Normal Doğumu Başaracağım !

ablama bir arkadaşı sancıların başlayınca duş al demiş sıcak suyla doğumu kolaylaştırıyomus kıslar.bende düşünüyorum duş almayı tabi o panikte yapabilirsem.zaten telaşlıyım

bu arada kıslar hamilelerimizi bir arada bulunca bişey sorayım beşinci ayımdayım karnım baya büyüdü.ilk hamileliğim şimdi hamilelik giymeye başlasam anormal olurmu.kıslar sizler kaçıncı ayda başladınız giymeye.ay konuyla ilgili değil ama hepinizi bir topikte bulmusken sorayım dedim

canım ben 4uncu ayımdan berı gıyıyorum hıc de tuhaf durmuyor gobegı lastıklı ayına gore buyuyebılen pantolonlardan aldım kasıklarıma baskı olduugnda cok agrım oluyordu artık rahatım bence gec bıle kalmıssın basla sımdı gıymeye gobek cıkmıstır artık bende 5ıncı ayımdayım artık bellı oluyor dısardan hamıle oldugum

canım ben hamile pantolonu giyiyorumda tunik olarak giymeye başlasammı.ama karar verdim yarın doktora giderken giyeceğim

kıslar bugün doktora gittim bebeğim iyi ama tek sorunum var kızım tersmiş doktorum bişey olmaz sonra döner dedi eğer dönmesse bizde doğumunu sezeryan yaparız dedi.ama ben normal epidural doğumu çok istiyodum sezeryan olursun dönmesse diyince moralim bozuldu ya benim durumumda olan varmı mafoldumben

canım bızımkı de 2 aydır gıdıyoruz bebegın bası aşağıda duruyor en son gıttıgımızde doktor bıraz yuru gel demıstı yuruyup geldım yana donmustu suanda bellı olmaz dogum seklı doktorun soyledıklerı senı korkutmasın 8ıncı aydakı pozısyon onemlıdır suan zaten sureklı hareket halındeler

inşallahta dediğin gibi olur canım.bugün baya moralim bozulmuştu

yok cnm bozma moralını hatta ayrıntılı usg de ben ısrarla rahmın yapısını normal doguma elverıslı olup olmadıgını durumu ogrenme maksatlı soru sorup durdum doktorum daha bunları konusmak ıcın cok erken 5ıncı aydasın son ayda bellı olucak dedı ama rahım agzı uzun ve kapalı suan ıyı gorunuyor dogum seklı ıcın son ayı beklıycez dedı :)

Her gittiğimzde bile farklı oluyor ayın başında kafası aşaıdaydı korktum erken doum mu diye ama şimdi yukarıda .douma 2 gün kala bile dönebiliyorlar merak etme canım bol bol yürüyüş yapmak gerekmiş

Canım bende senin gibi düşünüyordum, herkes abartıyo sanıyordum doğum sancılarını, ama maalesef yanılan benmişim. Doğum yapmadan üç saat önce , kendi sancım olmadığı için, suni sancı verildi ve kızımın doğumu aklımda hiç hatırlamak istemediğim kabus dolu kara bir gün olarak kaldı.. Şimdi kesinlikle sezeryan olacağım. Aklımda güzel anlar kalsın istiyorum bu sefer. İnşallah sen kolay atlatırsın normal doğumu..

normal dogumu kafana koyduysan..yaparsın canım..
zor degıl...oluruna bırak..bebek gelcegı zamnı bılır...doktoruna guven..gerısı gelıyor..

Haklısın cnm ama ıste herkesın dogumu bır olmuyor bı de o var. Ben ne olursa olsun normal dogumu yasamak ıstıyorum sonucta 1 gunluk acı ölmüyoruz ya boshayallersmile herseyı goze alıp normal dogurmak ıstıyorum RABBIM de ızın verırse inşallah... Kendimi acıların en kötüsünü çekeceğime inandırıp sancıları karşılama direncimi arttırıyorum psikolojık olarak...

dogumu ıyı gecırecegımı dusunerek +,+yı ceker felsefesıyle pozıtıf anılar bırakmayı umut edıyorum a.s.

Bundan tam 7.5 ay önce doktorum tamam artık vakit geldi bebek gelmiyor o zaman sezaryen dedi.
O güne kadar aynı dr.'ye rutin kontrollerime giden ben doktor arar oldum.
Kime gitsem biz 9 ay 10 gün beklemiyoruz dedi.Hani yani fazlasını istedğim yoktu vaktini bekleyelim dedim yok.N esenaryolar yazıldı önüme gittiğim başka doktorlarda bebeğim bir anda aşırı kilolu oldu,plesentam rahim ağzını kapamış dendi.
Kendi doktoruma geri döndüm.Tamam cuma günü gel saat 10'da alalım bebeği dedi.
Hep derdim eşime ben ıkına ıkına:) doğurmak istiyorum diye.
O gece uyku tutmadı,yusuf paşa'da beni kırmadı geleyim bari dedi doğal yoldan.
Randevu saatime 4 saat kala Yusuf doğmuştu bile.Hem de ıkına ıkına.
ınşallah sorunsuz ve gönlünüzdeki doğumları yaşarsınız.
Her akşam istinasız yürüdüm.Kegel egzersizlerini uyguladım.Eee tabii kolay olmuyor ama bağırınca geçiyor:))

Son düzenleme:
pinguu çok güzel bir konu olmuş
allah normal doğumu yapabilecek gücü ve cesareti versin hepimize
isteyen herkes bir avazda doğurur inşallah

ya bide kan pıhtılaşması olup da normal dogum yapan var mı?????????? dr um yapabilirsin demişti ama burdaki topic te kan pıhtılşması nedeniyle dogum yapanların çocu sezeryan olmuşta normal yapanlar tecrübenizi yazarmısınız

gökçecim kan pıhtılasması nasıl tespit edılıyo ne oluyo merak ederım sımdı ben de ya bende de varsa :S

pingucum ben iki aşılam bide tüp bebek denemesi yapmıştım hepsindede olmayınca bebek dr um genetik test yapalım dedi orda hücrelerimde bozukluk bide kan pıhtılaşması oldugu çıktı korkma canım herkeste olcak die bişey yok hem benim bebegimolmuyodu die yaptırdık

anladım tatlım opuyorumnanaktan bak cok sukur kı kuzun senle Rabbım olmayanlara ısteyenlere arayanlara da versın inşallah :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…