sonuçta toprağa gömülecekbir şey diyemiyecegim çok tuhafıma gitti..
kızı en doğrusunu biliyordur..dinlerde gelenekçilik olduğundan yapmışlardır..karısı Hristiyan demiş kızı Müslüman..çok garip..ikinci eşimi acaba..adam vasiyet etseydi keşke..Adam müslümanmış neden ,kiliseye gömüyorlar yahu kızının dediğine göre camiden gömülmek isterdi,
bu yaptıkları yanlış,seçimine saygı göstermeliydiler.
canım ailende Hristiyan varmı?bende hiristiyanlığı seçtim..hiristiyan gibi hiristiyan mezarlığını isterim..aynı onlar gibi en güzel kıyafetimle süslü taputla gömülmek isterim..insanın sonrada karar vermesi önemli sonradadan hangi dini seçmişse ona göre yapılmalı..ben önceden Müslümanın diye camiden kaldıracak halleri yok..en son seçim önemli..
kızı en doğrusunu biliyordur..dinlerde gelenekçilik olduğundan yapmışlardır..karısı Hristiyan demiş kızı Müslüman..çok garip..ikinci eşimi acaba..adam vasiyet etseydi keşke..
bence vasiyet etsse bile tartışma çıkardı..
canım ailende Hristiyan varmı?
tabiki saygım sonsuz seçimlere..ama birkaç gün sonra çürümeye başlıycakki cenazeler..
sende haklısın..aslında öyle değil ama bazılarının işlerine öyle geldiği için..yok canım..kendi tercihim..çocuklarımda benden yana onlarda istiyorlar ben gibi..saygınızdan dolayı size teşekkür ederim..kendimi daha yakın hissediyorum..küçükken kilisede büyüdüm sayılır..rahiplerle çok sıkı bir ilişkim oldu..çocuklarımda aynı benim gibi..ben kimseyi zorlamıyorum..islamda çok baskı var kadına karşı özellikle..beni soğuttu resmen..
kesinlikle olması gereken kişinin kendi isteğidir değilmi?pardon ya kızı değil oğluymuş fark etmez gerçi de ben Nuriyi Nuriye diye okumuşum .
ne tuhaf bir konu adamın tercihi neyse o olmalıydı.
senin gibi düşünen çok insan var,özelliklede lise ünüversite gençliği,soğuyanlar ataist oluyor,yok canım..kendi tercihim..çocuklarımda benden yana onlarda istiyorlar ben gibi..saygınızdan dolayı size teşekkür ederim..kendimi daha yakın hissediyorum..küçükken kilisede büyüdüm sayılır..rahiplerle çok sıkı bir ilişkim oldu..çocuklarımda aynı benim gibi..ben kimseyi zorlamıyorum..islamda çok baskı var kadına karşı özellikle..beni soğuttu resmen..
sende haklısın..aslında öyle değil ama bazılarının işlerine öyle geldiği için..
canım eğer gerçekten Müslümanlığı yaşamak istiyorsa biri kulaklarını tıkayıp önündeki yola bakarak yaşayabilir..çok huzur verici,takvaya yönelmek tabiiki tam bir takva içinde olamayız ama gerçek olan hepimizin ölümlü olduğu onedenle dünyaya sıkı sıkı bağlanmıyorsun..hep bir gün öleceyin aklında..esnekliği kişi kendi yaratabilir..birkaç palyanço gösteri yapıyor diye dinimden vazgeçecek değilim..Yok işlerine geldiği için değil gerçekten de hıristiyanlık islamiyete göre daha "light" bir dindir. Bunu kötü anlamda söylemiyorum kuralları daha esnektir, kadınlara yaklaşımı daha özgürlükçüdür çünkü Hıristiyanlık bir reform dönemi geçirmiştir. Katolikler biraz daha sıkıyken protestanlarda giyim kuşam, yaşam gibi konularda çok fazla kısıtlayıcı kurallar yoktur.
canım eğer gerçekten Müslümanlığı yaşamak istiyorsa biri kulaklarını tıkayıp önündeki yola bakarak yaşayabilir..çok huzur verici,takvaya yönelmek tabiiki tam bir takva içinde olamayız ama gerçek olan hepimizin ölümlü olduğu onedenle dünyaya sıkı sıkı bağlanmıyorsun..hep bir gün öleceyin aklında..esnekliği kişi kendi yaratabilir..birkaç palyanço gösteri yapıyor diye dinimden vazgeçecek değilim..
gelenekçi değilim islamiyete karşı arkadaşım..sende biliyorsun Hristiyanlık bir reform geçirdiyse Müslümanlık on reform geçirmiştir..elimizde kalan kuranı kerim..onun haricindeki söylemlere kulak tıkıyorum..dinlerin özündeki şey..iyi ,gözü tok, faydalı bir kul olmaktır..diğer herşey fasa fiso bence..Sevgili cryptic sen istediğine inan tabii ki, kimse için de değişme. Benim yaptığım objektif bir yorum. Hıristiyanlığı seçtiğini söyleyen arkadaş kadınlar üzerinden yaklaşmış mevzuya, protestanlarda kadınlar erkeklerle birlikte kiliseye gider, ilahi söyler, kadının kıyafetine ya da erkeklerle olan sosyal ilişkilerine çok bir müdahale olmaz. Yani İslam'ı seçerek sen de hareketlerinde ya da giyim kuşamında bu şekilde davranıp bir esneklik yaratabilirsin ama İslami kurallara uygun davranmamış olursun, Hıristiyanlık'ta din sınırları dahilinde kalabiliyorsun.
Sevgili cryptic sen istediğine inan tabii ki, kimse için de değişme. Benim yaptığım objektif bir yorum. Hıristiyanlığı seçtiğini söyleyen arkadaş kadınlar üzerinden yaklaşmış mevzuya, protestanlarda kadınlar erkeklerle birlikte kiliseye gider, ilahi söyler, kadının kıyafetine ya da erkeklerle olan sosyal ilişkilerine çok bir müdahale olmaz. Yani İslam'ı seçerek sen de hareketlerinde ya da giyim kuşamında bu şekilde davranıp bir esneklik yaratabilirsin ama İslami kurallara uygun davranmamış olursun, Hıristiyanlık'ta din sınırları dahilinde kalabiliyorsun.[/QUOTE
beni tiksindiren sadece kadınlara karşı baskı değil..bunu bir kaç örneklerden biri..her yönde giyim kuşam..erkeklerin özgürlüğü..oruç tutmayınca kötü olarak görmeleri..daha bir çok neden var..uzatmak istemiyorum..tercih benim..kendimi daha koruma altında hissediyorum..ve kendimi böyle daha mutlu hissediyorum..sağlıcakla kalın kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?