Kontakt Lens numaralı ve şeffaf lens

soguklarkralicesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
334
15
numaaralı lens kullanan var mı aranızda ? şeffaf lensler iin ne düşünüyorsunuz gözüm 0.75 miyop ama uzaktan geleni çok iyi seçemiyorum gözlüğede alışamadım şefaf lensler belli oluyor mu gözde? fiyatlar nasıl?

canım ben ilkokuldan beri lens kullanıyorum yaşım 30 o zamanlar sert lensler vardı gerçi hala varmı bilmiyorum ama berbatlardı şimdiki soft lensler çok iyi kaldı ki benim numaralarım çok yüksek olmasına rağmen görüşümde iyi yalnız her marka her göze olmuyo sana tavsiyem numune istemen önce dene gözün hangisinde rahat ederse onu al derim

benim gözüm 2 miyop :KK43: uzaktan gelenin kim olduğu hakkında düşünmekten yoruldum ^^
ama lenstende korkuyorum çünkü annem mikrop kaparsın diyor :S

ben 0.75im ben bile kimi zaman zor tanıyorum : )gözlük kullanmama nedenin ne?lensi gerekli bakımı yaparsan mikrop kapmazsın.

nasıl desem. gözlüğü yakıştıramıyorum. ya da kullanırken kendimi rahat hissedemiyorum.
lens de gerekli temizlik dışında lens yukarı falan kayırmuş. parmakla geri aşağı falan indiriyordu benim arkadaşım. öyle şeylerden mikrop kaparsın diyor annem

ben de 5 yıldır lens kullanıyorum,ondan önce 7 yıl gözlük kullanmıştım, lens cok daha rahat ,benim numaram 5 (astigmatla birlikte) bence kesinlikle lense geçmelisin.hem gözlük burun yapısını değiştirebiliyor uzun yıllar kullanınca..

nasıl desem. gözlüğü yakıştıramıyorum. ya da kullanırken kendimi rahat hissedemiyorum.
lens de gerekli temizlik dışında lens yukarı falan kayırmuş. parmakla geri aşağı falan indiriyordu benim arkadaşım. öyle şeylerden mikrop kaparsın diyor annem

1-1.5a kadar yıne belkı gozluksuz durulur ama 2 içinn zor 0.75 bıle kımı zamna cok fazla etkı edıyor sen lens al kullanamazsan bırakırsın bende oyle yapmayı dusunuyorum

Ben 6 yıl gözlük kullandım.. göz kaymam ve göz bozukluğu vardı. 6. yılın sonunda çıkarttım herşey düzelmişti 3-4 yıl sonra yine göz kaymam başladı.. artık gözlükten nefret ediyorum, kulağımın arkası ağrıyor kışın gözlük camlarım buğulanıyor ben onu çekmek zorunda değilim :) doktora gittim lens kullanmak istiyorum dedm..ve numaralı lens alcam şmdi.. onda da yorumları okuyorum , yok körlüğe yol açarmış yok mikrop kparmışsın.. adam gbi elini sabunla temiz ol hç bişey olmz bence :):KK1:

Bende 2 senedir kullanıyorum şeffaf lens. 1.75 miyop benim numaram. çok rahatım. Şimdiye kadar 2 kere mikrop kaptı. Merhem falan sürdüm geçti bir haftada. Ben haftada 1 çıkarıp suyunda bekletiyorum. Denizde banyoda falan kullanıyorum hiçbişi olmuyo:KK52:

numaaralı lens kullanan var mı aranızda ? şeffaf lensler iin ne düşünüyorsunuz gözüm 0.75 miyop ama uzaktan geleni çok iyi seçemiyorum gözlüğede alışamadım şefaf lensler belli oluyor mu gözde? fiyatlar nasıl?

Bende seninle aynı dertten muzdariptim. Gözlük kullanmaktan hem estetik açıdan hoşlanmıyordum hem de başımı ağrıtıyordu sürekli kullanmadığım için. Şimdi lens kullanıyorum ve gözümde olduğunu bile unutuyorum. Acuvue 2 kullanıyorum... Mikrop kapma konusunda da endişelenme. Hijyene önem verdiğin sürece mikrop kapmazsın. Ama her şeyden önce bir göz doktoruna lens muayenesine gitmelisin. Temel eğri ve çapını ölçüyor ve lens kullanmaya gözünün müsait olup olmadığına bakıyorlar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir canım.

Ben de 5 seneyi gecti optik lens kullanali. Hijyene uydugunuz surece mikrop kapmazsiniz. Cok rahat ve kullanisli. Ama son 1 senedir bende bas agrisi ve goz yorgunlugu veriyor bir az. 10 saatten cok gozumde kaldiginda gozlerimin uzerinde ta$ tasiyormusum gibi geliyor bazen. Ama son 1 senede oldu bu.Buna ragmen kullaniyorum...Evet, bazen gozde asagi yukari kaya biliyor, ama kolayca duzeltilebiliyor bu aynaya bakarak. Ama lensle uyumamak, banyoda, denizde ve s. kullanmamak lazim :KK20: Ozetle, 5 senedir kullaniyorum ve gayet memnunum. Lazerle gorme sorunundan kurtulana kadar da lensten vaz gecmeyi dusunmuyorum :KK61:

Ben de gözlüğü bırakıp lense geçmek istiyordum ama endişeliydim.Yazdıklarınızı okuyunca rahatladım gerçekten.:21:

X