorum.

Ne gibi belirtiler vardı? Çok tedirgin oluyorum. Günlük hayatında göstereceği davranışlardan.
feci panikti mesela arkadaşım özgüven eksikliği vardı. ben bilirim derdi. olumsuz bakardı hayata. fazlasıyla karşındakine karışır ailesine kadr müdahale ederdi.

Tipine-derecesine göre değişir. Tedavisi var ama kesin sonuç göstermez, ama ilaçlarla ve takıntısının üstüne gitme çabasıyla büyük oranda yenebilir.

Bende de anksiyete-okb var , depresyondayken kullandığım ilaç azaltmıştı ama depresyonum geçince ilacı bırakınca yeniden başladı. Ama karşısındakini rahatsız edecek bi durum değil, içinde yaşıyosun takıntını, kendine zarar veriyorsun.

3 haftadır tanışıyoruz. Kelimelere çok fazla takıntı yaptı suana kadar. O kelime igrenc demeleri var. Birde kokulara karşı çok çok hassas. Sigara kullanıyorum ve 2 de bir çok kötü kokuyoruz. Igrenc kokuyoruz gibi sözler kullanıyor.

yol yakınken kaç git canım cidden ilerde seni de sinir hastası yapacak drecelere getiriyorlar düşün ben bunu sdce arkadaşımda yaşadım erkek arkadaşım olsaydı heralde boğazlardım

Bu OKB ile alakalı bir durum değil. Seni kırmaktan çekinmiyorsa sana karşı olan duygularında sorun var demektir.

Haklisin aslında ben kafamda bu hastalığını çok buyutup bununla bagdastirmis olabilirim. Ama ister istemez içimde bir endişe var evliligimizi etkilermi diye.. birde çok sinirli olduğunu okudum bir sitede ne derecede doğru anlayamıyorum. Suana kadar bir sinirini görmedim.

Haklısın elinde olan birşey değil bencede ona destek olup yanında olmak istiyorum ama yapabileceğim ne onuda bilmiyorum.

İlişkileri çok etkiler.Seviyeleri var ancak normal insanların sıradan takıntılarına katlanamıyoruz sanmıyorum ki o. k. bozukluk evliliği etkilemesin.
Benim duyduğum bir örnek: kadın sürekli ocağı kapamadığını sanıyor her gün onlarca kez kontrol ediyor.sürekli ellerini yıkayıp yıkamadığından emin olamıyor tekrar tekrar yapıyor.bunlara ritüel deniyor sanırım bu hastalıkta.hasta bu ritüelleri yapmadığında kendini iyi hissetmiyor.işte yine bu kadın çocuklarına, eşine dokunamıyordu eve sokmuyordu pis olduklarını düşünerek.bunun çok kötü ve yanlış olduğunu farkındaydı ama yine de kendini bu düşüncelerden kurtaramıyordu.

Haklısın elinde olan birşey değil bencede ona destek olup yanında olmak istiyorum ama yapabileceğim ne onuda bilmiyorum.

Size hak veriyorum korkmanız açısından.Ama önemli olan boyutu bence ileri bir seviyeyse biraz düşünün derim ama günlük hayatınızı etkilemeyecek boyuttaysa sorun oluşturacağını sanmam.

Yarın evliliği düşünmüyoruz. Ilerisinde düşünüyoruz. Ama şimdiden bu bu hastalığı bilmem ve şimdiden karar vermem gerektiği için sordum. Eğer baş edemeyeceğim bir durumsa ona daha fazla umut verip uzatmayi düşünmüyorum

seviyesine göre değişir tipine göre değişir
bende de var mesela okb ama düşük seviye sınavlar dışında etkilenmiyorum pek panik ve stres yapıyor sınav zamanları aşırı o
ama mesela kimi var temizlik okb si oluyor her şeyden tiksiniyor filan
bir tanıdık vardı küçük paraları elleyemiyordu o da başka çeşit bi okb

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…