Güneş Gözlükleri Numaralı güneş gözlüğü

nescum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2009
627
7
35
Kızlar ben 1,5 miyopum. Gözkül kullanıyorum. Güneş gözlüğü almak istiyorum ama bu sorundna dolayı alamıyorum. Numarasız alsam hemen baş ağrısı yapıyor ve göremiyorum, doktor numaralılar da zararlı dedi. Lens taksam güneş gözlüğü kullansam en ideali gibi ama lens de göze zarar verebiliyor tabi. Yani çok kararsız kaldım, bu konuda tecrübesi ya da fikri olan var mı?

Tecrubem yok ama neden acaba numaralı ıcın zararlı dedı doktorunuz?

Kızıma da numaralı gunes gozlugu takabılır gunesden rahatsız olursa dedı?

Zararlı ıse neden oyle soyledı kı ?

Bilmem ki bana pek tavsiye etmiyorum dedi, renkli olduğu için ışıkta o renkler kırılıp göze zarar veriyormuş; ama ben yine de alacağım sanırım. Sonuçta görme sorunu yaşıyorsak numarasız bir gözlük kullanmak da zararlıdır. Bazı doktorlar da hani odada normal olup dışarda renk değiştirenlerden tavsiye ediyorlar,ama onlar da hiç estetik durmuyor ki. Her doktorda ayrı bir şey söylüyor, hangisine inanacağıma karar vermek zor gerçekten

Kızlar ben 1,5 miyopum. Gözkül kullanıyorum. Güneş gözlüğü almak istiyorum ama bu sorundna dolayı alamıyorum. Numarasız alsam hemen baş ağrısı yapıyor ve göremiyorum, doktor numaralılar da zararlı dedi. Lens taksam güneş gözlüğü kullansam en ideali gibi ama lens de göze zarar verebiliyor tabi. Yani çok kararsız kaldım, bu konuda tecrübesi ya da fikri olan var mı?

cnm gerçekden çok şaşırdım numaralı güneş gözlüğünün zararlı demesine bana tam tersini söyledi,hatta gözlük kullanan biri asla normal güneş gözlüğü kullanmamalı dedi ,hatta 3-5 farklı doktorda aynı şeyi söyledi,çünkü zaten bozuk olan gözün gözlükle normal hale getirilmeye ihtiyacı var, biliyosunuz gözlükler bu işe yarıyo ve her göz derecesine göre ayrı,normal güneş gözlükleri ise sadece göze gelen ışıkları engellemek için yapılmış göz üzerinde iyileştirici bi etkisi yok,işte bozuk olan gözlerde bambaşka bi etki yarattığı için daha bulanık görmeye neden olurmuş tıpkı başkasının gözlüklerini taktığımızda rahatsız olmamız gibi,o yüzden gözümüze uygun ve güneşi engelleyen olmalı,bende alıcam ama her modele yapamadıkları için henüz bi model seçemedim,zaten normal gözlükleri kullanmakda zor kullanan bilir.
uzun oldu ama son bişey daha gözleri bozuk olan güneş gözlüğü seçerken gözü saranlar varya biraz yuvarlak oluyo onlardan değilde düz duranlardan seçmeliymiş ne kadar kubbeli olursa cam o kadar görmeyi bozuyomuş numaralı almak istemeyenlerin aklında bulunsuz...

ben numaralı güneş gözlüğü kullanıyorum. çok rahat ne zararı varmış ki anlamadım....

Herhalde benim doktorumda bir sorun vardı, lens şirketi falan olduğunu düşünmekteyim:) Valla söyledikleriniz içimi çok rahatlattı, hemen gidip alacağım. Peki tavsiye edebileceğiniz markalar var mı?

10 senedenb eri numaralı güneş gözlüğü kullanıyorum çok da rahatım üstelik numaralarıda büğük 3 civarı ,markadan ziyade çerçeveyi beğenip ona göre numaralı camlar takılıyor

Çok teşekkürler kızlar, benim yakınımda hiç kullanan olmadığı için kimseden fikir de alamıyordum. sositososito

canım ben 3,5 numara gözlük kullanıyorum benim için güneş gözlüğü hep lükstü
ama geçen sene numaralı güneş gözlüğü aldık hayatım değişti meğer lüks değil elzemmiş
kışın bile sisli havda kullanmak gözlere acayip ii geliyo
şimdi bakkla giderken bile takıyorum
ohhhh dünta varmış

Söyledikleriniz içimi acayip rahatlattı kızlar, ben de güneş gözlüğü kullanan insanlara acayip özeniyordum, ama numarasızlarla da göremediğim için bir türlü takamıyorum, ve doktor öyle dedi diye numarlısını alıp almamakta kararsızdım. Tecrübeleriniz sayesinde benim de güneş gözlüğüm olacak yaşasın:)

kızlar bende bi ara kullanmıştım. (göz numaram 3 bu arada) camlar çok kalın kalın duruyodu, dışardan numaralı olduğu belliydi, gözlüğün camları da siyah istememe rağmen böyle siyah değil, baya baya açık bir siyah tonuydu. sanki normal numaralı gözlük camı, siyaha boyanmış gibi. yani şık olmuyor demek istiyorum..

ve 210 milyon verdiğim halde böyleydi. ucuz bir üründe kullanmadım. kesinlikle tavsiye etmiyorum. paranıza yazık kızlar. çok özeniyorsanız güneş gözlüğü takmaya, numaralı lens alıp kendinize normal güneş gözlüğü beğenin. ben şimdi öyle yapıyorum ve gerçekten mutluyum. numaralı lensle denize/havuza bile girebiliyorum. temizliğe dikkat etmek koşuluyla hiç bir zararı olmuyor :)

Numaralı güneş gözlüklerinin sıkıntısı özellikle kavisli modellerde oluşan görüntü deformasyonudur.
ıyi bir şekilde hazırlanmış olanıyla oldukça rahat edebilirsiniz.
@sophronie nin yaşamış olduğu talihsizliktir.Öncelikle camın rengini istediğiniz gibi seçebilirsiniz %10yakınlıkla aynı olur. Numara çok yüksekse inceltilmiş cam seçebilirsiniz ya da kemik gözlükleri tercih edelim.
Bir kaç ipucu daha;
Numaralı gözlük kullandığımız için zaten kemik modeller daha rahat olacaktır bizde,gerek hafiflik gerek plaket olmaması..
Bunun yanısıra kavisi ne kadar az olursa hem maddi hem de görüntü rahatlığı daha iyi olur.

arkadaşlar bende numaralı güneş gözlüğü siparişi verdim...benimki de ileri numaralı olduğu için camlarını incelttirdimm...daha güzel görünmesi için...

Ben sanırım lens deneyeceğim.
Henüz doktora gitmedim lense ne der bilmiyorum da
güneş gözlüğünü de güzel bir şey olsun olsun dersem en az 200 lira vermem gerekecek
Ee bir sene sonra göz numaram değişecek kullanamayacağım onu.
Hiç değilse o paraya güzel bir güneş gözlüğü alır lens takarak uzun süre kullanabilirim

X