Obezite Cerrahisi

AzRASILAM

Nirvana
Pro Üye
26 Nisan 2008
21.009
7.623
773
39
İnsanlık çılgın bir hıza erişen teknolojik gelişmeler sayesinde, bundan 100 yıl önce hayal edemeyeceği şeyleri günlük hayatın bir parçası haline getirmiştir. Haftalarca süren yolculuklar dakikalarla ölçülür hale gelmiş, günlerce bitmeyecek işler birkaç saatte tamamlanır olmuştur. Ancak ne yazık ki bu "ilerleme", insanlığın başına belki de dünyadaki serüveninin en büyük belasını da açmıştır: Obezite.

Hem günlük yaşamın koşturmacası içinde yeme alışkanlıklarının giderek sağlıksız hale dönüşerek, öğünlerin ayaküstü geçiştirilir hale gelmesi, hem yediğimiz gıdaların hormonlarla ve kimyasallarla tıka basa dolu olması, hem de günlük aktivitenin giderek azalması yüzünden; neredeyse tüm dünya bir obezite salgını ile karşı karşıyadır. Kısaca vücutta olması gerekenden fazla yağ depolanması olarak tanımlanabilecek obezite, derecesi arttıkça tüm diğer organ ve sistemleri de etkileyen bir hastalığa dönüşmektedir. Bu ağırlıktaki obeziteye ise "morbid obezite" denilmektedir.

Morbid obezite, sadece kişinin psikolojik ve sosyal sağlığını bozmakla kalmaz, pek çok sistemik hastalığa da zemin hazırlar. Obezite, tip 2 diabet (şeker hastalığı), hipertansiyon, dislipidemi (kan yağlarının bozukluğu), bazı kanser tipleri, uyku apnesi ve osteoartrit (eklem harabiyeti) gibi hastalıkların oluşma riskini anlamlı ölçüde arttırır. Buna ek olarak, insülin rezistans sendromu (metabolik sendrom x) ve insulin duyarsızlığı gibi kompleks bazı sağlık problemlerinin de anahtarıdır.

Yapılan çalışmalarda beklenen yaşam süresini toplamda 12 yıl kısalttığı saptanan morbid obezite ile mücadele, neredeyse tüm ülkelerin birinci önceliğidir. Beslenme alışkanlıklarının ve yaşam tarzının değiştirilmesinden, çocukluk çağından başlayarak alınması gereken önlemlere kadar pek çok kampanya yürütülmektedir. Ayrıca, hemen her gün yeni bir diyet ortaya atılmakta ve obez hastalara çok kısa sürede ciddi kilo kayıpları vaadetmektedir. Buna ek olarak, ilaç firmaları da var güçleri ile obeziteyi engelleyecek veya tedavi edecek formüller geliştirme peşindedir. Oluşan boşluktan sahte ilaç vurguncuları ve diyet şarlatanları ciddi gelirler elde ederek faydalanmaktadır. Ancak, günümüzde cerrahi dışı obezite tedavisi yöntemlerinin henüz geliştirilmeye ihtiyacı vardır.

Ben oldum bu ameliyatı.3 ay oldu bugün ve 22,5 kg verdim.herhangi bir sorun yaşamadım.
Obezite bence artık kader değil.

Obezide artık kaderiniz değil..! Bu slogan sevgili hocam Doç. Dr. Halil Coşkun'nun sözü :9:
Sende mi hocamın hastalarındansın yoksaaaaa.. :13:

merhaba tüp mide ameliyatını düşünüyorum 30 yaşındayım ve obezim araştırdım operasyonu ama sızıntı riski var sanırım bir yan etki yaşadınızmı cevap verirseniz sevinirim

merhaba tüp mide ameliyatını düşünüyorum 30 yaşındayım ve obezim araştırdım operasyonu ama sızıntı riski var sanırım bir yan etki yaşadınızmı cevap verirseniz sevinirim

[SUB]Bahsettiğin risk gerçekten çok ufak bir risk ve birazda doktoruna ne kadar güvendiğin ile ilgili bir durum.. Ben doktoruma çok güveniyordum ve ameliyathanede narkozu alana kadar güle oynaya geçti herşey. Ben doktorumun neredeyse tüm hastalarını gördüm konuşma fırsatım hepsiyle olmasada bir kısmı ile oldu diyebilirim. Bir facebook grubu var burda paylaşılamıyor galiba o nedenle paylaşamıyorum ama aklına takılan tüm soruları orda sorarsan bu ameliyatı olan herkes cevaplıyor zaten bende bu operasyonu geçireli tam 45 gün oldu ve hayatımda verdiğim en doğru karar olduğunu düşünüyorum.. Sormak istediğin olursa cevaplaya bilirim. [/SUB][SUB]obezite cerrahisi candır.. :) [/SUB]

Kizlar benim annem 58 yasinda 130 kg cok ameliyatlar gecirdi bundan 2 taneside bel fitigi bu yuzden hareket etme sorunu var ve kilo verdiremiyrum yemwk yemesi asiri degil ama babam vefat ettikten sonra 27 yilda 60 kilodan bu kiloya cikti ameliyatlar yaziyor ama ne olmasi gerekir acaba istanbuldayim avrupa yakasinda nasil bir hastane veya uzmana gitmemiz lazim bilgisi olan varsa yonlendirirse cok sevinirim.ozelden cok devlet imkanlari onemli cunki maddi sikintisi var.
Tesekkurler simdiden.:43:

arkadaşlar obezite cerrahisi olan arkadaşlarım var, çoğu ağız kokusundan şikayetçi. cerrahi dişlerimi mahvediyor diyenler var. ben de olacağım, biraz araştırma yaptım, bu aslında düzeltilmeyecek bir sorun değilmiş. bu konuda yazan bir doktor var, bence bir bakın. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben tüp miğde oldum hemde makul bir fiyata cerrahım çok iyi ben kendimde ameliyathane hemşiresiyim aslında tüm ekip iyiler takipleri harika isteyen arkadaşlar mesaj atın yardımcı olabilirim

Merhaba arkadaslar , benim de en yakin kiz arkadasim oldu tup mide ameliyati , ameliyat oncesi tahliller vs ameliyat sonrasi 3 gun hastanede refakatcisiydim , baya bilgi sahibi oldum konuyla ilgili , gercekten iyi dusunulup verilmesi gereken bir karar cunku zor bir ameliyat , kesinlikle iyi bir cerrah tarafindan yapilmasi gerekiyor cunku ameliyat sonrasi kacak olma riski var olumcul sonuclara yol acabiliyor , ozet gecerek anlatiyorum , arkadasim en cok ameliyattan once yapilan endoskopiden ve ameliyattan sonra takilan sondadan korkuyordu , endoskopi cok rahat gecti , sonda da oyle pek rahatsiz etmedi , onu en cok bunaltan burnundan sokulup midesine kadar inen hortumdu , cok canini yakti cok zorlandi agladi cikarsinlar diye benim de bakinca icim gidiyordu kiyamiyorum hic ona , ama hortumu cikarmalari icin gaz cikartmasi gerekiyordu , o kadar sanciya ragmen koridorda yuruyus yaptik uzun uzun yavas yavas , sonra gaz cikardi 2. Gun aldilar hortumu , kesinlikle hizli toparlanmasi yaptigimiz yuruyusler sayesinde gaz cikararak rahatladi , 23 yasinda arkadasim gencliginin de avantaji oldu tabii , sondayi da 2. Gun aldilar , ama karnindan cikan bir hortum var , pis kani disari bosaltan , diren adi , taburcu olacagi gune kadar durdu direni , kisacasi ilk gunu cok zorlandi pisman oldu agladi , benim de icim gitti ama simdi 2 ay gecti 22 kilo verdi ve cok mutlu , ben ondan daha mutluyum kesinlikle yasam kalitesi 5 kati artti ve zaten guzeldi , yuzu ortaya cikti guzeller guzeli oldu canim arkadasim , Allah sizin de yardimciniz olsun insallah :)

Arkadaşlar ben tüp miğde oldum hemde makul bir fiyata cerrahım çok iyi ben kendimde ameliyathane hemşiresiyim aslında tüm ekip iyiler takipleri harika isteyen arkadaşlar mesaj atın yardımcı olabilirim
Mesaj atmaya çalıştım atamıyorum

Merhaba ben tüp miğde ameliyatı oldum 2 ayda 30 kilo verdim tabi Dr um ciddi sıkı takipleri sayesinde

Eklentiler

• b278b1eb-6d56-4a8e-b16e-99caf79f9861.jpg
    b278b1eb-6d56-4a8e-b16e-99caf79f9861.jpg
    665,6 KB · Görüntüleme: 133
Merhaba ben tüp miğde ameliyatı oldum 2 ayda 30 kilo verdim tabi Dr um ciddi sıkı takipleri sayesinde

Eklentiler

• b278b1eb-6d56-4a8e-b16e-99caf79f9861.jpg
    b278b1eb-6d56-4a8e-b16e-99caf79f9861.jpg
    665,6 KB · Görüntüleme: 119
Arkadaşlar ben tüp mide ameliyatı olalı bugun tam 41 gün oldu .Ameliyatı Ankara'da Prof.Oktay Banlı ve Güven hastanesinde yaptırdım.Bu ameliyatın en zoru ailenize düşüyor çünkü size bakacak yiyeceklerinizi hazırlayacak çocuklarınave eve bakacak biri lazım .Onun dışında hiç ağır kaldırmayacaksınızAma kesinlikle tavsiye edilir.ben şu anda 11 kilo verdim herhangi bir sorunumda yok kendime dikkat ediyorum o kadar.Olacak arkadaşlara başarılar diliyorum.

bende tüp mide ameliyatı oldum izmir de 1 ay oldu ameliyat olalı 13 kilo verdim çok mutluyum

Eşim geçen hafta tüp mide ameliyat oldu. 2 haftada yaklaşık 10 kılo verdi. Doktorumuz diyarbakır eğlence araştırma da gerçekten çok ilgili ve iyi biri. Biz 1000 tl verdik ve eşim suan çok rahat galiba fiyat kiloya göre değişiyor yani süper obeziteler biraz fazla diyebilirim. Bugün de amcamın eşi oldu ve az önce ameliyattan çıktı

Back