ben pankartı savunmadım.
İslamafobiye karşıyım. insanların dini özgürlüklerini yaşayabilmesine inanırım. ama bir Müslümandan farkım bütün dinlerin ve dinsizliğin her çeşidinin yaşamaya hakkı olduğunu düşünmemdir.
pankart saçma olduğu kadar da provakatif bence.
sadece bu ülkedeki muhafazakar kesimin şikayet etmeye hakkı olmadığını söylüyorum, ikisi farklı şeyler bana göre.
yanlış biliyorsanız, yanlış biliyorsunuzdur.
benim de yanlış bildiğim tonlarca şey var, kimse her şeyi doğru bilmek zorunda değil. ben burada otorite olmadığım gibi, her söylediğimi de ciddiye almak zorunda değilsiniz.
sizin bir üslubunuz var, benim de var. benim ki bu, savunacak ya da eleştirilmesine izin verecek değilim. böyleyim, sadece bu şekilde kabul edilmeyi bekliyorum, ortada bir hakaret olmadığı sürece ki yok.
kimse ahlaksız bulduğu bir durumdan hoşlanmak zorunda değil. haklısınız.
zaten sorunumuz hoşlanıp hoşlanmamak değil, sorunumuz nefret söylemi ve sapkınlık kelimesi.
inandığınız dine göre eşcinsellik bir sapkınlık olabilir, inancınız saygı duyarım.
ancak siz de benim sapkınlık değil deme hakkıma saygı duymak zorundasınız aynı oranda.
ben nasıl eşcinselliği desteklemeyenler h elak olsun diyemiyorsam, imanlı biri de (hangi dine inanırsa inansın, sadece İslamiyet değil, konumuz) helak olsun diyememeli.
toplumsal saygı ve hoşgörü bunu gerektirir.
"bilim bilim deyip durmasak?"
niçin? siz inancınız gereği düşüncenizi savunuyorsanız, benim düşüncemin temelinde de bilim var.
siz inancınızı ve inanç ölçüsünde temellenen ahlak kurallarını önüme koyuyorsunuz, ben de sizin karşınıza bilimi koyuyorum.
evet bilimi değişmez bir yasa olarak kabul etmek zorunda değilseniz, zaten bilim de değişmez bir şey değildir, bilim değişir ve gelişir, bu yüzden kutsal değildir, bu yüzden tapılmaz zaten.
ancak kimse de bir dinin kuralları çerçevesinde hayatını idame ettirmek zorunda değil.
ben nasıl ki bilimi temel alıp sizin dini yaşama özgürlüğünüzü elinizden alamıyorsam
siz de dini temel alıp bir eşcinselin cinsel kimliğini yaşama özgürlüğünü elinden alınmasını savunmamalısınız bana göre.
istiyorsanız yazışmaya devam edebiliriz, istemiyorsanız burada kesmenin benim için bir sakıncası yok.
iyi yorumlar.