güzel bir topik olmuş...ben de normal taraftarıydım ama sonra vazgeçtim diyebilirim...ama yine de hayırlısı olsun diyorum..normal doğumu kolay yapmak da nasip olabilir...bebek için en iyisi sezeryan diyorlar...anne için de normal doğummuş..
Canım benim bildiğim kadarıyla epidural sezeryanda öyle sorunlar oluyormuş ve spinal normalde baş ağrısı.hosgeldınız kızlar hamılelık boyunca duzenlı yuruyus ve egzersızle dogumun kolaylasacagını duydum henuz doktorumla bı gorusme gerceklestırmıs degılım ama eger doguma hazırlık kursu bulabılırsem gıtmeyı dusunuyorum .. epıdural ben de dusunmuyor degılım ama kısmı felc kalanları basagrısı boyun ve bel agrısı gıbı yan etkılerını de duymuslugum var bu yuzden acıkcası mecbur kalır o an dayanamazsam dıyorum epıdural ısterım heraldetabıı orası hıc bellı olmaz bız en ıyı kendımızı fızıksel ve ruhsal acıdan nasıl adapte edebılırız sızce normal doguma?eyvahedigeldismile
Genelde dr lar sezeryanı uygun görüyorlar.Önemli olan bizlerin kararlı olması.Sürekli kontrol edip,bekleyip uğraşmaktan 15-20 dakikada sezeryan yapıp kesip dikmek daha kolaylarına geliyor...ben de inşallah epiduralli normal doğum istiyorum ama doktorum hangisini uygun görürse ona tamam derim. inşallah herşey problemsiz ilerler de normal doğum yapmamda bi sakınca olmaz diyorum bakalım
Evet bende okudum bi yerde bide meryem suresi okunuyormuş 7 defapeygamberimiz kızı hz fatıma doğum yaparken onu bekleyen hanımlara ayet-el kürsi,felak,nas sureleri ve araf suresi 54. ayeti okumalarını söylemiş.
bunların haricinde
1)la ilahe ente küntüminezzalimin
2)rabbiyessir vela tuasir rabbi temmim bil hayr
3)inşirah suresi
4)sümmessebile yesserah
bu dualar da okunabiliyormuş.hem kısa ve ezberlemesi kolay.
canım paylasım ıcın cok tesekkurler nasıl sevaba gırdın opuyorumnanaktanpeygamberimiz kızı hz fatıma doğum yaparken onu bekleyen hanımlara ayet-el kürsi,felak,nas sureleri ve araf suresi 54. ayeti okumalarını söylemiş.
bunların haricinde
1)la ilahe ente küntüminezzalimin
2)rabbiyessir vela tuasir rabbi temmim bil hayr
3)inşirah suresi
4)sümmessebile yesserah
bu dualar da okunabiliyormuş.hem kısa ve ezberlemesi kolay.
Canım benim bildiğim kadarıyla epidural sezeryanda öyle sorunlar oluyormuş ve spinal normalde baş ağrısı.
Epidural normalde zaten o kadar fasla doz veremiyorlarmış.Tabi anestezist dr çok çok önemli ufacık bi hata bile yapmaması lazım o zaman olabilir sorunlar...
Genelde dr lar sezeryanı uygun görüyorlar.Önemli olan bizlerin kararlı olması.Sürekli kontrol edip,bekleyip uğraşmaktan 15-20 dakikada sezeryan yapıp kesip dikmek daha kolaylarına geliyor...
Evet bende okudum bi yerde bide meryem suresi okunuyormuş 7 defa
arkadaşlar bende 18+4 günlük hamileyim ve bende 2. aydan beri hep normal doğumu düşünüyorum. kötü hikayeler dinlemiyorum hep kızımla konuşuyorum
o annesine hiç zorluk çıkarmıycak diye motive ediyorum çocuğunuz sizi dinleyecektir. doğal doğum hakan çonker adlı bir dr var onun sitesinde doğal doğumla ilgili süper hikayeler var ve tüm korkunuzu alıp götürüypr aynı şekilde pozitif doğum hikayeleri diye bir site var oradaki hikayeleride okumanızı tavsiye ederim. son hafta hurma yemelisiniz çok faydası olduğunu duymuştum hiç acele etmeyin bir sorun hissetmediğiniz müddetçe sancılarınızı evde karşılayın ve 5dk inince hastaneye gidin
dr. unuzla konuşun karnınıza bastrma gibi saçma sapan şeyler yapmasınlar
nts ye çok fazla bağlı kalmayın vücut o anda ayakta durmak istiyormuş
sancı sırasıında yürüyün
mümkünse banyo yapın ılık duş alın
çömelmek nimetmiş o anda çömelin
ve en önemlisi dua edin sakin olun
eminim hiç epizyo bile olmadan hepimiz doğum yapıcaz
sancı gelince nefes almayı unutmayın kendinizi sıkmaın
ve dr demeden sakın ama sakın ıkınmayın
oan çok ıkınmak isyormuşsun oda çocuğun başını şişiriyor doğumu zorluyormu o nedenle dr. der demez ıkının sona ıkınmayın :))) uzun oldu galiba bildiklerim bu kadar
hihoyyytsüpper bir konu olmuş delikafadulden
ben 37 haftalık hamileyim ve normal doğurmak istiyorum epiduralsiz.kaydirigubbakcemile2
doğum olayından hiç korkmuyorum.başından beri doğum anı falan pek aklıma gelmedi.geldiğinde de hep "ne güzel işte o olağanüstü olayı yaşayacağım,bu muhteşem hayat tecrübesi kaçar mı,yavrumu hemen kucaklayabileceğim" falan diye düşündüm.bence herkes bunu yaşamalı,kaçmaz yani.
olumlu düşünmenin,rahat olmanın ve bilinçaltımıza verdiğimiz mesajların hayatımızda ne kadar öenemli olduğunu zaten daha önceki hayat tecrübelerimden çok iyi biliyorum.o yüzden ben de varım kızlar normal doğurmak istiyoruuuuum:lepi:hihoyyyt
sancı gelir gelmez doktora gitmeyin diyorlar yoksa deneme tahtası oluyorsun
sancılar sıklaşınca gitmek lazım
hatta duş alın diyorlar saçınızı ıslatmasanızda vucuda ılık duş aldırmak gerekirmiş kolay oluyormuş böyle
bana da burada bir köylü kadın demişti o öyle yapmış kolay doğurmuş devlet hastanesinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?