Doğuma Hazırlık Normal Doğumun faydaları

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bihter58

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2019
22
14
8
29
Normal Doğumun faydalarını anlatacam

Annenin ve bebeğin sağlıklı olmasını sağlıyor dikişsiz oluyor iyileşme süreci hızlı anneni çocuğunu hissetmesi çok yüksek

Dikişsiz? 18 gündür yatıyorum iyileşemedim. Bakıma ihtiyacım var. Bebeğimle ilgilendim biraz dikişlerim açıldı. İkinciye yaparsam doğum sezaryen olur.

Dikişsiz? 18 gündür yatıyorum iyileşemedim. Bakıma ihtiyacım var. Bebeğimle ilgilendim biraz dikişlerim açıldı. İkinciye yaparsam doğum sezaryen olur.
İlk Doğumunuz anladığım kadar Normal Doğum olmuş ikinciye yapatığında bebeğin karnındaki durumuna bağlı.Ama biz yine de normal doğumu tavsiye ediyoruz eğer çok acil durumlarda sezaryena karar veriyoruz

Inşallah 6ay sonra bende bebegimi sağlıkla normal doğum ile kucağıma alabilirim.
Bir arkadaşım mecburi sezeryan oldu cok zorlanıyor şu anda.
Annemde hep der; normal doğumda doğuma kadar sancı çekersin sonra rahatlarsın,
Sezeryanda doğumdan sonra çekersin.
Hakkımda hayırlısı ne ise o olsun sağlıkla kavuşalım isterim tabii ki ama normal yolla olsuncok isterim.

Ben tüp bebek ile ilk doğumum diye normal. Yapmak istedim tum gece 7 cm açıldı suni sanci ve destek veren biri olsaydı iyi olurdu.normal doğumda size sahip cikacak akli basinda mümkünse genç birini bulun 59 yasinda annemi götürmek zorunda gitmekkaldim.onu teselli edecek biri lazımdı.7cmden fazla açılmadı sezeryan oldum.benim miyomum yüzünden sancidan kıvransam da sanci aleti ölçemiyor idi belki o yüzden sezeryan olmam daha iyi oldu.her ne yolla olursa olsun.panik yapmayın faydadan cok zarari var.

Sağlık bir bebek dünyaya getirirseniz inşallah hiç korkmayın

Böyle durumlarda hiç kormayın ve panik yapmayın derin nefes alıp verin

Bana da hep bu cümle kuruldu. Normal doğum yaparsan hemen kalkarsın dediler. Yirmi gün oldu hala yatıyorum. Doğum şahane bir şey. Her bir saniyesi ayrı bir mucize. Yaşadığıma hiç pişman değilim. Ama dikişler beni perişan etti. Perine masajını iyi araştır. Mevzu tam açılma da değil. Ben 10 cm açılmayla girdim doğuma hem doktor kesti hem kendim yırtmışım ıkınırken. Sezaryen olan herkes kalktı hemen. Ben hala yatıyorum oturmak çok acı veriyor. Löşi denen akıntı yüzünden sürekli dikişli bölge ıslak. Doktorunla konuş. İyi araştır. Kesilmemesi için ne gerekiyorsa yap. Umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

Böyle durumlarda hiç kormayın ve panik yapmayın derin nefes alıp verin

Şimdilik korkuya dair bir duygum yok ama sona yaklaştıkça ne olur bilemiyorum tabii ki..
Inşallah sağlıkla kavuşacak şekilde güzel bir doğum yaşarım
Çok geçmiş olsun arkadaşım tez vakitte şifanı versin inşallah Rabbim. Evladinla mutlu huzurlu sağlıklı günlerin olsun.
Ben direk ayağa kalkmak mı bilmiyorum da sezeryandan ürküyorum biraz, nedense birde hep hayalimda normal doğum var ama tek duam sağlıkla kavusmak olsun yeter ki Rabbim ne yazdiysa onu yaşayacağız zaten.
Kesilme durumu biraz da kişinin vajinal durumuna bağlıdır herhalde ama bakalım neler olacak ilerleyen zamanlarda.

Amin sağolasın
Ben hayırlısı neyse öyle olsun dedim ilk öğrendiğim günden beri. Normal doğum yaptım demek ki benim için bu daha hayırlı diye düşünüyorum. Keşke sezaryen olsaydım demiyorum. Benim gerekmeseydi kesmezdi doktorum eminim. Ben yırtınca sanırım müdahale etti. Çünkü bir ara kesildi mi diye sordum. Yok daha kesmedim dedi. Bir iki ıkınma sonra kestiğini hissettim. (Acısını değil de uyuştuğu için işlemi hissettim)
Ama arkadaşıma doktoru mutlaka keserim demiş. Bazı doktorlar ilk doğumda mutlaka kesiyorum diyor. Ama İnstagram da dr zahide küçük var. Kesmeden doğum yaptırıyor genellikle. Onu dedim. Doktorunla konuş. Kesilmesini istemiyorum diye belirt. Masaj vs ne gerekiyorsa yapın sonra illa gerekiyorsa sağlığınız için yine kesilir o ayrı mevzu. Tam 20. gündeyiz ve iç dikişlerin ipi düşüyor artık. Dışarıdakiler makata kadar ve ne zaman düşer bilmiyorum.

Bende hep hayırlısını diliyorum herşey icin, önce sağlık olsun diyerek.
Doğum zamanı yaklaştıkça mutlaka konuşacağım doktorumla, inşallah şartlarda ona göre ilerler ve dertsiz sıkıntısız ve sağlıklı bir kavuşma olur yavrumla, en büyük duam bu .
Sizin icin cok üzüldüm ama her şerde bir hayr vardir derler... tez vakitte sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.

makata kadar mıi
cok gecmis olsun canımm

ilk dogumumda 11 ikincisi de 8. 3 de 6 dikis attilar gaydasi cabuk toparlaniyorsun cocuk sayisi artikca sancisi suyu buyuda azaliyor sanki

Hepinize geçmiş olsun normal doğum sırasında Doğum kanalının açıklığı yeterince genişlemezse kesi yapılıyor

Ben normal doğumu gördüm ve sanırım zorunlu olmadıkça normal doğuma sıcak bakmıyorum. Sezaryeni de araştırıyorum ki çevremde hatta gittiğim aile sağlığı merkezi çalışanları da sezaryen önerdiler. Annem de sezaryenle doğum yapan bir kadın olarak kesinlikle normali onermiyor çünkü ilk rahmetli abimde inanılmaz sıkıntılı geçmiş süreç vajinal bölgesi hasar görmüş, uzun süre dikişleri iyilesmemis bir ay kadar kalkamamis , aynı şekilde anneannem anlatır yine aynı bölgede meydana gelen yırtılma ve enfeksiyonu, gorumcemin doğurması üstünden bir yıl geçti hala sorun yaşıyor ki anüs bölgesi de oldukça zarar görmüş tuvalete gidince cikamiyor... sezaryen de evet bakınca korkutucu geliyor ama doğada tüm hayvanlar daha rahat şekilde doğururken insanlarin yardım almadan doğurması çok zor. Demek ki fizyolojik bir uygunsuzluk var. Herkesin beden yapısı farklı. Ne kadar oversek ovelim bazı durumlarda sazeryan normalden daha sağlıklı olabiliyor. Kendinizi illa normal dogurucam diye şartlamayin derim hangisi kısmetse artık

Yazınız dan dolayı teşekkür ediyorum

bnm oglumda 7cm acılmısdı ıkı santımde kendılerı actılar devlette yaptım normal dogum aynı gun yatmadım ıkı uc saat dınlenıp cıktım ama oglum 12gun kuvezde kaldı 39 hfta dogmstu 16 saatte ama guzel yanı cockla ılgılenebılıyorsun normal hayatına donebılıyorsun oda bısuru dıkısım vardı ama ıkı gune toparlıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…