• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal ve sezeryanla doğum yapan anneler bir akıl verin ne olur.

sonem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
84
0
86
38
İçel Mersin
arkadaşlar ben normal doğum istiyordum ama bugün çatı muyanesi yapıldı canım çok yandı doktorum bile nasıl normal doğum yapacaksın dedi çatım iyiymiş
aaslında epidural normal istiyorum ama normal doğuma doktorum girerse ssk karşılamıyormuş oda çok külfetli gelecek hemde normal doğumda ikşde bir açılma var diye alttan bakıyorlar sanırım buda beni çok korkutuyor galiba bu gidişle sezeryan olacağım psikolojim çok bozuldu eşimle ne yapacağız karar veremedik aranızda benim gibi olupta normal doğumu rahat geçen var mı yoksa sezeryanla kurtulayım mı.:CüvCüv:

canım diğer tarafada yazdım doğum olurken rahmin açıldığı için çatı muaynesini hissetmiyorsun
benimde ilk muaynede çok acımıştı ama son haftada kontrole gittim hiç acımadı meğerse 3cm açıklık varmış doğuma aldılar suni sancıyla kavuştum kızıma bence herşey yolundaysa sezeryanı düşünme
korkma allah kolaylığını veriyor bebeğine kavuşunca bütün acılar bitiyor inan

canım diğer tarafada yazdım doğum olurken rahmin açıldığı için çatı muaynesini hissetmiyorsun
benimde ilk muaynede çok acımıştı ama son haftada kontrole gittim hiç acımadı meğerse 3cm açıklık varmış doğuma aldılar suni sancıyla kavuştum kızıma bence herşey yolundaysa sezeryanı düşünme
korkma allah kolaylığını veriyor bebeğine kavuşunca bütün acılar bitiyor inan
teşekür edrim biraz olsun hafiflettin beni...

arkadaşlar ben normal doğum istiyordum ama bugün çatı muyanesi yapıldı canım çok yandı doktorum bile nasıl normal doğum yapacaksın dedi çatım iyiymiş
aaslında epidural normal istiyorum ama normal doğuma doktorum girerse ssk karşılamıyormuş oda çok külfetli gelecek hemde normal doğumda ikşde bir açılma var diye alttan bakıyorlar sanırım buda beni çok korkutuyor galiba bu gidişle sezeryan olacağım psikolojim çok bozuldu eşimle ne yapacağız karar veremedik aranızda benim gibi olupta normal doğumu rahat geçen var mı yoksa sezeryanla kurtulayım mı.:CüvCüv:

ayne sebepten dolayı pazartesi günü sezeryana giriyorum. Öyle çok korktum ki çatı muayenesinden az daha bayılıyordum...

benim eltim hemşire ve ilk bebeğini normal doğumla yaptı ikincisinde ise kesinlikle sezeryan istiyorum dedi ve sezeryan oldu.ilk doğumu çok zor olunca ikinci hamileliğinde panik olmuştu ve dr. seni bu halde istesende normal yapamayız demiş.bendede myom olduğu için sezeryan olacam 5 günüm kaldı.sezeryan olcam ama bak bende korkuyorum.demekki sadece normal doğumdan korkulmuyomuş:)))Allah hepimize kolay doğumlar sağlıklı bebekler nasip etsin.başa gelen çekilir.bebişlerimizi sonsuza kadar orda tutamayız:)))

Her doğum her hikaye birbirninden çok farklı.
Benim de iyice kafam karışmış durumda. Normal yapıp çok memnun olanlar da var, bir daha asla normal doğurmam diyen de. Sezeryandan çok memnun kalan var, sezeryan sonrası çok acı çekip sezeryan sonrası normal doğum yapmak isteyen de. Sanırım her doğum kişiye özel ve hiçbiri birbirine benzemiyor. Ben birkaç saat düşük sancısı çektim. Yerlerde sürüm sürüm süründüm resmen. Acaba doğum sancısı da böyle bir şey mi yoksa daha mı beteri mi bilemiyorum.
ışin teorik yönü tamam. Normal doğumun artıları, sütün hemen gelmesi, sonrasındaki toparlanma süreci, bebeğin ciğerlerinin doğum kanalından gecerken daha iyi hazırlanması vs vs ama işte gelin görün ki kararsızlık had safhada bende . Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Bende çatı darlığından dolayı cuma gün sezaryana giricem muhtemelen. Ama halen kafam çok karışık. Acaba normali denesem mi diye???? Ama bu seferde bebeği riske atmış olabilirmişim. Oyüzden sanırım sezeryan son kararım olacak :(((

güzelim ben iki doğum yaptım sezeryanla çokda menmunum seni rahatlatacaksa eğer sezeryandan korkma derim ben her iki doğumdada sancımı çektim günü saati doldu hastaneye gittim . belki doğumdan sonra biraz dikiş yerleri acır ağrı kesiciler falan verirler zaten şimdilerde duyşuma göre dikiş yerini yapıştırıyorlarmış daha kolay yani yine doğum yapsam yine sezeryanı tercih ederim çocuklarım büyüdüler çok şükür oğluşum askere gidecek inşallah kısmet olursa kızım genç kız oldu haa bu arada annene bir sor bakalım seni dünyaya getirirken kolaymı getirmiş hadi bu kadar kendini kasma canım Allah kolay yoldan geçirsin bebeğini kucağına alınca anne olduğun zaman ne aca ne ağrı kalır kolay gelsin

Bende çatı darlığından dolayı cuma gün sezaryana giricem muhtemelen. Ama halen kafam çok karışık. Acaba normali denesem mi diye???? Ama bu seferde bebeği riske atmış olabilirmişim. Oyüzden sanırım sezeryan son kararım olacak :(((

en doğrusunu yaparsın güzelim zaten doktorun seni bilgilendirmiştir korkmana gerek yok biraz cesur olun yaaa Allahallah annelerimiz bizi ne şartlarda doğurup büyütmüşler Allah kucağında göstersin canım hayırlısı

Son düzenleme:
be 2 kere sezeryan oldum. maşallah çok rahat geçti, ağrım sızım inanın rahatsız edici değildi. akşama doğru kalkıp yürüdüm. doğum zaten kolay bir olay değil. normali de sezeryanı da zor. ama inanın endişelenicek bir durum yok. sezeryan olduğum için söyleyebilirim ki kendi adıma gerçekten rahat bir doğum şekli. allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin

en doğrusunu yaparsın güzelim zaten doktoru seni bilgilendirmiştir kormana gerek yok biraz cesur olun yaaa Allahallah annelerimiz bizi ne şartlarda doğurup büyütmüşler Allah kucağında göstersin canım hayırlısı

Amin inşallah.......çok teşekkür ederim bu arada güzel dilekleriniz için........

bende 4,5 ay önce sezaryenle doğum yaptım. Allah bağışlarsa çok tatlı bir oğluşum var. son ana kadar hep normal doğum istedim. adı üzerinde "normal" diyordum. çatı muayenesinde imkansız dedi doktorum. acil sancıyla gece 3'te de gelsen sezaryene alıcam dedi. mecburen sezaryen oldum. ama pişman olmadım. tamam hiç doğum sancısı çekmedim, ama bu da zor olmadı. sadece doğumdan çıktığın ilk 2 saat çook canım yandı,o kadar. ama bi düşünün bakalım değmez mi?? miniğim herşeye değer!!
kısacası kızlar, doğumdan sonra 1 hafta bile olsa size bakacak birisi varsa, sezaryenden korkmayın!! 1 hafta sonra dikişlerim alındı vee kuş gibi kaldım!!

Gerçekten her doğum ayrı bir hikaye, her bünye farklı. Benim çatı muayenesinde hiç mi hiç canım yanmadı. Ama başından beri, asla normal yapmam dedim. Sonuçta zaten bebeğim makat geliş olduğu için istesemde normal yapamayacaktım. Gelgelelim, randevulu güle oynaya sezeryana girdim. Allahım o ne ağrı, o ne sızı. Günlerce yatmak, kalkmak, doğrulmak, yürümek, gülmek, öksürmek, hapşırmak, hepsi kabus gibiydi. resmen yarım insan hissediyordum kendimi. 10 gün sonra ağrılarım azaldı ama, bir daha şansım olsaydı ve bukadar acı çekeceğimi bilseydim, normal doğururdum. Arkadaşımda benim doktorumda sezeryan oldu, ama o bir gün bile yatmadı. hiç ağrısı olmadı. Tamamen bünyeye bağlı ve şans işi. ınşallah sen hangisini seçersen hakkında o hayırlı olur.

canım ben normal doğum sancısınıda çektim sezeryanıda.Sabaha karşı sancılandım gittim 3 cm açılmam vardı hemen doğumhaneya aldılar ama sancım çok vardı 5 cm açıldı dediler 6 saat sonra ama tekrar gelip batılar geri kapanmış dediler 12 saat sonra sezeryana aldılar.uyudum ameyliyatta bebeğimi gördükten sonra ama yoğun bakımdayken kımıldayamadım emziremedm bebeğimi çünkü bacaklarımı hissetmiyordum.pantolon giyemedim hap dikişime geldi.senin yerinde olsam sezeryan doğum yapmam normal yap canım. 4 ay olacak doğum yapalı hala dikiş yerim acıyor.Allah yardımcın olsun sıkma canını :))

kızlar ben de bu konuda kararsız olanlardanım.. yaklaık 2 hafta sonra doğum yapıcam ama ne şekilde yapıcam hala bilmiyorum.. benim fizyolojilk olarak hiç bir sorunum yok, suyum ,plesanta herşey iyi ,çatı muayenesini yapmadı doktorum,haftaya kadar düşün eğer normale karar verirsen yaparım dedi.. ben normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum..yani psikolojik olarak kendimi bir türlü hazırlayamadım bu duruma.. ne kadar rahat olursan doğumun da o kadar rahat olur diyorlar,ben böyle endişeliyken bu ruh haliyle nasıl normal doğum yparım bilmiyorum,sanki olması gerekenden daha çok sancı ,ağrı çekerim gibime geliyor.. evet sezeryanda da ağrım sızım olacak ama o ameliyat ağrısı daha katlanılabilir bişeymiş gibime gelyior, daha önce de karın bölgemden ameliyat oldum,az çok ameliyat acsını biliyorum, ama doğum ağrısı nasıl oalcak hiç kestiremiyorum.. şimdi bile hafif hafif kasılmalarım oluyo ve canım baya yanıyo, bunun 3-5 katı kadar bir acıyı kaldırabilir miyim bilmiyorum,bir de okadar saat sancı çekip normal yolla doğuramayan,bu nedenle sezeryana alınanlar var, ben de öyle olursam ne diye boşuna sancı çekeyim, bu araalr çevremdeki tüm normal doğum isteyen arkadaşalrım ya günü geçtiği için,ya suyu gelip açılma olmadığı için sezeryan oldular, hepsi de 2-3 günde ayağa kalktılar.. bilemiyorum bunalr benim görüşlerim ,hala kararsız olmaktan da aslında hiç hoşlanmıyorum..

Valla kızlar istemek ve inanmak bitirmenin yarısı ben başından beri normal doğum istedim çatı muayenesinde canım çok yandı ve çatım dardı dr.zor olur dedi ama ben vazgeçmedim. Ve 24 saatte epidural normal doğum yaptım.Epiduali 3-4 cm açıklıktan sonra yapıyorlar o kadar açılması bile 11 saat sürdü benim o süre zarfında 2 defa muayene ettiler.Epiduralden sonrada mecburen suni sancı verdiler ve 24 saatlik macerayla oğluşum oldu.:emir_bebek: Halada iyiki normal yaptım diyorum açıkcası kızlar zorda olsa güzeldi tekrar hamiş olursam tekrar normal istiyorumopuyorumnanaktan hepinize kolay doğumlar..

canım bende sezeryan oldum..o anda endişenin yerini doğanın gücü alıcaktır bence..normali dene derim..benım şimdiki aklım olsa normali denerdim..bikere sezeryan oldunmu geri dönüşüyok ..dier gebelıklerdede sezeryan olmak zorundasın..3bebek hakkın var:)yani bunlar bikenara ki benım amelıyat sonrasında pek sıkıntı yaşamadım ama neden herşey doğal ve yolundayken denemelıydım..küçük bi sıkıntıda hemen sezeryana alabılırler..azcık cesarete ihtiyacın var bence..emınım her kadında o güç var aslında..evhamlarını yenmeye gayret et bence..allaha emanet.

valla kimse benim kadar çatı muayaneseine çıkmamıştır kaydirigubbakcemile3 15 dk. da bir masaya çıkıyordum muayene için, bakmayan hemşire doktor kalmadı :roflol: ve ben 28 saat sancı çektim sunide dahil düşünün artık gerisini kaydirigubbakcemile3
eger normal doğumsa hiç korkma ben doğuma gittiğimde doğumla alakalı hiç korkum kalmamıştı giren 5 dk içinde doğurup çıkıyodu ama ne yazikki 28 saatte sadece 3cm açılma olmuştu o yüzden sezeryan oldum. muayeneden korkma acı olmuyo tabi kendini sıkmamalısın. sezeryanda anlatıldığı kadar zor değildi benim için ama herşeyin doğalı güzel.onu kucağına aldığın zaman en kötü anını bile gülümseyerek hatırlıyosun. benim gibi korkarsan doğuramazsın rahat ol. allah kurtarsın inşallah tez zamanda yavrularınızı kucağınıza alırsınız
:emir_bebek::Saruboceq:

vallahi benim kadar kimse normal doğumdan korkmasınakannehir,ben bile normal doğum yaptım hem de o korkuma ve canımın tatlılığına rağmen çooooook kolay bir doğum yaptım:utangac:.sadece 5 saat sancı çektim(suni sancı) ve beş ıkınmada da bebeğimi doğurdum.:1shok:ben bile inanamadım kendime.doğum bittiğinde anneme dönüp( o da yanımda girdi doğuma) bu kadar kolay bir şey miydi bu dedim.lülülülülülüve allah var 9 ay öyle tırstım,doğuma öyle korka korka gittim ki anlatamam.ama hiç de korkulacak ve yapılamayacak kadar zor bir şey olmadığını gördüm.bir de ilk doğum zor olur derlerdi bana hepCADIARZU.doğumdan iki gün sonra gelen misafirlere kapıyı ben açıyordum ve onbeş gün sonra loğusa yatağımı kaldırdım,hamile kalmadan önce giydiğim kotumu ve kazağımı giyip misafirlere ben çay yapıp ikram etmeye başlamıştım bile.vereliniortakinanın bir daha doğursam yine normal doğururum ve doğuma da bu sefer güle oynaya giderim.:lepi:

Arkadaşlar kızımı normal doğurdum.4.250 kilo ve 55 cm'di. Ben ise 1.60 boylarında doğumdan öncede sonrasında da 50 kilolarda bir bayanım.Kim görse normal doğumla 4.250 kiloda olan bir çocuğu sen nasıl doğurdun diyorlar anlayacağınız.Doğum yaptığım hastanede ise kızımdan daha az kiloda olduğu tahmin edilen bebekler sezeryanla oldu.Hatırladığım normal doğumda bebeğin doğum anı muhteşem ve siz ertesi gün evinize giderken benimle aynı gün sezeryan olanlar gaz çıkartmak için kıvrım kıvrım kolidorlarda geziyorlardı.Bugünlerde facebook'da bir sezeryan videosu geziyor.İzledinizmi bilmiyorum.Ben izledikten sonra iyiki normal olmuş dedim.Bugün olsa yine normal isterdim.Bebek gelmiyor diye de bişey yok suni sancı v.b. şeylerle çok iyi geliyor.Sizin çatı muaynesi deyip korktuğunuz o muayne sezeryan ameliyatın yanında hiç bişey.Çatı muaynesinden korkupta sezeryana yatmak yağmurdan kaçıp doluya değil kara tutulmak.

Back