Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence şimdiden bunları düşünme canım. Daha çok erken bunlar icin. Kolay degil tabi ama ne kadar bilmeden gidersen daha iyi olur bence yoksa hamilelikk düşüncelerle geçer. Ben 2 tane normal doğum yaptım ilkte bisey bilmedigim icin daha iyi oldu zor mu zor evet ama dediğim gibi tarifi verilmez bence . Hamileliğin tadını çıkarArkadaşlar beni biri normal doğumun acısı konusunda aydınlatsın. Nasıl bir ağrı var, tarifini yapabilir miisiniz
Ben bilmediğim şeyde çok stres yapıyorum ondan bilince kendimi rahatlatmaya çalışıyorum sorayım dedimBence şimdiden bunları düşünme canım. Daha çok erken bunlar icin. Kolay degil tabi ama ne kadar bilmeden gidersen daha iyi olur bence yoksa hamilelikk düşüncelerle geçer. Ben 2 tane normal doğum yaptım ilkte bisey bilmedigim icin daha iyi oldu zor mu zor evet ama dediğim gibi tarifi verilmez bence . Hamileliğin tadını çıkar☺
Doğru haklısın,ama adet sancısı gibi diyelimm. Biraz fazla agrilisi tabiBen bilmediğim şeyde çok stres yapıyorum ondan bilince kendimi rahatlatmaya çalışıyorum sorayım dedim![]()
Ben adet sancısı ilk defa bu ay çektim. Normalde son gün belim iki dk ağrır afedersiniz kan kokusu alırım he derim adet olcam falan. Bu ay ilk defa kasık ağrısı vs çektim. Adet sancısı buysa çekerimde bunub kat kat fazlasıysa bilemedim şimdiDoğru haklısın,ama adet sancısı gibi diyelimm. Biraz fazla agrilisi tabiAma geciyo hele kucağına alınca. Hiçbirşeyin kalmiyo☺
5haftalıksın daha bunlarla kafanı yorma benimki az kaldı bakalım nasıl bişeyArkadaşlar beni biri normal doğumun acısı konusunda aydınlatsın. Nasıl bir ağrı var, tarifini yapabilir miisiniz
Icinden insan cikiyor sinek ısırığı kadar basit bir sey olmasini bekleyemeyiz di mi?Arkadaşlar beni biri normal doğumun acısı konusunda aydınlatsın. Nasıl bir ağrı var, tarifini yapabilir miisiniz
Çok çok teşekkürlerbeklediğim açıklama buyduHypnobirthing mongan yöntemi kitabını okumanızı tavsiye ederim. Ağrı beklentiniz arttıkça ağrı hissiniz artar çünkü stres hormonları dogumda salgılanan oksitosin ve endorfin hormonlarının salınımını etkiliyor. Bu hormonlardan biri dogumun devam etmesini saglarken digeri agri kesici islevi goruyor. Stres ve korku ikisini de azaltiyor ve hem dogum uzuyor hem agri hissi artiyor. Bahsettigim kitapta bu süreçleri tamamen öğrenirsiniz. Ben de sizin gibi her ayrintiyi bilmek istedim dogumdan once çünkü sadece boyle rahatlayabiliyorum. Fakat doktorum yukarda yorum yapan arkadaslar gibi düşünüyormuş, bos ver sen o ayrıntıları diyip duruyordu. Doktordur dedim güvendim fakat dogumda neler oluyor, doktor su an ne yapiyor, yaptığı sey nasil hissettirecek, bas cikarken ne olacak diye dusunmekten dogumuma odaklanamadım. Stresim ust duzeydeydi, dogum da bir o kadar zor oldu o yuzden.
Her kadının kasılması farklı bir hisle geliyor. Stresi minumumda olan adet sancısı gibi, sıkışma baskı şeklinde yaşıyor açılma sürecini. Kiminde bel ağrısı, kiminde karın ağrısı, kiminde gaz sancısı gibi oluyor. Ben suni sancı almıştım, çok siddetli gaz sancısı şeklinde yaşadım açılma sürecini. Bebegin başının çıkma anı acısız, sadece vajina girişinde dayanilabilir bir yanma hissi oluyor gerilimden ötürü.
Merak ettim kızınız mı oldu?Ben kızımı dogururken ağrı hep rahimdeydi.Ama oğlum da sancılar hep belden geldi.Offf!Icinden insan cikiyor sinek ısırığı kadar basit bir sey olmasini bekleyemeyiz di mi?
Ben en son kontrolumde dogumun basladigini nasil anlayacagim diye sorduğumda dogum sancisi uyutmaz oturtmaz dogumun basladigini anlamaman imkansiz dedi. Oyleymis de.. herkes belinin ağırldigini soylerdi benim sancim hep rahimdeydi hic belim agirmadi
Yapman gereken acinin siddetini ogrenmek degil dogum sancısıyla nasil başa çıkacağın
dogum oncesi egzersizler sanci aninda nefes kontrolü ikinma nasil olmali dogum yapacağın ortamin ışıkları yaninda kim olacak bunlara calisman gerek
Kesinlikle bu anlamda kitap okuyarak bilinclenmek cok önemli.Benmde ilk dogumum 10 gun once oldu.Dogum gelsin istemedim sancilarim vardi ama korktugum icin doktora uyusturma istemedim hani surec uzasın diyeÇok çok teşekkürlerbeklediğim açıklama buydu❤
Pda dediğin şey ne acaba epidural mi? Ben bilmek istiyorum bilmemek beni gerdiğinden. O kitabı okuyayım en iyisi ben deKesinlikle bu anlamda kitap okuyarak bilinclenmek cok önemli.Benmde ilk dogumum 10 gun once oldu.Dogum gelsin istemedim sancilarim vardi ama korktugum icin doktora uyusturma istemedim hani surec uzasın diyenasilsa sanciya dayanabilirim diyordum snra baktim dayanamiyormusum. Boyle adet sancisi gibi ama onun siddetlisini düşün.Bir anda zirveye ulasiyor sonra bir kac dakika duruyor tekrar geliyor.Ama ben pda aldım.Aldiktan sonra ohh bir rahaatlik geldiki sorma ne sanci kaldi ne birsey.iki saat kadar o sekilde yattim butun stresim biraz azaldi.Sonra en son acilma durdu doktor biraz suni sanci verdi.Ondan sonra yavas yavaş dogum surecine girdik.zaten.Ben bebek cikarken hic hissetmedim canm yanmadi pda dan dolayi.Ama benim bebegm bir ay erken dogdu iki bucuk kilo.Belki onun etkisi vardir bilemiyorum.Sadece karnima bastirdiklari.kısım aciliydi.Onun disinda o kadar korkulacak birsey degilmis.Tabiki bebegin cok kilolu olur o zamn zorlanırsin ama yinede dogunca unutuyorsun herseyi
Çok saçma gelebilir ama ben hiç hatırlamıyorum . Sanki sihirli bir değnek var bebeği kucağına alır almaz bütün sahneler siliniyor aklından. Ağrı var ama tarifi yok. Çünkü birden herşey siliniyor. Harika birşey normal doğum ,doğurdum bebeğin bütün kontrollerine peşinden gittim. Aynı gün hastaneden çıktım.Arkadaşlar beni biri normal doğumun acısı konusunda aydınlatsın. Nasıl bir ağrı var, tarifini yapabilir miisiniz
Çok enteresan ya. Bakalım ne olacak benim deÇok saçma gelebilir ama ben hiç hatırlamıyorum . Sanki sihirli bir değnek var bebeği kucağına alır almaz bütün sahneler siliniyor aklından. Ağrı var ama tarifi yok. Çünkü birden herşey siliniyor. Harika birşey normal doğum ,doğurdum bebeğin bütün kontrollerine peşinden gittim. Aynı gün hastaneden çıktım.
Bnde baska kitaplarda almistim mesela ayse önerin de hamilelik dogum kitabi cok iyi herşeyi anlatıyor,Pda dediğin şey ne acaba epidural mi? Ben bilmek istiyorum bilmemek beni gerdiğinden. O kitabı okuyayım en iyisi ben de
Canım kendini acıya neden odaklamaya caliaiyosun ki . 6-7 cm acilmayla hastaneye rutin kontrole gidip hiç bir şeyi yokken elinde bebekle çıkan insanlar var. Ben hep onlar 6-7 cm hissetmemisse ben 8-9 cm hissetmicemArkadaşlar beni biri normal doğumun acısı konusunda aydınlatsın. Nasıl bir ağrı var, tarifini yapabilir miisiniz