Nutella gerginliği

yavru.öyle bir çıkış yaptılarki alkışlamamak elde değil sarelleyi çok severim torkuyuda alıyorum bayağıdır..ben çok beğendimm peynirini hiç denedinmii bayıldım benn.. helal olsun valla ..
kakao peynirde tahsildar oğlu onun ezine var ona alıştık,15 günde 1 indirime girer,takip et 19 dan 44 de düşüyor indirimde

Palmiye yağı sanki nutellada kullanılıyor bir tek. Bakın yediğiniz çikolataların bisküvilerin içeriğine hepsinde vae hemen hemen.

Bürün markaları denedim, hepsi ayrı güzel ama nutellanın yerini tutmuyorlar malesef. Daha türkiyede yokken her yaz teyzemlerin gelmesini, bir yıl yetecek kadar nutella stoğu getirmesini dört gözle beklerdim. O zamanlar sosyal medya yoktu malumunuz. Nutella hepsine fark atar.

Bu arada torku ürünleri almaya gayret ediyorum çoğu zaman ama o kakaolu fındık kreması ne öyle allah aşkına. Bildiğin tahin pekmez o krema falan değil.
nutella eltim çok meth eder adet dönemlerinde bir oturuşta bir kavanoz görütüyormuş,bizim marketlerdekilerinde fark attığına eminmisin,
bize hediye çukulata çok gelir sanki bizim ülekeninkiler daha iyi gibi geldi,

nutella eltim çok meth eder adet dönemlerinde bir oturuşta bir kavanoz görütüyormuş,bizim marketlerdekilerinde fark attığına eminmisin,
bize hediye çukulata çok gelir sanki bizim ülekeninkiler daha iyi gibi geldi,
Dandik getiriyordur sizin akrabalar. Bizde de var öyle bir akraba getirdiği çikolatalar yenmez. Eşim yılda birkaç kez almanyaya gider, onun getirdikleri muhteşemdir.
Ha ama bak eskiden sarelle çeşmeleri vardı, kabımızı götürür doldurturduk. Onun tadını hiçbir şeye değişmem. Ama artık yok malesef.

Dandik getiriyordur sizin akrabalar. Bizde de var öyle bir akraba getirdiği çikolatalar yenmez. Eşim yılda birkaç kez almanyaya gider, onun getirdikleri muhteşemdir.
Ha ama bak eskiden sarelle çeşmeleri vardı, kabımızı götürür doldurturduk. Onun tadını hiçbir şeye değişmem. Ama artık yok malesef.
bak bende onu düşündüm:KK53:havalaanında en uygun ucuz hangisi ise bize onu getiriyorlar bene:KK67:

malesef getırdıklerı en dandık cıkolatalar bıle bızımkılerden ıyı..
1.jpg

buna bıle bayılıyorum ben , ki en ucuz cıkolatalarıymıs.. Alamancı akrabamız yok. gıden olursa bana getırt o zamn bacı..
nette satılıyor bazen guvenemıyorum onada..

malesef getırdıklerı en dandık cıkolatalar bıle bızımkılerden ıyı..
Eki Görüntüle 1559804
buna bıle bayılıyorum ben , ki en ucuz cıkolatalarıymıs.. Alamancı akrabamız yok. gıden olursa bana getırt o zamn bacı..
nette satılıyor bazen guvenemıyorum onada..

Kasımda ben gidicem, alır koliyle getiririm sana cicim. Yeter ki iste.

Valla bizim akraba muhtemelen her sene yeni getirip bir öncekisenedenevde kalanları dağıtıyordu. Sonra bu sene gelenler seneye kalıyor faalan. Bir kez evlerini karıştırıp zula bulmuştum çocukken. Verdikleri çikolataların ğstü böyle beyaz beyaz oluyordu, yerken de kum gibi dağılıyordu. Bu resmi olan değil yeşil ambalajlı bişeydi.

Kasımda ben gidicem, alır koliyle getiririm sana cicim. Yeter ki iste.

Valla bizim akraba muhtemelen her sene yeni getirip bir öncekisenedenevde kalanları dağıtıyordu. Sonra bu sene gelenler seneye kalıyor faalan. Bir kez evlerini karıştırıp zula bulmuştum çocukken. Verdikleri çikolataların ğstü böyle beyaz beyaz oluyordu, yerken de kum gibi dağılıyordu. Bu resmi olan değil yeşil ambalajlı bişeydi.
O çikolatanın sıcak-soğuk hava değişimi ve içinin buğulanıp kurumasından olurmuş evdekıler olurdu. dikkat et. arabadaki çikolatayı eeve getırıp bıkac gunsonra yersen aynı sonuç.. tecrübeyle sabit o_O
şekercim oyle bır ıyılık yaparsan accayıp mutlu olurum.. parası neyse verriiz :KK14:
hergun yegenıne öğle yeöeği götürrüm felan yane , o denli :KK59::KK59:

Fransız bakandan Nutella özürü

18 Haziran 2015
29984592.jpg

İtalya'nın en popüler ürünlerinden kakaolu fındık kreması Nutella'nın küresel ısınmaya yol açtığını söyleyerek İtalyanları kızdıran Fransa Ekoloji Bakanı Segolene Royal, tepkiler üzerine özür diledi.
23741201.gif

Segolene Royal bir televizyon kanalına verdiği röportaj sırasında, Nutella'nın hammaddelerinden biri olan palmiye yağının üretimi için ormanların yok edildiğini söylemiş ve "Nutella yemeyi bırakmalıyız" demişti. Royal, Nutella'yı üreten Ferrero şirketini başka hammadeler kullanmaya çağırmıştı.

ÖZÜR DİLEDİ

İtalya'dan bu sözlere tepki gelmesi üzerine ise Royal, Twitter'da bir mesaj yayımladı ve "Nutella hakkındaki polemik için binlerce özür. İleri doğru atılan adımların vurgulanması gerektiği konusunda hemfikirim" dedi.

First-lady, Nutella'lı kreple yanıt verdi

Fransa Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Segolene Royal'in Nutella yenmemesi çağrısı yapması İtalya'da hem Nutella severleri hem de hükümeti kızdırmıştı. Nutella, Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri olurken, İtalya Çevre Bakanı Gian Luca Galletti de Royal'e Twitter'dan karşılık vermiş ve "İtalyan ürünlerini rahat bırakın!" demişti.

Nutella'yı üreten Ferrero şirketi de palmiye yağını sorumlu şekilde ürettiklerini açıklamıştı.

Royal, kendi ülkesindeki "Sürdürülebilir Palmiye Yağı Birliği" isimli endüstri kuruluşu tarafından da eleştirildi. Birlik, yiyecek firmalarının çevresel kaygıları giderecek adımlar attığını belirtti.

Başbakan Matteo Renzi'nin karısı Agnese Landini'nin, kızı Ester ile birlikte Milano'daki Expo fuar alanını ziyareti sırasında Nutella'lı krep yemesi de Royal'e cevap olarak yorumlandı.

HADİ GEÇMİŞ OLSUN..

O çikolatanın sıcak-soğuk hava değişimi ve içinin buğulanıp kurumasından olurmuş evdekıler olurdu. dikkat et. arabadaki çikolatayı eeve getırıp bıkac gunsonra yersen aynı sonuç.. tecrübeyle sabit o_O
şekercim oyle bır ıyılık yaparsan accayıp mutlu olurum.. parası neyse verriiz :KK14:
hergun yegenıne öğle yeöeği götürrüm felan yane , o denli :KK59::KK59:

Aşkolsun kız, gidersem getircem söz. Ben gitmesem de koca gider ona getirtiriz. :KK66:

Bu arada yeğen dedin de sana sorayım, meb olükulları mı ne varmış sizin oralarda. Duydun mu hiç? Ortaokulda oraya mı versek diyolla bizimkiler.

Aşkolsun kız, gidersem getircem söz. Ben gitmesem de koca gider ona getirtiriz. :KK66:

Bu arada yeğen dedin de sana sorayım, meb olükulları mı ne varmış sizin oralarda. Duydun mu hiç? Ortaokulda oraya mı versek diyolla bizimkiler.
MEB OKULLARI NE DEMEK CNM ?

MEB OKULLARI NE DEMEK CNM ?

Sanki ben ankaradaymışım gibi bana soruyor bizimkiler işte, ben de bilmiyorum ki. Meb okulları diye bir takım okullar varmış, devlet okulu ama özel okul seviyesindeymiş. Pilot okul gibi. Bir miktarda ücreti varmış sanırım ama çok düşük. Bizim sıpayı seneye oraya mı versek diye soruyorlar. Batıkentteymiş okul bu arada. Ama sen o ne demek diye sorduğuna göre senden hayır gelmez bana. Başka angaralı bulayım :KK66:

Sanki ben ankaradaymışım gibi bana soruyor bizimkiler işte, ben de bilmiyorum ki. Meb okulları diye bir takım okullar varmış, devlet okulu ama özel okul seviyesindeymiş. Pilot okul gibi. Bir miktarda ücreti varmış sanırım ama çok düşük. Bizim sıpayı seneye oraya mı versek diye soruyorlar. Batıkentteymiş okul bu arada. Ama sen o ne demek diye sorduğuna göre senden hayır gelmez bana. Başka angaralı bulayım :KK66:
Bacım MEB okulu demek milli egıtıme baglı demek. bu şekilde bır okul bilememem cok dogal.. b.kentte bircok ortaokulvar sonucta..
okulun adını ogrende banada soyle arastırayım. bızde gdıcez sonucta..
hah bıtane buldum MEV okulu dıyo MEB ayrı MEV ayrı :KK67:

X