• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğumu Başaracağım !

merhaba arkadaşlar
ne yazık ki ben içtenlikle normal doğum istiyorum diyemiyorum, istiyorum da becerebilir miyim dayanabilir miyim bilmiyorum , hamile kaldığımda beni rahatlatan tek şey sezaryen seçeneğiydi hep öyle düşündüm yavaştan fikrimi söleyince çevreme herkes karşı çıkıyo doktorumda ters giden bi şey olmazsa normal olucak diyor ama psikolojik olarak hazır hissetmiyorum inş. doğuma kadar fikrim değişir

Merhaba kızlar...
Ben daha yeni hamileyim ama bende normal doğum düşünüyorum...
Eltim daha yeni doğum yaptı ve diyor ki en ağır sancılar zor oluyormuş ıkınmak çok yararlıymış...
Diyor ki bebeği düşünmek çok rahrtlatıyormuş insanı...
Epiduralı bende araştırdım benim iş yerindeki doktoruma da sordum yapabilirsen normal yap diyor epiduralı yapan el çok önemliymiş...
Hayırlısı ile inşallah hepimiz kurtuluruz

güzel bir topik olmuş...ben de normal taraftarıydım ama sonra vazgeçtim diyebilirim...ama yine de hayırlısı olsun diyorum..normal doğumu kolay yapmak da nasip olabilir...bebek için en iyisi sezeryan diyorlar...anne için de normal doğummuş..

kim diyor acaba bebek için en iyi sezeryan çok merak ettim..
bir hekimin bunu söyleyebileceğine inanmak istemiyorum..
sezeryanla dünyaya gelen çocuk travma yaşar..

normal doğum hakkındada söyleyeceğim lütfen doğum hikayelerini okumayın ve kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin..çok fazla abartıp bir kahramanlık hikayesine dönüştürüyorlar..zaten normal olan o bi anne olarak tabiki doğuracaksın bebeğini..ne diye bu kadar abartırlar bilmem..
doğumdan sonra bumuymuş yani diyeceğinize eminim herşey yolunda giderse..

bebek için en iyisi sezeryan diyen kim acaba? bir doktorun bunu söyleyebileceğine inanmıyorum.
sağlık sorunu varsa, zorunluluk varsa sezeryan düşünülür elbette.
asıl hiçbir gerek yokken sezeryan yapmak daha sakıncalı. karnınız kesiliyor, bebek birden bire anne karnından alınıp dışarı çıkarılıyor. birden dışarıdaki oksijene çıkıyor. bu bebek için daha çok zararlı.
sezeryanla doğan çocukları kalp ve şeker riski olabiliyormuş.
normal doğum ise bebeğin anne karnında gelişimini tamamlayıp doğum kanalına girip doğması ile bebek gelişim sürecini tamamlıyormuş. annede doğum sonrası içindeki pis kan vs. içinden çıkarak daha sağlıklı oluyor.
söylediklerim yalnış anlaşılmasın sezeryanı kötülemiyorum gerekli ve zorunlu hallerde elbet yapılabilir.
ama bazı doktorlar anneyi korkutarak sezeryana alıyor. benim yengem normal düşünürken doktor korkutup sezeryanla almış. bel ağrısını yıllarca çekti hep.
ben vücuduma bıçak değmesini istemiyorum.

normal dogum mu yoksa sezeryan mı benım ıcın hayırlı ınanın bılmıyrm ????

tamammen nasıp ve bunye meselesı!!!!!!!!!

gonlumden tabıkı adı ustunde normal dogum gecıyor normal doguma katkı olsun dıye:

35 gundur her sabah saat 6 ıle 7 arası statta 10 tur atıyrm toplam 5km yuruyorum

Allah a sukur yurudukce acılıyorum bol bol nefes alıyrm...

gune erken baslıyor erkenden yatıyrm vucudum bedenım ıcın super gelıyo...

su olayı: 4lıtreye yakın su ılık -sıcak su ıcıyrm enfeksıynum falan gectı ve kabızlık ıcın de ıyı gelıyo

ve ruhen kendımı ıyı hıssetmek bebgımın ve ruhumu kuran okuyarak beslıyrm

doguma kadar hatim yapmak ıcın hergun okuyrm

saglıkla huzurla zamanında gelsın melegım ınsallh

ben hiç korkmuyrum doğumdn normaldoğumdan yani normal doğum yapmayı çok istiyorum korkucağım şeleri dinememeye çalışıom normali bebek içindeanne içinde en sağlıklısı allahım herkese normal doğum nasip etsin inşallahhh

bi de bazı kişiler sezeryanla doğum yapınca hemen annelik duygusunu hissedemiyorlar sanırım.normal doğumda gerçeşkleşen her evre anne ve çocuk arasındaki bağ için önemliymiş.benim de günlerim sayılı bakalım.Allah en hayırlı bir şekilde normal doğumu nasip eder inşallah.ben de doğumu kolaylaştırmak için bazı dualar var onları ezberliyorum.ben de hatim yapmak üzereyim.çok az kaldı bitirmeme.ayrıca doğuma giderken eşime kayınvalidemlere falan okunması gereken duaları dağıtacam.sonuçta yer gök dua ile demişler.Allah yardımcımız olur inşallah dualarımızın etkisiyle de...

acaba hangi dualar okunuyor bende öğreneyim bari.
o anda sıkıntıdan okumak aklımıza gelir mi bilmem ama bende anneme okutacağım.

kızlar bugun esıme dedım kı dogum sancılarım basladıgında benı hastaneye gotururken ben ne kadar sancı yasarsam yasayım sen sevdıgım hareketlı sarkılardan bı cd yap arabada son ses cal =) bebegımıze kavusmaya sarkılı turkulu gıdelım bıran once hastaneye varmak dogumhaneye gırmek bunların hepsı bızım ıcın bı eglence olsun ... Her sancı bebegımıze kavusmamıza bır adım bır adım dusuneyım ben... bu dusunceyle kasılmaları yasarsam bebegıme kavusmama bır adım daha gerıde kaldı o zaman kolay olacagını dusunuyorum... Ben muzıksız yapamayan bı ınsanım sevdıgım sarkıları dınledıgımde basım bıle agrıyorsa psıkolojık olarak gecıyor :) sız de kendınızı ıyı hıssettıren seylerı bulun... o sancıları yasarken benı psıkolojık olarak kasacak seyler neler olabılır dıye dusunup uzak kalmaya calısalım :) her sancıyı bebegımıze bır adım kabul edelım... ıcerde bebısın de sıkıntıda oldugunu yardıma ıhtıyacı oldugunu bılelım kı bı anne gıbı davranıp bagırıp cagırıp enerjımızı harcamak yerıne metanetle ıkınalım opuyorumnanaktan hergun farklı seyler gelıyor aklıma normal dogumu gercekten cok ıstıyorum hersey yolunda gıder ınsallah

bu arada o duaların ısımlerını paylasırmısınız kızlar kolay dogum ıcın ben de okumak ıstıyorum:CüvCüv:

bende normal istiyorum ama epiduralli normal doğum
şuanki kararım bu
bakalım hayırlısı

peygamberimiz kızı hz fatıma doğum yaparken onu bekleyen hanımlara ayet-el kürsi,felak,nas sureleri ve araf suresi 54. ayeti okumalarını söylemiş.

bunların haricinde
1)la ilahe ente küntüminezzalimin
2)rabbiyessir vela tuasir rabbi temmim bil hayr
3)inşirah suresi
4)sümmessebile yesserah
bu dualar da okunabiliyormuş.hem kısa ve ezberlemesi kolay.

hosgeldınız kızlar hamılelık boyunca duzenlı yuruyus ve egzersızle dogumun kolaylasacagını duydum henuz doktorumla bı gorusme gerceklestırmıs degılım ama eger doguma hazırlık kursu bulabılırsem gıtmeyı dusunuyorum .. epıdural ben de dusunmuyor degılım ama kısmı felc kalanları basagrısı boyun ve bel agrısı gıbı yan etkılerını de duymuslugum var bu yuzden acıkcası mecbur kalır o an dayanamazsam dıyorum epıdural ısterım heralde :( tabıı orası hıc bellı olmaz bız en ıyı kendımızı fızıksel ve ruhsal acıdan nasıl adapte edebılırız sızce normal doguma?eyvahedigeldismile
Canım benim bildiğim kadarıyla epidural sezeryanda öyle sorunlar oluyormuş ve spinal normalde baş ağrısı.
Epidural normalde zaten o kadar fasla doz veremiyorlarmış.Tabi anestezist dr çok çok önemli ufacık bi hata bile yapmaması lazım o zaman olabilir sorunlar...
ben de inşallah epiduralli normal doğum istiyorum ama doktorum hangisini uygun görürse ona tamam derim. inşallah herşey problemsiz ilerler de normal doğum yapmamda bi sakınca olmaz diyorum bakalım
Genelde dr lar sezeryanı uygun görüyorlar.Önemli olan bizlerin kararlı olması.Sürekli kontrol edip,bekleyip uğraşmaktan 15-20 dakikada sezeryan yapıp kesip dikmek daha kolaylarına geliyor...
peygamberimiz kızı hz fatıma doğum yaparken onu bekleyen hanımlara ayet-el kürsi,felak,nas sureleri ve araf suresi 54. ayeti okumalarını söylemiş.

bunların haricinde
3)inşirah suresi
4)sümmessebile yesserah
Evet bende okudum bi yerde bide meryem suresi okunuyormuş 7 defa

Son düzenleme:
arkadaşlar bende 18+4 günlük hamileyim ve bende 2. aydan beri hep normal doğumu düşünüyorum. kötü hikayeler dinlemiyorum hep kızımla konuşuyorum
o annesine hiç zorluk çıkarmıycak diye motive ediyorum çocuğunuz sizi dinleyecektir. doğal doğum hakan çonker adlı bir dr var onun sitesinde doğal doğumla ilgili süper hikayeler var ve tüm korkunuzu alıp götürüypr aynı şekilde pozitif doğum hikayeleri diye bir site var oradaki hikayeleride okumanızı tavsiye ederim. son hafta hurma yemelisiniz çok faydası olduğunu duymuştum hiç acele etmeyin bir sorun hissetmediğiniz müddetçe sancılarınızı evde karşılayın ve 5dk inince hastaneye gidin
dr. unuzla konuşun karnınıza bastrma gibi saçma sapan şeyler yapmasınlar
nts ye çok fazla bağlı kalmayın vücut o anda ayakta durmak istiyormuş
sancı sırasıında yürüyün
mümkünse banyo yapın ılık duş alın
çömelmek nimetmiş o anda çömelin
ve en önemlisi dua edin sakin olun
eminim hiç epizyo bile olmadan hepimiz doğum yapıcaz
sancı gelince nefes almayı unutmayın kendinizi sıkmaın
ve dr demeden sakın ama sakın ıkınmayın
oan çok ıkınmak isyormuşsun oda çocuğun başını şişiriyor doğumu zorluyormu o nedenle dr. der demez ıkının sona ıkınmayın :))) uzun oldu galiba bildiklerim bu kadar

REZENE doğumu kolaylaştırıyormuş.Hamileyken yasak rahim kasılması yaptıı için.
Ben son haftamda rezene içmeye başlayacağım ve anne sütünü çok bollaştırıyormuşş

sancı gelir gelmez doktora gitmeyin diyorlar yoksa deneme tahtası oluyorsun
sancılar sıklaşınca gitmek lazım
hatta duş alın diyorlar saçınızı ıslatmasanızda vucuda ılık duş aldırmak gerekirmiş kolay oluyormuş böyle
bana da burada bir köylü kadın demişti o öyle yapmış kolay doğurmuş devlet hastanesinde

hihoyyytsüpper bir konu olmuş delikafadulden
ben 37 haftalık hamileyim ve normal doğurmak istiyorum epiduralsiz.kaydirigubbakcemile2
doğum olayından hiç korkmuyorum:nazar:.başından beri doğum anı falan pek aklıma gelmedi.geldiğinde de hep "ne güzel işte o olağanüstü olayı yaşayacağım,bu muhteşem hayat tecrübesi kaçar mı,yavrumu hemen kucaklayabileceğim" falan diye düşündüm.bence herkes bunu yaşamalı,kaçmaz yani.
olumlu düşünmenin,rahat olmanın ve bilinçaltımıza verdiğimiz mesajların hayatımızda ne kadar öenemli olduğunu zaten daha önceki hayat tecrübelerimden çok iyi biliyorum.o yüzden ben de varım kızlar normal doğurmak istiyoruuuuum:lepi:hihoyyyt

ayyy bende simdiden dogumu düsünenlerdenim..
kesinlikle normal istiyorumm,zaten burda son ana kadar normal diyorlar,bebek dönemezse yada baska bisey olursa aliyorlar sezeryane..
insallah normal dogum nasip olur hayirlarla..
kizlar son ay,dogum yaklastikca medine hurmasi yemek iyi geliyormus

bunların haricinde
3)inşirah suresi
4)sümmessebile yesserah
canım paylasım ıcın cok tesekkurler nasıl sevaba gırdın opuyorumnanaktan
Canım benim bildiğim kadarıyla epidural sezeryanda öyle sorunlar oluyormuş ve spinal normalde baş ağrısı.
Epidural normalde zaten o kadar fasla doz veremiyorlarmış.Tabi anestezist dr çok çok önemli ufacık bi hata bile yapmaması lazım o zaman olabilir sorunlar...

Genelde dr lar sezeryanı uygun görüyorlar.Önemli olan bizlerin kararlı olması.Sürekli kontrol edip,bekleyip uğraşmaktan 15-20 dakikada sezeryan yapıp kesip dikmek daha kolaylarına geliyor...

Evet bende okudum bi yerde bide meryem suresi okunuyormuş 7 defa

hayatım ben de zaten epıdurele gerek kalmaz manasında yazmıstım yan etkılerı olabılıyomus o dogum anında basımıza ne gelecegı mechul ınsallah hıc grek kalmaz mudahalesız epıduralsız dogururuz

arkadaşlar bende 18+4 günlük hamileyim ve bende 2. aydan beri hep normal doğumu düşünüyorum. kötü hikayeler dinlemiyorum hep kızımla konuşuyorum
o annesine hiç zorluk çıkarmıycak diye motive ediyorum çocuğunuz sizi dinleyecektir. doğal doğum hakan çonker adlı bir dr var onun sitesinde doğal doğumla ilgili süper hikayeler var ve tüm korkunuzu alıp götürüypr aynı şekilde pozitif doğum hikayeleri diye bir site var oradaki hikayeleride okumanızı tavsiye ederim. son hafta hurma yemelisiniz çok faydası olduğunu duymuştum hiç acele etmeyin bir sorun hissetmediğiniz müddetçe sancılarınızı evde karşılayın ve 5dk inince hastaneye gidin
dr. unuzla konuşun karnınıza bastrma gibi saçma sapan şeyler yapmasınlar
nts ye çok fazla bağlı kalmayın vücut o anda ayakta durmak istiyormuş
sancı sırasıında yürüyün
mümkünse banyo yapın ılık duş alın
çömelmek nimetmiş o anda çömelin
ve en önemlisi dua edin sakin olun
eminim hiç epizyo bile olmadan hepimiz doğum yapıcaz
sancı gelince nefes almayı unutmayın kendinizi sıkmaın
ve dr demeden sakın ama sakın ıkınmayın
oan çok ıkınmak isyormuşsun oda çocuğun başını şişiriyor doğumu zorluyormu o nedenle dr. der demez ıkının sona ıkınmayın :))) uzun oldu galiba bildiklerim bu kadar

bilgiler harika olmuşş yasminnn cokk tesekkurlerr bu banyo olayını kesınlıkle denıycem sancıların duzenlı oldugunu hıssettıgım an gırıcem zaten ılk baslarda 15-20dk duzenlı aralıklarla gelıyormus o sıra fark eder etmez gırıcem dusa yarım saat ılık su ıyı gelır dıye dusunuyorum :) ıkınma olayı da zaten acıklık gereklı sevıyeye ulasmadan evet ıkınmamak lazımmıs ısı zorlastırmaya hıc gerek yok altı ustu uc-bes saat bıraz cekıcez sonrası .....opuyorumnanaktan
hihoyyytsüpper bir konu olmuş delikafadulden
ben 37 haftalık hamileyim ve normal doğurmak istiyorum epiduralsiz.kaydirigubbakcemile2
doğum olayından hiç korkmuyorum:nazar:.başından beri doğum anı falan pek aklıma gelmedi.geldiğinde de hep "ne güzel işte o olağanüstü olayı yaşayacağım,bu muhteşem hayat tecrübesi kaçar mı,yavrumu hemen kucaklayabileceğim" falan diye düşündüm.bence herkes bunu yaşamalı,kaçmaz yani.
olumlu düşünmenin,rahat olmanın ve bilinçaltımıza verdiğimiz mesajların hayatımızda ne kadar öenemli olduğunu zaten daha önceki hayat tecrübelerimden çok iyi biliyorum.o yüzden ben de varım kızlar normal doğurmak istiyoruuuuum:lepi:hihoyyyt

supersınn canım ne guzel dusunuyosun tebrık ederım vallahıbayanssulusmile

sancı gelir gelmez doktora gitmeyin diyorlar yoksa deneme tahtası oluyorsun
sancılar sıklaşınca gitmek lazım
hatta duş alın diyorlar saçınızı ıslatmasanızda vucuda ılık duş aldırmak gerekirmiş kolay oluyormuş böyle
bana da burada bir köylü kadın demişti o öyle yapmış kolay doğurmuş devlet hastanesinde

bence de hemen sancıları fark edıp hastaneye telasla kosanlar 8-10 saat ugrasıyolar hem kendılerı strs oluyo nıye daha dogmadı dıye hem dısarda onu bekleyen ınsanlar endıselenıyor gereksız bunlar....
bu yuzden bılınclı olalım ıste.. mumkun oldugunca kendı evımız ortamında karsılayalım ılk sancıları aralıklar 5 dk ya dusunce yola cıkmak lazım yolda dogururmuyum endısesıne de hıc gerek yk zaten ılk dogum uzun suruyormus acıklı 8-10 cm yı bulucak daa ıkınıcaz :) eslerımız en buyuk yardımcılarımız olucak kızlar ben buna ınanıyorum

kızlar taze taze doğum yapmış birinin hikayesini okumak eminim hepinizin hoşuna gider. alttaki linkte benim doğum hikayem var. normal doğum 9 ay boyunca pozitif düşünceyle hazırlanılırsa hiç de korkulduğu gibi değil.

son 3 hafta bol bol hurma yiyin.
her gün düzenli yürüyüş yapın.
sancılar başladığında duş almak acayip rahatlatıyor.
kegel egzersizleri kesinlikle olmazsa olmaz. hergün düzenli olarak yapın. 10 taneyle başlayıp günde 3 defa tekrarlayın ve her gün 10'ar tane arttırın. hem doğumu kolaylaştırıyor, hem de doğum sonrası deformasyonu engelliyor.
yukarda bir arkadaş yazmış duaları; ben inşikak suresini okudum hep hamileliğimde, sancılar esnasında da başucumda annem okudu. birde sancılar arttığında hep ''sümmes sebile yesserah'' duasını okudum.
son tavsiyem de sakın bağırıp çağırıp ne kendinizi ne de bebenizi yormayın. sancılar dayanılmayacak gibi değil, nefes teknikleri ile inanın hepiniz başarabilirsiniz. kötü hikayelere kulaklarınızı tıkayın ve tam gaz yolunuza devam edin.

işte hikayem de burada:

http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-anneleri/358004-2010-mayis-annelerinin-dogum-hikayeleri-19.html

Back