O ülkede eş cinsel evlilik onaylandı!

kimden alıntı yapacağımı size sormayacağım sanırım. yazılarınızın alıntılanmasını istemiyorsanız yazı yazmamak gibi basit bir seçeneğiniz var. size hakaret etmediğim sürece yazınızı dilediğim gibi alıntılayıp karşı fikir sunabilirim.
kimse sizin ahlaki kurallarınıza uymak zorunda değil. bir toplumun ahlaki olarak kabul ettiğini başka bir toplum kabul etmek zorunda değildir.
örneğin Afrikadaki kabilelerde kadınlar memeleri açık dolaşırken Pakistanda burka giyiyorlar. Avrupada evlilik öncesi seks normalken Türkiyede değil.
ahlak özneye göre değişen bir kavramdır.
değerlendirme noktası ahlak değil, bilim, insan hakları ve evrensel hukuk kuralları olmalıdır ve üçüne göre de eşcinseller vardır, hasta ya da sapkın değillerdir.

önceden helak olanlar arasında müslümanlarda vardı yani suçsuz olanlarda helak oldu Sebep sesiz kaldıkları için ! sonuçta bır helak olacaksa hep birden gidicez sesiz kalırsak eger !! biz böyle izleyelim destekleyelim bakalım ne olacak.

Nasıl bana sormuyorsun seninle muhabbet etmek zorunda miyim benim yorumum alintilaniyoralintilaniyor
ayrıca ben de farklı bir şey söylemedim ben de her toplumun ahlak ölçütü farklı dedim
oysa sanki aksini söylemiştim gibi yansitiyorsin
işte bu anlama sorunu nedeni ile de seninle muhabbet etmek istemiyorum
zaten dayatmacı tarzınız da tartışma uslubuna oldukça aykırı

Bakın kendi inançlarınıza saygı duyuyorum.
Ama helakı istemek o insanların ölmesini istemekle eşdeğer.Sonuna koyduğunuz o inşallah da bunun kanıtı bence.Ee şimdi soruyorum size nerede kaldı ''hoşgörü'' ? Biri sizin ölmenizi istese,cinsel-etnik-dini nedenlerden ötürü ne hissederdiniz ? Ama konu İslamofobi ya da Türklere hakaret olunca herkese bir şeyler oluyor bu konudaki homofobik arkadaşlar da dahil.Ee aynısını neden sizin gibi olmayan insanlar için de savunamıyorsunuz ?

bakın eğer sizin fikrinizin aksine bir fikir öne sürülmesinden rahatsızsanız, bir forumda yazmanızın mantığı yok. eğer yazıyorsanız karşı görüşe de tahammül etmek zorunluluğunuz var. bu zorunluluk forum üyesi olmaktan kaynaklanıyor ve sadece sizi değil, üye olan herkesi bağlıyor.
anlama sorunu diyen sizsiniz, dayatmacı olan benim.
hayır aksini söylemişsiniz gibi yansıtmıyorum.
sizin eşcinselliğe dair hareket noktanız her topluma göre değişen ahlak kuralları olursa ben bunu eleştiririm çünkü yanlış bu kadar değişken bir kavram değildir.
bilime, insan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına göre yanlış olmayan bir şeye ahlak gibi değişken bir şeyi baz alarak yanlış diyorsunuz.
söylediğim bu.

Şimdi de iftiraci oldum
çok güzel.
evet, bekliyorum hangi suçu savundum.

ikisi farklı şeyler biri koca bir din koca ırk ,diğeri sapıklık, sapkınlık, tercih , aynı kefeye bile koymam ikisini iğrenç bir olayı sesiz kalırsamda dediğim gibi bizde hesap veremyız neden sessiz kaldın? neden destek verdin ? bu sorulara yanıt veremem sonumda onlar gıbı olsun istemiyorum, Allah sonumuzu hayır etsin

Bakın ben tahammül edemediğim için değil soylediklerimi farklı cümleler kurarak ve " Hayır efendim yanlış biliyorsun" şeklinde bir cümle ile başlayarak karşı tarafı anlamadan yanlış ithamda bulunmandan rahatsız olduğum için tartışma istemiyorum çünkü tartışma kuralları ve üslubuna uyan davranışlar değil bunlar

Bilim bilim deyip durmasak bilimin veya yasalarin izin verdiği bir çok durum gayet de başka bir topluma göre ahlaksizca gelebilir ve kimse de ahlaksizca bulduğu bir durumdan hoşlanmak zorunda değil
Kimse bilimi değişmeyen ilahi bir güç gibi tek ölçüt olarak görmek zorunda da değil

İftira dediğiniz olay ise pankartı "aman canım onlar da öldürüyor" diyerek savunmaniz -evet bu savunma oluyor-
bir yanlısı karşı tarafın yanlısı ile örtbas etmek
sanki bu İslamofobi olmuyormuscasina

Dedigim gibi anlasamiyoruz ve aynı şeyleri sürekli farklı cümleler kurarak ucu bucağı olmayan bir çekismeye goturiyoruz
ben yokum .

Son düzenleme:
ben pankartı savunmadım.
İslamafobiye karşıyım. insanların dini özgürlüklerini yaşayabilmesine inanırım. ama bir Müslümandan farkım bütün dinlerin ve dinsizliğin her çeşidinin yaşamaya hakkı olduğunu düşünmemdir.
pankart saçma olduğu kadar da provakatif bence.
sadece bu ülkedeki muhafazakar kesimin şikayet etmeye hakkı olmadığını söylüyorum, ikisi farklı şeyler bana göre.

yanlış biliyorsanız, yanlış biliyorsunuzdur.
benim de yanlış bildiğim tonlarca şey var, kimse her şeyi doğru bilmek zorunda değil. ben burada otorite olmadığım gibi, her söylediğimi de ciddiye almak zorunda değilsiniz.
sizin bir üslubunuz var, benim de var. benim ki bu, savunacak ya da eleştirilmesine izin verecek değilim. böyleyim, sadece bu şekilde kabul edilmeyi bekliyorum, ortada bir hakaret olmadığı sürece ki yok.

kimse ahlaksız bulduğu bir durumdan hoşlanmak zorunda değil. haklısınız.
zaten sorunumuz hoşlanıp hoşlanmamak değil, sorunumuz nefret söylemi ve sapkınlık kelimesi.
inandığınız dine göre eşcinsellik bir sapkınlık olabilir, inancınız saygı duyarım.
ancak siz de benim sapkınlık değil deme hakkıma saygı duymak zorundasınız aynı oranda.
ben nasıl eşcinselliği desteklemeyenler h elak olsun diyemiyorsam, imanlı biri de (hangi dine inanırsa inansın, sadece İslamiyet değil, konumuz) helak olsun diyememeli.
toplumsal saygı ve hoşgörü bunu gerektirir.

"bilim bilim deyip durmasak?"
niçin? siz inancınız gereği düşüncenizi savunuyorsanız, benim düşüncemin temelinde de bilim var.
siz inancınızı ve inanç ölçüsünde temellenen ahlak kurallarını önüme koyuyorsunuz, ben de sizin karşınıza bilimi koyuyorum.
evet bilimi değişmez bir yasa olarak kabul etmek zorunda değilseniz, zaten bilim de değişmez bir şey değildir, bilim değişir ve gelişir, bu yüzden kutsal değildir, bu yüzden tapılmaz zaten.

ancak kimse de bir dinin kuralları çerçevesinde hayatını idame ettirmek zorunda değil.
ben nasıl ki bilimi temel alıp sizin dini yaşama özgürlüğünüzü elinizden alamıyorsam
siz de dini temel alıp bir eşcinselin cinsel kimliğini yaşama özgürlüğünü elinden alınmasını savunmamalısınız bana göre.

istiyorsanız yazışmaya devam edebiliriz, istemiyorsanız burada kesmenin benim için bir sakıncası yok.
iyi yorumlar.

Su anda yine aynı hatalı cümleler ve ben inanıyorum ki bu yazılanlara cevap versem yine iki taraf için de faydali bir sonuç olmayacak ben daha önce de yazdığım gibi daha fazla uzatmak istemiyorum

Acaba son günlerde bu haberlerin ışık hızıyla çoğalması neden? Eşcinsellik yeni mi başladı, yoksa başka konuları ve olayları eşcinsellik haberlerine kamufle mi ediliyor? Birileri yine malı mı götürüyor?

Bir de şu kafama takıldı. Bir adam adı önemli değil televizyonda Tayyip Erdoğan'a aşık olduğunu söylemişti. Bunun Türkçesini yani tercümesini yapabilecek biri var mı? Not: O kişinin adının baş harfi Ethem Sancak.

Son düzenleme:
Tarih bilgisi sağlam biri bir zahmet osmanli'daki escinselligi anlatirken Cumhuriyet donemindeki escinselligi de anlatsın :)

Biz de anlatırız da malum çarşı karışır
yok canım niye karışsın? buyrun anlatın. ben gerçekten cumhuriyetin kurucu kadrolarının eşcinselliğe nasıl baktığını bilmiyorum, hiç araştırma ihtiyacı hissetmedim ya da eşcinsel bir başbakan ya da c.başkanı var mı bilmiyorum.
olsa da hakkındaki fikirlerim eşcinsellikleri üzerinden şekillenmez. iyi birer yönetici olup olmamaları üzerinden şekillenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…