Notersiz evlilik sözleşmesi

lxuxtti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
640
667
53
41
Merhabalar,
Eşim çok rahat bir insan ,tembel ,ileriye dönük hiç bir fikri veya hirsi yok .
Herşey benim çabamla oluyor .
Usandirdi beni ,biktim ondan artik onu gördüğum an cinler tepeme geliyor.
Boşanmak istiyorum ama kendim yaptiğim çalıştığım ,gençliğimi verdiğim mallardan pay almasini kaldiramiyorum.
Ortada bir ev var ve benim kişisel birikim .

Ben sonradan evlilik sözleşmesi hazirlamak istiyorum,mal rejim ve ayirma sözleşmesi.
Asla notere gitmez ...
Notersiz avukatsiz imzalandiğinda gecerli olmaz mi?
Görümcem yapmişti mahkemede kullandi ve hakim kabul etti

Evlenmeden önce aldıysanız size ait. Ayrıca mallar kimin üzerine

Evlenmeden once aldiysaniz zateb hakki uok sikinti cikmaz. Şoyle birsey duydum ne kadar dogru bilmiyorum benim bir evim var evlendikten sonra aldi ailem. Onlarin ve benim ödediğime dait tum dekontlar. Yani bankaya her ay benim adima odeme yapildi. Esime ait tek dekont yok. Bunu kanitlarsan hicbirsekilde hak iddia edemez dediler bir kac kisi. Allah var esimin zateb umrunda olmaz oyle malimda gozu yok ama ben garanti olsun diye arastirdim sizinde bu sekildeyse arastirin

Görümcenizin yaptığı anlaşmalı boşanma protokolü., tarafların duruşma sırasında evet bu protokole göre boşanmayı kabul ediyoruz demesi lazım, eğer duruşma sırasında kabul etmezse , protokol şartlarına göre boşanamazdınız. Mutlaka bir avukat ile görüşün , kendi başınıza iş yapmayın.

Teşekür ederim
Ev evlendikten sonra aldik .
Ama eşim senelerce çalişmadi ,çogunu ben ödedim.
Sizin ki zaten garantideymiş ,beraber alinmiş değil aileniz vermiş .

Evlenmeden once yaptiysaniz zaten hakki yok. Evlilik icinde yaptiysaniz tek basiniza yapmis olmuyorsunuz. Yani cidden adam tüm maaşini eve harcamadan sadece kendine harcadiysa belki kanitlanir hakki olmadigi bilemedim
Eşitlik yasasi varya ondan dolayi isterse evde yatsin bir kuruş ödemesin maalesef yine pay hakki var .
Ev kadinlarina verilen hakki evde duran adamda faydalaniyor.
Tam burda feministlikten kurşun yedik

Eşinizin Kişisel birikiminizden umarım haberş yoktur.

Sgksi olmadigi icin senelerce calismadigini kanitlasaniz. Calismamis insanin eve nasil bir katkisi olur ki. Hem evin gecimini saglayip hem alinan eve sizin katkinizi banka dokumanlariyla kanitlasaniz, yinede ayni oranda yasal olarak ortak olur mu acaba?

Ancak eşinizin evi sadece size bıraktığını kabul etmesi lazım başka yolu yok bence

Sizin dediğiniz mantıkla bakınca o zaman çalışmayan kadınların da hiçbir şeyde hakkı olmaz. Onlarda da her şey erkeğin birikimiyle olmuş olur ama evlilikte sonra ortak sayılıyor her şey.
Sizin durumunuza şöyle olur belki eşiniz çalışmasıyla evlilik yükümlülüklerini yerine getirmediği için kusurlu taraf kabul edilirse belki o şekilde tazminat vs ödemesi gerekir.

Birikiminizde bile hak sahibi olabilir. Kaldı ki notersiz avukatsız sözleşme geçerli olsun. Boşanacağınızı biliyorsa hele imzalamaz ki

Eşitlik yasasi varya ondan dolayi isterse evde yatsin bir kuruş ödemesin maalesef yine pay hakki var .
Ev kadinlarina verilen hakki evde duran adamda faydalaniyor.
Tam burda feministlikten kurşun yedik
Bu dediğinize göre senelerce çalışmayan kadınlar da hiçbir hakka sahip olmamalı. Belki sizin farklı bir durumunuz vardır bilemiyorum ama çalışmayan bir eşi kabul ediyorsanız bu durumları da kabul etmelisiniz. Feminizm asla bize zarar vermez, feminizmi yanlış kullanıp yönlendiren insanlar zarar verir.

Çalışmayan kadın dediğiniz kişi ev hanımıdır. Temizlik yemek akraba misafir çocuk her şeye ev hanımı bakar ,helal olsun . Ama adam çalışmayınca ev erkeği de değilde kusursuz bakmayın hak etmiyor kanun ne derse desin. Ama yarısını alır orası ayrı . Ev sizin üstünüze bile olsa ondan habersiz başka birinin üstüne geçiremiyor satamıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…