O olmdan da yapabilir miyim 😔

ebruliko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2020
27
-8
28
Lütfen gülmeyin ve aşağılayıcı konuşmayın size bir derdimi açıcam
Aklı başında hanımlardan tavsiye yardım istiyorum
Bir yıldır sevgilim var
Onu seviyorum ve birlitke çok güzel zaman geçiriyoruz o da beni seviyoruz
Birbirimizin hayatının her alanında varız ailelerimiz biliyor
Yalnız sorun şu ben kendimi sürekli geliştiren ve büyük hedefleri olan biriyim o ise tekdüze yaşamayı seviyor
Benim de hedeflerim konusunda beni aşağı çekiyor biraz kıskançlığı var erkeklerle muhatap olmamı istemiyor halbuki karşı cins hayatın her alanında var.
Bir diğer problemse ailelerimiz kültürel ve maddi anlamda çok farklı benim ailem onun ailesi ile uyumlu değil pek ama ben istiyorum diye ses etmiyorlar
Şu günlerde acaba ayrılsak mı diye düşünüyorum ama ona o kadar alıştım ki o hayatımda olmadan günlerim nasıl geçer onsuz naparım korkuyorum depresyona girmekten falan
Bağlanınca aşırı bağlanan biriyim kolay ayrılamam acaba ayrılıkla yüzleşmektense herşeyi sineye çekip devam mı etsem diyorum
Daha iyi biri hayatımda olur mu bilemiyorum sanki insanlar beni sevemezmiş sadece o sevmiş gibi geliyor bu sebepler ayrılmayı gerektirir mi kararsızım

Gerçekten sevseniz sırf bu sebeplerden ayrılmayı düşünmezdiniz bence. Bir zamanlar çok sevmiş ve alışmışsınız. Bu alışkanlıktan kurtulabilir miyim diye soruyorsunuz. Evet kurtulabilirsiniz. Belki karşınıza çok daha iyisi çıkar belki de çıkmaz bunu bilemeyiz. Sizin için muhim olanın ne olduğuna karar verin. Aileniz mi kariyer mi vs , yoksa bu adam mı?

Aşağılanacak birşey yok. Oldukça aklı başında birisiniz buradan bakınca. Sadece bağımlılık olmuş biraz üzerine düşündükçe karşı tarafın hatalarını gördükçe koparsınız bence. Yaş kaç ?

Aşağılanacak birşey yok. Oldukça aklı başında birisiniz buradan bakınca. Sadece bağımlılık olmuş biraz üzerine düşündükçe karşı tarafın hatalarını gördükçe koparsınız bence. Yaş kaç ?

Ben 21 o 26

Başka erkekler Elinizi görüp sesinizi duyunca kendilerine hakim olamayacaklar diye düşünen, başkasıyla birlikteyken sizinle de birlikte olan biri hayatınızdan çıkarsa çok üzülürsünüz eminim. Böyle bir adam dünya üzerinde yoktur zaten, bulunmaz hint kumaşı gibi bişey. Ayrılmayın bence.

Ayrılmak istiyorsunuz .
Burada bizden biraz gaz almaya cesaretlendirilmeye gelmişsiniz ...
Şunu da belirtmek isterim çok seven bı insan bu kusurları görmez gören de görmezden gelir ayrılık aşamasını düşünmez dillendirmez kamuoyuna sunmazdi ...

Bir arkadaşımın derdini direkt yazıyorum sizlere;

Dokuz aydır sevgiliyiz ailelermiz biliyor ciddi düşünüyoruz ben 21 o 26 yaşında
Ama benim aklımda bir süredir sorular var tecrübeli ablalarım bana yol gösterin nolur
Aslında onu çok seviyorum o da beni seviyor
Sorun ise şu;
benim sosyal medyada iki tane butik hesabım var ve büyük hesaplar 40bin takipçili falan
özel tasarım ve el emeği ürünler satıyorum sevgilimle ilk tanıştığımızda da bu hesaplar vardı
Kendisi baştan beri pek hoşlanmadığını söylüyordu ama artık çok bunalmaya başladım çünkü bana
“erkeklerden sipariş alma, sahte hesaplardan sipariş alma, akşam ondan sonra gelen mesajlara dönme, ürünleri paylaşırken elin görünmesin vs ‘ şeyler diyor.
bir de ekibim var ürün satışı yapıyorız onlara bilgi vermem gerekebiliyor sık sık ve hepsi bayan üyeler buna rağmen başkası duyar diye onlara ses kaydo atmamı da istemiyor.
sorum şu cidden erkekler böyle mi? Sizin için de bunlar sorun olur muydu?
çözüm önerisi olan var mı?
Bir de tek problem bu olsa hesabı kapatıyım tamam derim ama benim babam pek istemiyor hem aile kültürümüz uyumlu değil hem de benim alıştığım hayat şartlarım çok şükür bu zamana kadar çok iyiydi onunda çok şükür bi işi var ama borçları da var kazandığı da cüz’i bir miktar hal böyle olunca en azından ben de gerek internetten satış yaparak gerekirse çalışarak evlenince evime destek olmak isterim ama hem maddi olarak iyi bir durumda olmayıp hem de benim kazanmamın önünü kesmesi de beni düşündürüyor.
Bir de bu kıskançlık ileride daha da büyür ve hayatımızı daha kötü etkiler mi onu düşünüyorum.
Sizce sosyal medya konusundaki bu tavırları doğru mu? Çoğu erkek böyle mi?
Çok yanlış biriyle berabersin. Bir an önce ayrılman lazım

Sizinkisi gerçek sevgi değil alışkanlık, karşısınıza kafanıza daha uygun, aklınızda soru işaretleri yaratmayacak kişiler de çıkacaktır. Acele ediyorsunuz. Yaşınız tam kıpır kıpır yaşlar. En tehlikeli karar alınabilecek yaşlar. Siz görmek istediğiniz gibi görüp devam ediyorsunuz ama seneler sonra ne kadar basit düşündüğünü fark edebiliyor insan. Acele etmeyin. Abla tavsiyesi.

Ayrılmayı zaten kafanıza koymuşsunuz, ben de bu minvalde yorum yapacağım.
Kimse kimsenin mecburi istikameti değil, bir gün herkes unutulur. O da kendisine daha uygun biri ile mutlu olur inşallah.

Başka erkekler Elinizi görüp sesinizi duyunca kendilerine hakim olamayacaklar diye düşünen, başkasıyla birlikteyken sizinle de birlikte olan biri hayatınızdan çıkarsa çok üzülürsünüz eminim. Böyle bir adam dünya üzerinde yoktur zaten, bulunmaz hint kumaşı gibi bişey. Ayrılmayın bence.

Profilimdeki soruların hepsi bana ait değil

Kendini geliştirdiğini iddia eden birinin, daha iyi biri hayatımda olur mu, başkası tarafından sevilir miyim diye endişe etmesi tezatlığı.

Bunlar kendine değer vermemekten kaynaklanıyor hep.

Neden sevilmeyesiniz?

Sizi aşağıya çeken, gereksizdir kıskançlık yapan birini tutmayın hayatınızda.

Erkeklerle muhatap olmanızı istememesi ‘biraz’ kıskançlık değil yalnız. Epey büyük bir kıskançlık sorunu ve normal değil. Daha yaşınız çok küçük. Karşınıza kimler kimler çıkacak. Hayatta unutamam dediğiniz kişileri unutup sonra aynı cümleyi bir daha kuracaksınız. Herkes herkesi unutur yeter ki istesin

Ben sahsen söyle düsünüyorum: Sizi herhangi bir konuda asaya ceken insanla beraber olmayin. Sizinle ayni hedefleri olmasi sart degil, ama hedefleri olmasi lazim. Beni esim ne yapmak istesem cesaretlendirir. Ha yaptim yapmadim bana kalmis. Ama mesele gecenlerde baska bölüm okumaktan laf acildi. Bana "istersen su bölümü oku, bence sana yakisir" dedi. Istemeyen ne okumasi yasin gelmis 37 ye der. Uzun lafin kisasi: insan evliligin icindede kendini gelistirebilir, ama eslerin birbirini bu konuda kisitlamamasi lazim

X