Normal doğuran annenin süt yetmeme gibi bir durumu olur mu ?

Sık sık emzir ne kadar çok emzirirsen sütün gelir bol su için bol sıvı tüketip yeşillik tatlı şeyler ye beslenmeye dikkat et artar yetmiyor djyipte bırakma sakın bi damlada olsa çocuğa şifadır

Yok en fazla sütünüz geç gelirdi , kendinizi boşa üzmeyin. Ben de elimden geleni yaptım , olmuyorsa olmuyor

Sütü arttıran en onemli sey dinlenmek ve uyumak.
Sutunuzu sagip, Cocugu birine verip kesintisiz 4 5 saat uyursaniz farki gorursunuz

Ben çok uğraştım neler yaptım. Çocuk doymadı çişi bile sapsarı ve azdı. Kendimi çok hırpaladım üzüldüm ağladım. Kendinizi üzmeyin beneğinizin nasibi mama demekki.
İnsanlara kulak asmayın instada falan emzirme danışmanlarını falan takip ediyorsanız takibi bırakın. Elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız bu durumun stresinin hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin

Normal yada sezeryan doğum olması ile sütun farkli gelmesi gibi bir durum yok yalnız kulaktan dolma bilgiler bunlar.bebeginiz memeyi ne kadar güzel boşaltır ver sık emzirmeye gayret ederseniz stresten uzak durup dinlenmeye çalışırsanız o kadar sütünüz cogalir.omuzlara ilikdan biraz sıcağa yakın su ile duşta masaj yapın üstüne güzel uyuyun inşallah faydasını görürsünüz.

Ben 4-5 kaşık kuru dutu hoşaf gibi kısık ateşte haşlayıp suyunu içip yemiştim. Hurma tüketmiştim. Düzenli beslenmiştim. Başlarda sütüm yetersizdi mama ile takviye ediyordum. Makine ile sağdığımda çıkmıyordu bile. Çünkü makine bebeğin emmesine benzemez o sebeple çıkan süt yanıltıcı olabiliyor. İnat ettim zor bir dönem olmasına rağmen sevdiğim şeyleri yapıp bebek uyudukça uyudum. Sürekli emzirdim memeyi uyardım.Stresi minimuma indirip bol su içtim , bebeğimi sadece bez ile bırakıp ten tene temas yaptımve en önemlisi kafamda benim sütüm yetiyor bebeğime sütüme güvendim ve sonrasında 2,5 sene emzirdim. Bir de galactaco adlı takviyeyi kullandım. Dilerim sizinde çabanız sonuç bulur. Sütünüz bol olsun

Hastane tipi süt sağma makinesi deneyebilirsiniz ben onunla sonuç aldım.Bebeğinizi emzirdikten sonra her iki göğsünüzü de 10 dk sağın çıkan sütü anne sütü saklama poşeti ile buzluğunuzda 3 ay saklayabilirsiniz. Bir de bestlak damla deneyin hatta önce damlayı deneyin sonuç alamazsınız makine kiralayın.

yetmezdi :) doğum şekli sadece sütün ne kadar sürede ineceğini belirliyor. Gerisi annenin biyolojisine ve bebeğe kalmış. Meme görünce aklına emmek değil uyumak gelen, azla kanaat eden, emeceğim diye hırsı olmayan bir bebekti benimki. Haliyle bol bol emzirmek bile sütümü artırmadı. Sonra öğrendim ki annemin sütü de yermemiş, günde 2 kez mama verirmiş bize :) Yani doğum şekline gelene kadar bebeğin mizacı, genetik gibi faktörler var. Süt artırıcı damlaları denemedim çünkü onlar hormon seviyesi ile oynayarak artış sağlıyor. Bu kadar müdahale bana fazla. Sağma, uyku, beslenme, takviye her şeyi denedim ama hiçbir zaman tam yetmedi. En falza ihtiyacının %70-75'ini karşılayabildim. Noldu? 1 buçuk yaşında ben bıraktırıncaya kadar emdi. Boyu üst sınırda. Kilosu ortalama, fazlalığı yok. Kreşe başlayana kadar sayılı hastalandı ve hep hafif geçirdi. Uzun vadede dert edilecek bir şey değil. Bebeğiniz sağlıklıysa buna odaklanın ve güle oynaya büyütün.

harfiyen katılıyorum. Normal doğum yaptım ertesi günü sarılık oldu bebeğim. O kadar azdı ki sütüm. Neler yaptım neler evet arttı biraz ama yine de yetmedi. Yanıma kalan girdiğim stresler, gözyaşlarım oldu. Bebeğimin kokusuyla uyuyacağım zamanları sütümü artırmak artmadığında da üzülmeye harcadım.

Maalesef doğru aylarca kendimi suçladım yetersiz hissettim. Hele de insanların rezene iç zart iç zurt iç şunu yap gibi defalarca denediğim yöntemleri yeni bir şeymiş gibi söylemelerine sinir oluyordum. Hatta bi doktora gittik adam güya espri yaptı şey dedi “bu bebeği annesi beslememiş ki mamayı baba almış baba beslemiş”. En çok da çevrenin baskı yapmıyormuş gibi olan baskısı zor. Şimdiki aklım olsa bu kadar üzülmez nasip der geçerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…