Noterden satış

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.628
857
123
Arkadaşlar selamlar, kardeşlerimle ortak olan bir tarlayı onlar satmak istediler, ben ilerde çiftlik evi gibi hayalim vardı satmak istemedim; en sonun da sen satın al dediler, paraya ihtiyaçları var ve annemden kalma biryer olduğu için şuanda onun adına görünüyor, hisseli oluyor galiba tapuda. Biz de paranın yarısını gönderdik, başka şehirdeler satış işlemi nasıl olacak onu düşünüyorum, sizlere sormak istedim. Bu şekilde başka şehirden alım satım yapılırken nasıl oluyor, onlar notere gidip bana sattıklarına dair bir kağıt imzalayabilir mi? Ben orda olmadan da mümkün mü bu? Yoksa illa ki benim veya vekalet verdiğim kişinin orda bulunup imza atması mı gerekir. Noterde onaylı olmazsa, sattıklarına dair kağıt imzalasalar da geçersiz oluyor galiba. Bu şekilde satış yapan biri varsa aydınlatırsa çok sevinirim. Bu hafta içi çözmem gereken bir sorun olduğu için aklıma burası geldi paylaştım, ilginize teşekkür ederim.

Bildiğim kadarıyla sizin ya da vekilinizin orada olması lazım

noteri arayıp bilgi alabilirsiniz ama siz ya da vekalet verdiğiniz kişinin orda olması lazım. bu kişiye sattık diye satış olmaz.başka türlü herahangi bi kağıdın da resmi geçerliliği olmaz.

Miras payının devri için noter veya tapuda resmi senet düzenle bacım işini garantiye al sakın güvenme kimseye kardeşin de olsa
Senin veya vekaletinin olduğu kişi olmalı

Herşeyi usulünce yapın iyi araştırın ilerde problem çıkabilir.

Öncelikle tapu halen ölmüş annenizin üstüne gözüküyorsa tapuyu hissedarların üstüne intikal ettirmelisiniz.bu işlem tapuda yapılıyor ve biraz masrafı var.intikal demek o arazideki hak sahiplerine kendi hisseleri kadar kendi adlarına tapu çıkacak demek.intikal yapıldıktan sonra siz intikal tabusu ile tapuya satın almak istediğiniz hisseleri beyan edeceksiniz ve tapunun belirlediği masrafları ödeyip tapudan randevu alacaksınız.randevu saatinde tüm alıcı ve satıcılar veya vekalet verdiği kişiler bir araya gelip karşılıklı imza atacaklar.arazi hangi tapu müdürlüğüne bağlıysa bu işlemlerin oradan yapılması gerekiyor.

Bulunduğunuz ilde notere gıdp vekalet verır yalnız alım yetkisi verin dikkat satış yetkisi olmasın bu işin içindeyim neler dönüyor bir bilsen vekalet işi çok sakat.imkanın varsa bizzat git derim.satışı noterde değil tapuda yapın.noterdeki satış tapuya tescil edilecek vs bi sürü iş yine uğraşmanız vekalet vs vermeniz gerekecek.herkes size satmaya razıysa 1 kişi tapuya intikal için başvursun.ama razı değilse intikale tüm mirasçı lar başvursun bu da çok önemli bir husus...

Daha sonra ölen annenizin vergi borcu olmaması lazım satış için.ölümün oldupu yerin vergi dairesine gidip borcu yok kağıdı alınmalı borcu varsa ödenecek öyle alınacak...

En son satıcılar tapuya başvuru yapsın e başvuru ya da sabah erkenden gidip sıra alarak.tün evraklar teslim edildikten sonra işlem hazır olunca randevu mesajı gelecek imzaya gelirsiniz.sizin randevu talep ettiğiniz zaman varsa saatti erteleyebilirmiyiz diye tapu memuruna bildirirsiniz.tekrar diıyorum ben bızaat gitmenizden yanayım

Imzan gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…