o kadar ağrıma gittiki

Yilanin basini kucukken ez. Iyilik yap denize at devri coktan kapandi. Kv mi uzak dursun samimide olmadilar diye uzulme cunku ilerde buna sevineceksin canim :KK70:

Tek bildigim gencler ne kadar iyi anlasirsa anlassin ailelerun biri sorun cikatirsa o evlilik yurumuyor. Basta kapim ayri, cekerim kapimi, mesafe koyarim diye dusunuluyor. Ama evlilik oyle degil. her ne kadar imzayi iki kisi de atmis olsa aslinda iki kisi degil aileler evleniyor. Her zaman yuzyuze olacaksiniz. Bir de nedebse erkekler evlenince ailelerine daha bir dusuyorlar. bunlar, gecmiste yasanilanlarin birikimleri bir yerde patlak veriyor. Olmuyorsa zorlananin da bir anlami yok. Ayrilin demeye dilim varmiyor elbet ama bosanmis biri olarak biliyorum ki nisanliyken ayrilmak bosanarak ayrilmaktan daha kolay. Ha ben esimi degistiririm diye dusunuyorsaniz, hic dusunmeyin kimse degismez cunku. O evden cikan adam da bir sure sonra o evdekiler gibi olur. Cunku o evde yetisip buyudu. Siz bilirsiniz ama ben sorunlarin cozulecegini pek sanmiyorum. Cunku ailesi oyle bir aile degil. Daha cok sinir harbi yasarsiniz bu evlilikte. Bunun dogumu var, olumu var, bebek olacak, bayrami seyrani var. Surekli bu insanlarla icice olacaksiniz. Ne kadar kapinizi kapatabilirsiniz ki. Zaten anlayacak insamlar degil. Bak gor evlen kayinvaliden gelip baskoseye oturur. bu tip insanlar oyledir cunku.

amacim muhalif olmak degil ama ne yazikki oyle olmuyor.. nisanlisi objektif ve olgun biri olsaydi dedikleriniz gecerli olabilirdi.. karisinin arkasinda durup ezdirmezdi.. ama goz gore gore ailesinin hatalarini kapatip ustune suc bastiran biri, asla dediginz sekilde olmaz.. bu aile de iflah olmaz.. anlayacak olan bastan boyle olmaz, boyleleri de melek de olsan iyiligini anlamaz, kusur yapistirir..
Öyle yok haklısınız da.. Ne bilim bana gene en iyi yöntem bu gibi geliyor çünkü kavga edip tartışıp yüzgöz olmamak adına. Bir de nişanlıyken erkekler daha annelerini dinlerler ama evlenince eşlerini dinliyorlar. Zamanla eşten yana dönüyor ivme yani. Tabiki dönmeyen erkekler de vardır muhakkak. Ama erkekler evde huzur olduğu sürece eşlerinde huzur buldukları sürece diyim çokta onları karşılarına almak istemiyorlar. Ama kadın ''annen böyle baban böyle kardeşin şöyle'' diye adamı yemeye başlayınca erkekte ailesini koruyor. Normalde kendi eleştiren adam karısı birşey söyleyince onları tutuyor yani. Evlilikte denge zamanla kazanılıyor. Ama şunda katılıyorum size ilişki böyle hesaplarla olmamalı ve belki de baştan nokta koymakta fayda var.

X