O da Gazze'li çocuklar adına meydan okudu!

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.077
298
https://www.facebook.com/

O da Gazze'li çocuklar adına meydan okudu!

O da Gazzeli çocuklar adına meydan okudu!
İzleyince çok şaşıracaksınız...

ALS kampanyasına çarpıcı bir şekilde tepki gösteren Ürdün'lü genç, başından aşağı bir kova moloz dökerek, İsrail'in bombaladığı Gazzeli çocukların evlerinin başlarına yıkılmasına dikkat çekti. Meydan okumasını ise Arap dünyasından Recai el-Kavvas ve Ahmed el-Khalidi'ye yaptı.

http://www.yazete.com/medya/gazzeli-cocuklar-adina-meydan-okudu-793496.html

Son düzenleme:
Ben de goremiyorum. Telde baglaniyorum. facebookta da gordum videoyu orda da açılmadı.

yercekimli karanfil

als hastalığı için su dökenlere
ki tama dikkat çekmek gerekir belli hastalıklara(ancak bu şekilde değil su dökerek)
neden gazze için yapmadınız dercesine
başından toprak döküyor
gazzeli çocuklarda bunu hissediyor diye

ben bu tarz yaklaşımlarıda karşılaştırmalarıda hoş bulmuyorum...
insanların acısını yarıştırır gibi...
samimi değil benim için...
dünyada onlarca kötü şey var
gazze de als de onlardan biri...

Genel olarak her olayı eğlenceye çevirmeye çok meraklıyız.Bunda da aynı şekilde.İyice şova dönüştü.Smimiyetsiz buluyorum bu haraketi.

ben şhow olarak görmüyorum aslında tepki

buzlu suyu döküyorlar tamam dikkat çekiyorlar tamam
bağış yapıyorlar tamam ki en son okuduğum
ne kadar gerçek bilemem tabi
http://nediyor.com/tweet/FURKANKIZI...-tlsi-ardaturan10line-dan-httpt-cou5miyeybzs/

buz döküp destek olunmuyor demekki. koskoca ülkeden 4 bin tl zaten bunun bin tl'si ardaturan10line dan… http://t.co/u5miyeYBZS

ki suyu dökmeden bağış yapsalar nasıl oluyor
buzlu suyun bu hastalığa bi faydasımı var anlamışta değilim açıkcası

sadece bu gösterdiğiniz tepkiyi neden neden göstermediniz diyor
ben bunu anlıyorum

derdi zaten gazzedekilerin ne hissettiği değil

sanatcıların ve herkesin ne hissetmediği ?

Buzlu suyun dökülmesinin sebebi,bir als hastasının hastalığını 'başımdan aşağı bir kova buzlu su dökülmüş gibi.' diye tanımlamasıydı.

Zaten Türkiye'de ne zaman bir şey doğru yapıldı ki,millet buzlu suyu döküp geçiyor,bağış yapan çok az. Amerika'da ise ice bucket challenge yapan ünlüler als derneklerine en az 10 000 dolar bağışlıyorlar ki çoğunun daha fazla bağışlandığından eminim.Çünkü derneklerde toplanan para çok uçuk bir miktar,milyon dolarlar konuşuluyor...Birkaç tam tesisatlı araştırma enstitüsü kurulup üzerine onlarca hastane yapılabilecek,ilaçlar üretilebilecek miktarlar..

Ben ünlülerin arasında böyle bir iddialaşmanın dönmesini,bunun bir kısmının da şov olmasını doğru buluyorum.Bugün biri 'Haydi arkadaşlar ALS diye bir hastalık varmış,bağış kampanyası yapıyoruz.' dese,bu kadar katılım,ilgi olur muydu? Bu kampanyanın biraz da içinde şov bulundurması,ilginç bir iddia ve başka ünlülere meydan okunması fikri neredeyse tüm dünyada ALS diye bir hastalığın bilinmesini sağladı,ve dediğim gibi bu hastalık için yıllardır toplanamayan para toplandı..

Yapılan savaş ihlaliyle, bir hastalıkla ilgili kampanya yapmak aynı şey değil,çünkü birinde taraflar var ve diğeri ise globalleşmeye,medya oluşturmaya daha uygun bir örnek.Buna neden tepki koymadınız dendiği zaman Amerikanlar ve Batının tamamı, 'E biz İsrailin tarafındayız da ondan.' diyecektir.Globalleşmeye uygun olmamasına karşın,bu tepkiyi çok doğru ve yaratıcı buldum ben..Zaten yapan kişinin de amacı burdan yeni bir kampanya üretip bağış toplamak değil,gündem olan bir olayı kullanarak vahşeti protesto etmek ki bunu harika biçimde yapmış zaten.

ALS icebucketchallenge'ın ne kadar önemli olduğunu ve eğlence olmadığını bir ALS hastası çok güzel açıklamış,bu videoyu da buraya koyayım..

bende şunu anlamıyorum...
insanlar herşeye aynıyı tepkiyi vermek zorunda mı yaşanılan her olay onları aynı derecede etkilemek zorunda mı?
ne kadar bağış toplanmış toplanmamış pek bilmiyorum
iş baya showa dönüştü...
Als için hepiniz meydanlardasınız gazze için yada başka bi hastalık için nerdeydin diye kimse kimseye soramaz bence
insanın vicdanıyla alakalı bi durum...

tabi haklısınız bunun için kimse kimseye sen neden yaptın yada yapmadın diyemez!çocuklar ölüyordu neden çıktın diyemez ne hakkı varki !

ancak meydan okunanlardan biri yapmamışşa bak gördünmü yapmadı yapamadı diye gırgır yapabilir ama neden bağış yapmadı -yapmadın denemez!

bu arada çok üzüldüm breakingbadd videoya eğer böyleyse amacına ulaşır inşallah

Amine bu ona neden tepki gostermedinizlerin sonu gelmez.

Ben de derim ki o zaman sadece Filistinli çocuklar mi ölüyor Türkmen ezidi çocukların ölümü protestosu hak etmiyor mu Isid zulmü ses cikarilmayi hak etmiyor mu?

Anlayacağın bunun sonu yok. Bu acı yaristirmaktir ve bence çok cirkindir.

evet işte bende bunu diyorum kimsenin kimseye verdiği tepkinin hesabı sorulamaz.
Hayatta bundan daha saçma bişey olamaz.
Bu adam illa dikatleri bi yerde toplamak istiyorsa daha iyi bi yol bulsaydı.

elbettte ediyor hepsi hakediyor
ancak bu şekilde tepki göstermesinde bi sakınca yok

dediğim gibi tepkisi neden alsye dikkat çekiyorsunuz değil

acıları yerıştırmak değil

neden aynı tepkiyi gösteremediniz diyor (ben bunu anlıyorum en azından)

bu sanatçı diye geçinenlerin biri bile çıkıp bu zulüm dursun diyebildimi

biride daha çıkıp protestolarla dalga geçti !kullanma kardeşim...mişşş

çünkü oyun olarak görüyorsunuz diyor

emin ol başka türlü olsaydı

hiç kimse tepki vermezdi als hastalarına ve gerçekten bu kadar yaygınlaşmazdı

madem sanatcıyız deniyor madem biz toplum önündeyiz mış miş farkındalık mış miş muş

samimi olsunlar o zaman!!

evet işte bende bunu diyorum kimsenin kimseye verdiği tepkinin hesabı sorulamaz.
Hayatta bundan daha saçma bişey olamaz.
Bu adam illa dikatleri bi yerde toplamak istiyorsa daha iyi bi yol bulsaydı.

mesela hatun nasıl ?

ki onun amacı burda gazzeye dikkat çekmek değil

vicdanı olanların zaten şu saatten sonra dikate ihtiyacı yok

samimiyetsizliklere onun protestosu (benim anladığım bu )

saçmaysada saçma bence güzel bi protesto
yukarıda yazdım madem sanatcıyız diye geçiniyorlarki

neredeyse hiç biri doğru dürüst tanımam

samimi olsunlar
madem gözönündeler madem onların tabiriyle büyük bi kitleye hitap ediyolar hesapta sorulur

neden başka konularda soruluyorda bunda sorulmuyor

bu video neden rahatsız ediyor

adam yapmış kendince protestosunu

payı olan alır almayan kalır o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…