• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nurettin Yıldız'dan "Asansörde halvet" fetvası

20 Mart 2008
141.603
213.142
1.423
60
Nurettin Yıldız, bu defa da yabancı bir erkekle kadının asansörde yalnız kalması neticesinde İslam’a göre "halvet" şartlarının oluşacağı yönünde bir fetva verdi.

Altı yaşındaki kızlar evlenebilir” dair fetvasıyla bilinen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, bu defa da yabancı bir erkekle kadının asansörde yalnız kalması neticesinde İslam’a göre "halvet" şartlarının oluşacağı yönünde bir fetva verdi.

Sosyal medyada dolaşan videoda, Yıldız, bir asansör örneği vererek, katlar arasında "halvet" şartlarının birkaç dakika içerisinde yaşanabileceğini belirtti.

İşte Yıldız'ın o videosu:

“Bir apartmanın giriş katından 8. katına kadar çıkacak olan asansör halvet ortamı oluşturur mu? Yani bir yabancı erkek ve bir kadın giriş katında bindiler, 8. kata kadar çıkacaklar. Görünürde 1 dakikayı, 2 dakikayı geçmeyen bir yolculuk bu. Ama dinimizin bu konudaki hassasiyeti açısından bakıldığında halvet şartları, yani erkek ve kadının kapalı bir ortamda bulunması durumu, asansörde oluşmaktadır. Evet, çok geniş bir yelpazeden bakıp, esnek değerlendirmemiz halinde, bunun neresi halvet olur, kapısı kilitlenmiş bir ev değil bu da denebilir. Ama bir asansörün, mesela bir katta kilitlendiğini düşünürseniz, ki asansörde olabilen şeyler bunlar… 3 dakika, 5 dakika, 10 dakika yardım gelinceye kadar, kimsenin izleyemeyeceği bir ortamda yabancı bir erkekle başbaşa kalması demektir kadın için...”

BİLİYORUZ, TÜRK YARGISI BU HABERİ DE YASAKLAYACAK...

https://odatv.com/nurettin-yildizdan-asansorde-halvet-fetvasi-18021827.html

Oturup bunlari dusunuyorlar ya asansor ya alt tarafi asansor biniyon cikiyon yok asansorde mahsur kalinir bilmem ne o sirada korkudan halveti dusunucem isim yokda.. islam esittir kadin ve erkek arasindaki iliski mi demek hep ayni mevzular kadinin giyimi kadinin hayati baska birsey yok mu

Oturup bunlari dusunuyorlar ya asansor ya alt tarafi asansor biniyon cikiyon yok asansorde mahsur kalinir bilmem ne o sirada korkudan halveti dusunucem isim yokda.. islam esittir kadin ve erkek arasindaki iliski mi demek hep ayni mevzular kadinin giyimi kadinin hayati baska birsey yok mu

Cevap vermek isterim ama yerim dar :)

Şu türevde fetvalar verildiği kadar güzel ahlak öğütlenseydi ülkece bu halde olmazdık.
Insanlar -çoğu hoca dahil- dini üç kere sarılmak, beş kere öpüşmek sağ elle yemek yemek ve örtünmek olarak yorumladığı için kılıfı güzel içi leş bir yaşantı hüküm sürüyor.

İşin özeti tam da bu.

Dini açıdan düşünmesek bile elin tanımadığım adamı ile yalnızken asansöre binmekten ben de hoşlanmam.
Sapık mı yok memlekette.
O adam ya sözlü ya fiziksel tacizde bulunsa ne yapabilirim?
Dinimiz ne güzelki böyle olaylara mahal vermemek adına önünü kesiyor bazı şeylerin.
Hemen aklımıza kötü getirmek yabancı adamları sapık diye yaftalamak doğru mu,belki değil ama neme lazım şu zamanda...

Bu asansör fetvası da soru üzerine verilmiş cevaptır,hoca sanki direkt
"asansöre binmeyin,halvet olursunuz" demiş gibi lanse etmek bariz kul hakkına girmektir.
Başını sonunu bilmeden hüküm vermemek lazım.

Kim bu sapık yaaa.... Böyle sürekli saçmalasına rağmen neden elinden görevi ve açıklama yapması engellenmiyor ki. Fetvaları diyemiycem çünkü Adnan oktarın kedicikleri bile bundan mantıklı sallıyordur yani.
Hepmi cinselliğe çalışır bu adamın kafası her lafı sansasyon delimidir nedir...

İşin özeti tam da bu.

Dini açıdan düşünmesek bile elin tanımadığım adamı ile yalnızken asansöre binmekten ben de hoşlanmam.
Sapık mı yok memlekette.
O adam ya sözlü ya fiziksel tacizde bulunsa ne yapabilirim?
Dinimiz ne güzelki böyle olaylara mahal vermemek adına önünü kesiyor bazı şeylerin.
Hemen aklımıza kötü getirmek yabancı adamları sapık diye yaftalamak doğru mu,belki değil ama neme lazım şu zamanda...

Bu asansör fetvası da soru üzerine verilmiş cevaptır,hoca sanki direkt
"asansöre binmeyin,halvet olursunuz" demiş gibi lanse etmek bariz kul hakkına girmektir.
Başını sonunu bilmeden hüküm vermemek lazım.
Bencede güzel anlatmış bu yazı olayı En azından bilimsel bir yaklaşım
Beğenilir begenilmez eleştirilir illaki ,benimde eleştirdiğim ve beğenmediğim noktalar oldu diğer sohbetleriyle ilgili ama en sinir olduğum şey ne biliyormusun anlamadan dinlemeden saldırmak şu deyimide hiç sevmem ama tam çuk oturuyor bu konuya Mal bulmuş Mağribi gibi saldırıyorlar resmen...
Eleştirirken farklı görüşte yada aynı görüşte olduğumuz insanlara birşeyler katabilsek keşke hepimiz ne güzel olurdu bu forumda azda olsa eleştrilerinden birşeyler öğrendiğim insanlar var onlar kendilerini biliyor:KK66:

Beğenilir begenilmez eleştirilir illaki ,benimde eleştirdiğim ve beğenmediğim noktalar oldu diğer sohbetleriyle ilgili ama en sinir olduğum şey ne biliyormusun anlamadan dinlemeden saldırmak şu deyimide hiç sevmem ama tam çuk oturuyor bu konuya Mal bulmuş Mağribi gibi saldırıyorlar resmen...
Eleştirirken farklı görüşte yada aynı görüşte olduğumuz insanlara birşeyler katabilsek keşke hepimiz ne güzel olurdu bu forumda azda olsa eleştrilerinden birşeyler öğrendiğim insanlar var onlar kendilerini biliyor:KK66:
Kesinlikle katılıyorum,kimsenin fikrini yüzde yüz benimseyemeyiz zaten.
Yıldız'ın savunuculuğunu yapmak istemem ama çok sohbetini de dinlemişliğim var. "Birinin kız çocuğu doğunca ona tebriğe gidin,kız çocuğu cennettir" diyen birinin bu gündemdeki söylemleri söylediğine inanmıyorum.
Başı sonu çarpıtılmış,üzerinden resmen oyun oynanıyor diye düşünüyorum.
Keşke böyle durumların ortaya çıkacağı şekilde cümleler söylenmese,çok daha açık olunsa.
Hoş kimi insan anlamak istediği gibi anlar yine de...
Bu forumda özellikle karşı fikirlerde olup da onlardan birşey öğrendiğiniz insanlar varsa ne mutlu size, buna sevinirim samimiyetle..
Ben ne yazıkki o şansa eremedim ;)

Kesinlikle katılıyorum,kimsenin fikrini yüzde yüz benimseyemeyiz zaten.
Yıldız'ın savunuculuğunu yapmak istemem ama çok sohbetini de dinlemişliğim var. "Birinin kız çocuğu doğunca ona tebriğe gidin,kız çocuğu cennettir" diyen birinin bu gündemdeki söylemleri söylediğine inanmıyorum.
Başı sonu çarpıtılmış,üzerinden resmen oyun oynanıyor diye düşünüyorum.
Keşke böyle durumların ortaya çıkacağı şekilde cümleler söylenmese,çok daha açık olunsa.
Hoş kimi insan anlamak istediği gibi anlar yine de...
Bu forumda özellikle karşı fikirlerde olup da onlardan birşey öğrendiğiniz insanlar varsa ne mutlu size, buna sevinirim samimiyetle..
Ben ne yazıkki o şansa eremedim :KK66:
Mercekle ararsan bulursun belki:):):kızgın:

Bilimsel yaklaşım mı? Murat bardakçı bilim adamı mıydı? :KK14:

METANOL METANOL Bardakçı' nın çarpıtmasına eleştirilerim var, ama aksama yazarım detaylı. Kısaca olayı çarpıtmuş başta, fetvanın ne olduğunu ortalama akla sahip, internet okur yazarlığı olan insan zaten biliyor. Problem olan soruya verilen yanıtta. Yazının yarısını " fetva budur, sorulan soruları kontrol edemeyiz" ayağına sulandırmış. Yetişkin erkek ile kadının nikahsız aynı mekan altında kalma şartları oluşmuş bingo tamam, Sünni islama göre yanıt vermiş o da iyi de, o zaman halvet şartlarını ortadan kaldırmanın yöntemini de dini açıdan açıklasaydı ya yiyorsa.

METANOL METANOL Bardakçı' nın çarpıtmasına eleştirilerim var, ama aksama yazarım detaylı. Kısaca olayı çarpıtmuş başta, fetvanın ne olduğunu ortalama akla sahip, internet okur yazarlığı olan insan zaten biliyor. Problem olan soruya verilen yanıtta. Yazının yarısını " fetva budur, sorulan soruları kontrol edemeyiz" ayağına sulandırmış. Yetişkin erkek ile kadının nikahsız aynı mekan altında kalma şartları oluşmuş bingo tamam, Sünni islama göre yanıt vermiş o da iyi de, o zaman halvet şartlarını ortadan kaldırmanın yöntemini de dini açıdan açıklasaydı ya yiyorsa.
bu asansör konusundaki videosunu izledim Allahtan uzun değildi dili akıcı değil çünki:KK66:izlemeden yorum yapmak istemedim sonunda zaten şöyle diyor yüzdeyüz haram diyemem bu konuyu bu kadar inceltmeye gerek olmadığını düşünenlerde vardır diyor hah işte ben onlardanım mümkün olduğu kadar dikkat edilebilir güvenlik yada dini hassasiyet yada diğer başka hassasiyetletle ama bu kadar abartmaya gerekyok bu fetvayıda adamın söylediklerinide ...Sanki dinin bütün emirleri tavsiyeleri dört dörtlük uygulandı bir bu kaldı şimdi ha adama sorulmuş oda birşeyler söylemiş onun kendi fikridir onu baglar gündem oluşturacak kadar önemli bir konu degil
Mesala dedikodu haramdır bunda herkes hem fikir ama yapmayanmı var ee nerdeyse yok dedikodu yaptık diye şimdi dindenmi çıkalım ha adam nediyor kesin haram diyemem diyor ihtimaller ihtimaler bırak ihtimali gözümüzün önündeki kesin haramları yapıyoruz çoğumuz hatta kendini dindar atfedenlerimiz bile kesin haramı yapan bile dinden çıkmıyorsa asansöre binenmi çıkacak bu olay konusunu olacak şartları kaldırmak için yöntem ne bunumu konuşalım önce insana saygı hak konuşulmalı ama adama sormuşlar ne yapsın:KK66:tövbe tövbe

Akli fikri şeyde olan erkek ve kadinlar bu konusmaya hak verir ya da vermeye calisir. Bu da dupeduz sapikliktir.
Ne alakası var ? Saçmalık üstüne saçmalık. Bu fetva hiç olmadı diyelim ben hastahane ve benzeri yerlerde acil durumlarda asansöre binerim kim olduğunu umursamam. Ama evime çıkarken asansörde bi adam varsa isterse komşum olsun binmem. Kendimi rahatsız hissederim. Ayni şekilde bir erkeğin de yalnız bir bayanın olduğunu asansöre binerken düşünmesi gerekir acaba rahatsız olur mu diye?
Karanlık bir sokakta, geç saatlerde işten dönen bir kadın, arkasından gelen bir erkekten rahatsız olur değil mi? İşte burada da o erkeğin bilinçli olup, bayanı rahatsız etmemesi için, hızlı adımlarla öne geçmesi gibi birşey bu da..
Bayan ve erkeğe verilen bir fetva.. İlla ki asansörde tek kalınca aklımıza sex mi gelmeli?
En yakın akrabalardan çıkıyor günümüzde ne çıkarsa. Kime güveneceğiz? Aklım fikrim o işte olmasa bile ben binmek zorunda mıyım tek başıma bi adamla ? Bundan rahatsızlık duymayan kadında bi sıkıntı var bence.
Dinen halvet şartlarından bahsediyor Nureddin Yıldız da.. İlla ki halvete girmiş sayılırsiniz mi demiş? Ya da hastanede ölüm kalim meselesi bile olsa sakın ha binmeyin mi demiş?
İslam dini zorluk dini değil kolaylık dinidir..

Ne alakası var ? Saçmalık üstüne saçmalık. Bu fetva hiç olmadı diyelim ben hastahane ve benzeri yerlerde acil durumlarda asansöre binerim kim olduğunu umursamam. Ama evime çıkarken asansörde bi adam varsa isterse komşum olsun binmem. Kendimi rahatsız hissederim. Ayni şekilde bir erkeğin de yalnız bir bayanın olduğunu asansöre binerken düşünmesi gerekir acaba rahatsız olur mu diye?
Karanlık bir sokakta, geç saatlerde işten dönen bir kadın, arkasından gelen bir erkekten rahatsız olur değil mi? İşte burada da o erkeğin bilinçli olup, bayanı rahatsız etmemesi için, hızlı adımlarla öne geçmesi gibi birşey bu da..
Bayan ve erkeğe verilen bir fetva.. İlla ki asansörde tek kalınca aklımıza sex mi gelmeli?
En yakın akrabalardan çıkıyor günümüzde ne çıkarsa. Kime güveneceğiz? Aklım fikrim o işte olmasa bile ben binmek zorunda mıyım tek başıma bi adamla ? Bundan rahatsızlık duymayan kadında bi sıkıntı var bence.
Dinen halvet şartlarından bahsediyor Nureddin Yıldız da.. İlla ki halvete girmiş sayılırsiniz mi demiş? Ya da hastanede ölüm kalim meselesi bile olsa sakın ha binmeyin mi demiş?
İslam dini zorluk dini değil kolaylık dinidir..
Hoca kendisine sorulan soruları İslam fıkhına göre cevaplamış Eski fıkıhalimlerinde seddi zerai diye bir kavram varmış yani kötülüğe giden yolu tıkamak mesela içki içmek istemeyen bir kişi Alkollü ortama girmesin diye fetva verildiği gibi.. Elbette zaruri durumlar olabilir kişinin acelesi vardır yada farklı bir sorun kişi onu kendine göre ölçüp biçer ve hareket eder Bursa söylenmek istenen budur diye düşünüyorum Altı üstü bir tavsiye neden bu kadar abartılmış konu anlayamadım
Bu alanda hiçbir eğitimim yok benim düşüncem bu yönde umarım yanlış birşey söylememişimdir ve kimsenin kalbini kırmamışımdır herkese iyi günler

Hoca kendisine sorulan soruları İslam fıkhına göre cevaplamış Eski Güloglu alimlerinde seddi zerai diye bir kavramın var yani kötülüğe giden yolu tıkamak mesela içki ilmek istemeyen birinin Alkollü ortama girmesin diye fetva verildiği gibi.. Elbette zoruri durumlar olabilir kişinin acelesi vardır yada farklı bir sorun kişi onu kendine göre ölçüp biçer ve hareket eder Bursa söylenmek istenen budur diye düşünüyorum Altı üstü bir tavsiye neden bu kadar abartılmış bu konu anlayamadım bu alanda hiçbir eğitimim yok benim düşüncem bu yönde umarım yanlış birşey söylememişimdir herkese iyi günler
Bunu ben de anlamadım..

Back