Notersiz evlilik sözleşmesi

Notersiz hicbir gecerligi olmaz kanka, bence ya imzalarsin ya bosarim atarim de, para vermem surunursun de disini goster oyle imzalat
 
Bi tanıdığımın kocası evini arabasını satıp yatırmıştı şuan öyle mi bilmiyorum ama o zamanlar mal varlığı olarak görülmüyordu takip edilemiyordu. Evi mirasla almışsanız da giremez belki. Bi avukata danışın.
 
Satar ya ,üzerinde aile konutu şerhi yoksa satar..
 
Kocanın çalışmaması kusur kabul ediliyor ,mahkeme boşuyor.. böyle birkaç haber görmüştüm..
 
öncelikle siz yabanci ulkede yaşıyorsunuz. oranin hukuku baska olabilir çünkü avrupada sevgililer bile ortak ev aliyor, odedikleri rakama gore o evlerde haklari olabiliyor diye biliyorum. turkiyedeyse sistem cok farkli. o yüzden ev kendi ulkenizdense o ulkenin hukukunu bilen - munkunse orali bir avukata danismanizda fayda var.

aldiginiz evin turkiyeden olduğunu varsayarsak da chatgptye sordum şöyle dedi;
Evlilik sözleşmesi, noterde düzenlenmeli ve imzalanmalıdır. Noter, sözleşmenin yasal olarak geçerli olmasını sağlar. Noter huzurunda yapılan bir sözleşme, her iki tarafın rızasıyla imzalanmış ve yasal bir belge haline gelir.
Notersiz yapılan evlilik sözleşmesi geçerli olmaz ve yasal açıdan bir anlam taşımaz

ayrica notere bile gitmeyen esiniz kendisini magdur edecek kagidi neden imzalasin ki? onu imzalayacak olsa zaten notere de gider, imzalar.
Eşitlik yasasi varya ondan dolayi isterse evde yatsin bir kuruş ödemesin maalesef yine pay hakki var .
Ev kadinlarina verilen hakki evde duran adamda faydalaniyor.
Tam burda feministlikten kurşun yedik
bu konuda size katılmıyorum. Turkiyeden ithal damadi getiren sizsiniz, calismayan, asalak gibi sizden gecinen adami yillarca besleyen de sizsiniz. e bir sene calismadi hadi normal dili yok vs. iki sene calismadi... daha anladiniz ki calismaya niyeti yok niye kisa yoldan ayrilmadiniz da bir de ortak mülk olacağını bile bile mulk aldiniz? aldiginizda bir ise girdiyse cikip eve para vermediği yillarda niye yol yakinken ayrilmadiniz?
simdi odenmis bitmis evde tabii ki adamin da hakkı var. nasil kanitlayabilirsiniz ki siz disarida calisirken adamin ev isleriyle ve cocukla ilgilenmedigini? böyle babalar var avrupada. pekala karisi dil bilip daha iyi kazanacak durumda oldugu icin evle ve cocuklarla ilgilenme gorevi onda olmus olabilir. nasil kanitlayabilirsiniz ki? ya da belki de sigortasiz islerden para kazanıp ödüyordur - bunu iddia edebilir (avrupadaysa biyeri yemez ama turkiyede normal sigortasız calismak) pekala beden kuvveti gerektiren islerde, insaatlarda amelelik yapip eve para getirdigini ama ustasinin sigorta yapmadigini söyleyebilir. bence kanıtlayamazsiniz.

ayrica feministikle ilgili laf söyleyecek biri degilsiniz bence, eski mesajlarinizda haftada 7 gün calistigi icin ev islerini yemegi esiyle ortak yapan - kaynanasinin evinde de esi kendi camasirini asti diye olay cikan kadina "insallah kocan seni boşar da manevi tazminat ister" , "adam evinde is yapiyormus gitmissin annesinin evinde de is buyurmussun. ben bunca zaman..." diye ev kadinliginizi övmüşsünüz. belli ki sizin adam ev erkegiyken evde is de yapmamis ama bunun da suçlusu biraz sizin su bakis açiniz.



ve son olarak - bunu kesinlikle tasvip etmiyorum ve cok yanlis. ama eger ev turkiyedeyse ve sizin ustunuzeyse vekalet verin guvenilir birine annenize falan. gitsin satsin - altin yapip kiraladigi kasaya koysun- elden cikarmis olursunuz en azindan.
KKda kötü kocalar bosanma lafi geçince mallarini böyle elden cikartiyorlar, kadinlar şaşiveriyor. o yuzden bosanmak uzere olan kadinlara "hemen notere git şerh koydur" falan diyoruz
 
Evdeki anlaşmanın geçerli olacağını asla sanmıyorum. Görümcenizin o anlaşmalı boşanma protokolüdür. Yalnız boşanırken mahkemede imzaladığı protokolden bile vazgeçebilir. O nedenle bence noterden anlaşsan bile boşanırken yuvam yıkılmasın diye zorla imzaladım dese yine iptal olabilir. Mahkeme ve kanunlar çok çeşitli.
 
Eşitlik yasasi varya ondan dolayi isterse evde yatsin bir kuruş ödemesin maalesef yine pay hakki var .
Ev kadinlarina verilen hakki evde duran adamda faydalaniyor.
Tam burda feministlikten kurşun yedik
Burasi yanliş anlaşilmiş .
Ben asla ev hanimlari pay hak etmiyor demek istemedim .
Erkekler ayni değil yani ev hanimi gibi evde her işi yapmiyor .
Fakat kadin çalişiyor ve eve geldimi bir yiğin iş daha yapiyor .
Çalişan kadinin üstünde iki misli yük .
Evet bu konuda eşitlik işimize yaramadi .
Evde oturan adam ,kişisel fikrim ,ev hanimi gibi eşit pay hak etmiyor .
 
Anlaşmalı boşanma dilekçesi yazıp üzerine taleplerini yazın imzalatın.
 
Eşitlik yasasi varya ondan dolayi isterse evde yatsin bir kuruş ödemesin maalesef yine pay hakki var .
Ev kadinlarina verilen hakki evde duran adamda faydalaniyor.
Tam burda feministlikten kurşun yedik
Burasi yanliş anlaşilmiş .
Ben asla ev hanimlari pay hak etmiyor demek istemedim .
Erkekler ayni değil yani ev hanimi gibi evde her işi yapmiyor .
Fakat kadin çalişiyor ve eve geldimi bir yiğin iş daha yapiyor .
Çalişan kadinin üstünde iki misli yük .
Evet bu konuda eşitlik işimize yaramadi .
Evde oturan adam ,kişisel fikrim ,ev hanimi gibi eşit pay hak etmiyor .
 
Eşiniz merhameti olsa eğer gerçekten siz yaptiysaniz hepsini size verirdi yapmadığı birşeyden erkek olarak birşey almak çok haksizlik
 
Lxo kanka bence yanlış yoldasın neden dersen adam imzalamaz çirkefleşir diye düşünüyorum. Az önce kafayı işlettim de, erkeklerden biraz örnek alman gerek diyorum. Adamlar aylar önceden mal kaçırıyor, mahkemeye gidince de kadına zırnık kalıyor. Bence anlaşma lafını hiç açma. Evin tapusu sendedir diye düşünüyorum, tapuyu annenin/babanın üstüne yap. Satış değil bağış olarak ver hatta, sorarlarsa da anam babam yaşlandı oturacak evleri olsun istedim dersin. üstüne birkaç ay bekle, o sırada sabret ses etme. Davanı da sonra açar boşanırsın Emeğini bu asalak tipe yedirme tabi.
 
Keşke sizde onu senelerce beslemeseydiniz evde . Üzerine mal almasaydiniz . Evde ev işi yapmayan dışarıda calismayan adama neden ev aldınız ? Annenizin üzerine alsaydiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…