• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal ve sezeryanla doğum yapan anneler bir akıl verin ne olur.

Arkadaşlar kızımı normal doğurdum.4.250 kilo ve 55 cm'di. Ben ise 1.60 boylarında doğumdan öncede sonrasında da 50 kilolarda bir bayanım.Kim görse normal doğumla 4.250 kiloda olan bir çocuğu sen nasıl doğurdun diyorlar anlayacağınız.Doğum yaptığım hastanede ise kızımdan daha az kiloda olduğu tahmin edilen bebekler sezeryanla oldu.Hatırladığım normal doğumda bebeğin doğum anı muhteşem ve siz ertesi gün evinize giderken benimle aynı gün sezeryan olanlar gaz çıkartmak için kıvrım kıvrım kolidorlarda geziyorlardı.Bugünlerde facebook'da bir sezeryan videosu geziyor.İzledinizmi bilmiyorum.Ben izledikten sonra iyiki normal olmuş dedim.Bugün olsa yine normal isterdim.Bebek gelmiyor diye de bişey yok suni sancı v.b. şeylerle çok iyi geliyor.Sizin çatı muaynesi deyip korktuğunuz o muayne sezeryan ameliyatın yanında hiç bişey.Çatı muaynesinden korkupta sezeryana yatmak yağmurdan kaçıp doluya değil kara tutulmak.

son cümlelerine kesinlikle katılıyorum canım. mecbur kalmadıkça sezeryan olmayın. herşeyin doğalı güzel annelik duygusunu en çok hissettiren doğum anı olsa gerek.yerimseniben

arkadaşlar hepinize önerileriniz ve paylaşımlarınız için teşekür ederim çok sağolun normal doğumu bende çok istiyorum inşallah da öyle olacak gibi pisikolojik yönden hazırlamaya çalışıyorum kendimi ama işte normal doğum olursa doktırum girmeyecek ebe girecek onun korkusuda var çatı muyanesi çok canımı yaktı ayın 7 de gene var o zamana kadar kendimi toparlamam gerek hadi hayırlısı....:CüvCüv:

Gerçekten her doğum ayrı bir hikaye, her bünye farklı. Benim çatı muayenesinde hiç mi hiç canım yanmadı. Ama başından beri, asla normal yapmam dedim. Sonuçta zaten bebeğim makat geliş olduğu için istesemde normal yapamayacaktım. Gelgelelim, randevulu güle oynaya sezeryana girdim. Allahım o ne ağrı, o ne sızı. Günlerce yatmak, kalkmak, doğrulmak, yürümek, gülmek, öksürmek, hapşırmak, hepsi kabus gibiydi. resmen yarım insan hissediyordum kendimi. 10 gün sonra ağrılarım azaldı ama, bir daha şansım olsaydı ve bukadar acı çekeceğimi bilseydim, normal doğururdum. Arkadaşımda benim doktorumda sezeryan oldu, ama o bir gün bile yatmadı. hiç ağrısı olmadı. Tamamen bünyeye bağlı ve şans işi. İnşallah sen hangisini seçersen hakkında o hayırlı olur.

inşlallah teşekür edrim...:CüvCüv:

ben de epidural normal istiyordum ama açılma olmayınca yapmadı dktr çatı muayenesi gerçekten çok zordu ama kendimi kastığım için sanırım doğum da tabiki zor ama hemen ayağa kalkmak süper hele benim gb bebeğine yalnız bakıcaksan normal yap derim canım

Ya ben de normal doğum istiyodum ama korktum şimdi ne çatısı ya bakmasınlar bana istmiyorum ben. Zaten benim korktuğum acı değil her acının kolaylığını verir allah. Doktorun bakmasını istemiyorum bi de parmakla ıııyyyy iğrençççç
daha 6 aylık hamileyim amabilmiyorum kararsızım

arkadaşlar hepinize önerileriniz ve paylaşımlarınız için teşekür ederim çok sağolun normal doğumu bende çok istiyorum inşallah da öyle olacak gibi pisikolojik yönden hazırlamaya çalışıyorum kendimi ama işte normal doğum olursa doktırum girmeyecek ebe girecek onun korkusuda var çatı muyanesi çok canımı yaktı ayın 7 de gene var o zamana kadar kendimi toparlamam gerek hadi hayırlısı....:CüvCüv:
İyide canımcım ebe herzaman doğum konusunda DR.'dan daha iyidir.Onlar çok doğuma giriyorlar

ben sezeryan oldum. çok da memnunum. mecburi sezeryan oldum ama anlatıldığı gibi korkunç değil. ilk gün ağrı oluyo sonrası rahat. 4. günde bebeğimi tek başıma kucağıma alabiliyordum. sezeryan olmak zorunda olanlar korkmasınlar. normal doğum hakkında yorum yapamam. çünkü yaşayanlar daha iyi bilirler. bence olumlu şeyler anlatın hamilelere. korkmasınlar. genelde normal doğum savunulur. herşeyin normali güzeldir filan ama napalım bazen mecbur kalıyoruz. a.s.

canım ben1 ay önce epidural sezeryanla dogum yaptım bu 3. bebegim .ilk dogumum normaldi 2.dogumum genel anasteziyleydi.3.cü ise epiduralleydi yani anlayacagın hepsinide yaşadım bence en iyisi ve en rahatı epidural hiç korkmadan olabilirsin bide benim canım çok kıymetlidir ben yapabildiysem herkes yapar,ameliyathanede resimlerim var kesilirken bile gülüyosun hiç bişey hissetmiyosun hiç düşünme bebegini görüp öpebiliyorsun şimdiden allah analı babalı büyütsün canım

arkadaşlar ben normal doğum istiyordum ama bugün çatı muyanesi yapıldı canım çok yandı doktorum bile nasıl normal doğum yapacaksın dedi çatım iyiymiş
aaslında epidural normal istiyorum ama normal doğuma doktorum girerse ssk karşılamıyormuş oda çok külfetli gelecek hemde normal doğumda ikşde bir açılma var diye alttan bakıyorlar sanırım buda beni çok korkutuyor galiba bu gidişle sezeryan olacağım psikolojim çok bozuldu eşimle ne yapacağız karar veremedik aranızda benim gibi olupta normal doğumu rahat geçen var mı yoksa sezeryanla kurtulayım mı.:CüvCüv:

cnm en sağlıklısı normal çatı muanesinden korkma doğum anında hiç hissetmiyorsun uyuşuyor yani bebek baskı yaptığı için bana suni sancı versilerr ama olmadı mecbur sezeryana alındımm ama sezeryan olursun kesinlikle genel anestezi iste hadi hayırlı doğumlarrrr

Ya ben de normal doğum istiyodum ama korktum şimdi ne çatısı ya bakmasınlar bana istmiyorum ben. Zaten benim korktuğum acı değil her acının kolaylığını verir allah. Doktorun bakmasını istemiyorum bi de parmakla ıııyyyy iğrençççç
daha 6 aylık hamileyim amabilmiyorum kararsızım

Canım gerçekten ilginçsin. Parmağıyla bakıcak diye normal doğum istememek garip geldi bana. Sonuçda onlar dr. ve bu muayenede bu şekilde yapılmak zorunda bu konuda duygusal düşünmenin bir anlamı yok. Allah korusun doğum dışında da rahimle ilgili bir rahatsızlıkta bu şekilde muayene edilmesi gerekir. O zamanda mı ıyyy iğrenç diyip muayene olmayıp rahatsızlığa katlanıcaksın ne olduğunu bile bilmeden?CADIARZU

canım eğer normal doğum yaparsan epidurali deneme derim çünkü benim sezaryenle oldu doğumlarım bende epidural istedim doktorum ve bebek hemşirem tavsiye etmedi çünki anestezi uzmanının bu konuda ehil olması gerekiyo buda her hastanede mümkün değil maalesef.bide hemşiremizin anlattığı bi oly var normal doğumu epiduralle yapan bi arkadaşlarınin bebeği ıkınma sırasında epidural yapıldığı için sakat kalmış.çünkü bu sırada epiduralin etkisiyle ıkınma hissi olmuyo ıkınamıyosunuz ve tabi bebeği itemiyosun bu yüzde bebeğin sakat kalmasına sebep olmuş.ben sana onun için ya normal doğumu sancısını çekerek yap derim .eğer sezaryen olucam dersende genel anestezi altında yap derim kara senin..ama hiç korkma normal doğumun acısını çekmedim bilmiyorum.ama sezaryen öyle anlatıldığı gibi çok acı verici değil. bunu söyleyenler canları biraz tatlı olanlar.biraz insan dirayetli olmalı tabiki en ufacık eliniz bile kesilse kaç gün acıyo bu koskoca bi ameliyat tabiki acıycak ama dayanılmaz değil 3 saatten sonra tamamdır allahın izniyle

ben de sezeryan doğum yaptım hiçbir problemim yokken şimdiki aklım olsa normal doğum yapardım ben istemiyodum ama çevrem yakınımızın yaşadığı acı bir normal doğum olayı yüzünden hep sezeryan oldediler zoraki korkutuldum sakın deneme zorluk yaşadığımdan değil kolay ama ben normal doğumla kadının yenilendiğine inanırım normal doğumda herşey bir sistemle gelişyor hormonlar salgılanıyo sancsı ıkınması doğumu derken sütün geliyo ve o hissi yaşamak isterdim ve sütün geliyo herşey mucizevi bir ahenkle oluyo ama sezeryanda öylemi vucut hiç hazır değilken birden ameliyat ve çocuk ne olduğunu anlıyamıyo sarsılıyo ama doğumda anlıyo bir düzenle oluyo ne sütün geliyo ne sen anlıyon bişey ama yavrunu kucağına alınca tabilki çok güzel ben ameliyattan çıktım ayıldıkdan sonra bir daha ertesi güne kadar yiuyuyamadım hep yavruma baktım hep ben ilgilendim o halimle atabiki sezeryandan başka çare yoksa bu ayrı eğer bebeğiniz iriyse de bence sezeryan düşünebilirsiniz ben tellevizyonda bir profu dinledim dediği şu normal ve sezeryanla doğum ikisi de risk taşır ikisininde artı ve eksiileri vardır ama herşeyden önemlisi normal olan seçenekdir ben şahsen yaşamak

canım eğer normal doğum yaparsan epidurali deneme derim çünkü benim sezaryenle oldu doğumlarım bende epidural istedim doktorum ve bebek hemşirem tavsiye etmedi çünki anestezi uzmanının bu konuda ehil olması gerekiyo buda her hastanede mümkün değil maalesef.bide hemşiremizin anlattığı bi oly var normal doğumu epiduralle yapan bi arkadaşlarınin bebeği ıkınma sırasında epidural yapıldığı için sakat kalmış.çünkü bu sırada epiduralin etkisiyle ıkınma hissi olmuyo ıkınamıyosunuz ve tabi bebeği itemiyosun bu yüzde bebeğin sakat kalmasına sebep olmuş.ben sana onun için ya normal doğumu sancısını çekerek yap derim .eğer sezaryen olucam dersende genel anestezi altında yap derim kara senin..ama hiç korkma normal doğumun acısını çekmedim bilmiyorum.ama sezaryen öyle anlatıldığı gibi çok acı verici değil. bunu söyleyenler canları biraz tatlı olanlar.biraz insan dirayetli olmalı tabiki en ufacık eliniz bile kesilse kaç gün acıyo bu koskoca bi ameliyat tabiki acıycak ama dayanılmaz değil 3 saatten sonra tamamdır allahın izniyle
zaten epidurel'de bi kadın felç olmuş.

benimde yaklaşık bir haftam var. sezeryanı hiç düşünmedim ve sürekli dua ediyordum Allah'ım nolur normal yollardan gelsin diye.son tetkiklerimize göre herşeyimiz hazır ve normal gelecek bebişim Allah'ın izniyle. ayrıca ne çatı muayenesinde nede iki kez erken gelme teşebbüsünde bulundu oğluşum onlarda hiçte acı hissetmedim.sadece iki ayrı güç birbirini tityormuş gibiydi içerde hatta gülmüştüm. doktorum başını hissediyorum dediğinde büyük ihtimal oda onun elini hissetmiştiki tepikleniyordu :))) şimdiyse büyük bi heyecanla bi işaret bekliyorum hadi anne geliyorum desin diye. sanırım bu tamamen kendini hazırlamakla ilgili ve ne istediğini bilmekle.ayrıca epidural hiçte öle korkulacak bir durum deil işin ehliyse ve kurslarda deilde doğru düzgün üniversite eğitimi almış bir uzman tarafından yapılıyorsa.bence çok korkuyorsan önce gittiğin hastahanenin epidural uzmanını bir araştır önce epidurale ona göre karar ver.ailemde bir jinekolog birde ebe var onlar bile hiç düşünmeden epiduralle doğum yaptıysa demekki epidural anestezide deil yapanlarda sorun.hoş ben tamamen normal yollardan dünyaya getirmek istiyorum oğlumu ama sürekli aynı şeyi duyuyorum onlarda hem doktorun hemde kendi rahatlığın açısından epidural en güzeli diyorlar.
fakat herşeye rağmen son bir uyarı psikolojin çok önemli duyduklarınla deil kendi mantığınla karar ver sezeryanmı normal mi. çünkü önemli olan senin neye hazır olduğun.normal deyip son anda karar değiştirmeye kalkman hem senin hemde doktorun açısından çok kötü bir durum.

zaten epidurel'de bi kadın felç olmuş.

Kızlar Epidural Normal doğum olsun Sezeryan olsun hatta direk normal doğum olsun hepsi risk taşıyor ve hepsi dr.a bağlı ben epidural normal yaptım ve ne ıkınma da nede sonrasında en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Ben genel anesteziyle sezeryan olup komaya giren biliyorum yakın bir zamanda ablam hast.de çalışıyor çünkü. Demek istediğim hepsinin kendine göre bir takım riskleri var en başta iyi ve güvevinilir bir dr.bulup gerisi için Allaha dua etmek sanırırm.a.s.

Back