Kontakt Lens numaralı lensimin çapı acaba gözüme büyük mü?

DustPink

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
4
0
34
Merhaba kızlar forumda yeniyim uzun zamandır takip ettiğim site fakat üyeliğe fırsatım olmamıştı.
Hemen soruma geçiyim. 7 aydır falan saydam numaralı lens kullanıyorum fakat gözüme yakından baktığımda lens irisin yani gözün renkli kısmından dışarı taşıyo yani lensin hatları gözümün beyaz kısmında belli oluyor, bu hep aklımda soru olarak kaldı acaba lens gözüme büyük mü yoksa normal bişey mi bu?

canım doktor göz çapını ölçüp yazmadımı lensini kendi kafana göre mi aldın ?
benimde merak ettiğim bi konu bu kızlar renkli lenslerinizi nasıl alıyorsunuz göz çapınızi kendiniz nasıl bilip aldiniz lenslerinizi şansa alan var mi?

devlet hastanesine gitmiştim orda göz çapını ölçmediklerini söylediler bende gözlük numaramla bir optiğe gittim orda sordum gözlük numaramla lens alabilirmiyim diye tabi ilk defa alacagım için çap falan önemli mi değilmi bilmiyordum ama optikteki bayan genelde 8.6 satıyoruz dedi en ortalama çap bu dedi bi dene sorun olursa gelirsin dedi fakat bi sorun olmadı gözümden de kaymıyor ama lensin hatları belli oluyor gözümün beyaz kısmında :/
7 aydır kullanıyorum sadece tvye veya pcye çok baktıgımda gözümde kuruluk oldugu için kayma oluyor normal mi bu? eğer bu da gözümün çapıyla ilgiliyse yani uygun çapı kullanınca gözümde hiç kayma yaşamıcaksam özel hastaneye gidcem ölçtürmeye :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…