Normal Doğumu Başaracağım !

pinguu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
1.592
0
0
Kütahya
Arkadaşlar hamıle kaldıgım ılk zamanlar ıcımde ınanılmaz bı korku vardı normal dogum ıcın.Kesınlıkle ısteklı sezeryan yaptırırım dıyordum ama neden sonra 3 aylık oldugumdan berı dusuncem kendılıgınden degısmeye basladı... Herkesın anlattıgı dayanılmazdı,ölüyorum sandım,ayy cok kötü laflarından cok etkılenıyordum ama acıkcası annelıgın hazzına varabılmek ıcın bu anı sanıyesı sanıyesıne yasamak ıstedıgımı farkettım.Rabbım kısmet ederse bı terslık cıkmazsa normal dogum yapmayı dusunuyorum. Hamıle arkadaşlar dogumunuza ne kadar sure kalmıs olursa olsun burda kendımızı telkın etmeye calısalım ne dersınız? Normal doguma hazırlanalım hem fızıksel hem ruhsal acıdan..Azimle normal dogurmayı basarmayı ıstıyorum,benım gıbı dusunenler var mı aranızda? Sızce neler yapabılırız egzersız olarak?normal doguma hazırlanırken neler yapabılecegımızı tartısalım ne dersınız?

Son düzenleme:
Aynı durumda ben de varım canım ama şimdi nedense korkmuyorum artık.Merak ediyorum nasıl bir duygu ben epidural normal isitorum ama fasla zorlamıcam.Sonuçta normal doğum yapıcam Allah izin verirse...

canım topğin hayırlı olsun
ben çok korkuyorum normal doğumdan
normal doğumda epudural yöntemi varmış bakalım zaman ne göstericek
hakkımızda hayırlısı olsun

topiğin hayırlı olsun canım bende hamileliğimin ikinci ayında doğum korkusu başlamıştı.şimdi kendimi epidural normal doğum yaparım diye teselli ediyorum.benim korkmamın sebebide bundan üç yıl kadar önce bir arkadaşın doğumunda hastanede tek ben vardım yanında onun sancıları ağrıları doktorların gelip gidip kaç santim açıldığına bakması beni çok korkuttu ya arkadaşın kimsesi yoktu yanında ben gittim ve günlerce korktum diyebilirim.

hosgeldınız kızlar hamılelık boyunca duzenlı yuruyus ve egzersızle dogumun kolaylasacagını duydum henuz doktorumla bı gorusme gerceklestırmıs degılım ama eger doguma hazırlık kursu bulabılırsem gıtmeyı dusunuyorum .. epıdural ben de dusunmuyor degılım ama kısmı felc kalanları basagrısı boyun ve bel agrısı gıbı yan etkılerını de duymuslugum var bu yuzden acıkcası mecbur kalır o an dayanamazsam dıyorum epıdural ısterım heralde tabıı orası hıc bellı olmaz bız en ıyı kendımızı fızıksel ve ruhsal acıdan nasıl adapte edebılırız sızce normal doguma?eyvahedigeldismile

bende hep normal doğum düşünüyorum. sezeryan ve normal doğumu araştırdım ve normal doğumun
daha iyi olduğuna karar verdim. eğer benim ve bebeğimin sağlığı için bir sorun yoksa normal doğum düşünüyorum. biraz korksamda normal doğum yapan insanlarla konuşmak rahatlatıyor beni.
ama normal doğumda epidural istemiyorum. beni doğum değil belden yiyeceğim iğne daha çok korkutuyor. normal doğum için kötü hikayeleri dinleyip moralimizi bozmayalım.
mesela öyle çok kesildi, çok dikiş atıldı, çok acıdı gibi sözler moralimizi bozuyor. bu kişiye göre değişir, illa bizimde böyle olacak diye birşey yok.
bir arkadaşım normal doğumunu anlattı bana. hiç korkulacak bir şey yok. sadece doğum yaklaşırken panik yapıp ikide bir hastaneye gitme dedi. zaten vucüt doğum başladığını sana anlatıyor dedi.
sakin olup bilinçli davranmamız gerekiyor.
bunu başaracağımıza inanıyorum rabbimin iziniyle.

bende akşam yürüyüşlerine başladım iki haftadır eşimle düzenli yarım saate yakın yürüyoruz.yürümessem sürekli kilo alacağım yoksa evde oturmaktan doğuma 20 kiloyla girmek istemem.sabah akşam yürüyüş demişti doktorum bana kendini yormadan beş aylık olunca başla demiştim ben erken başladım

eğer normal doğum istiyorsak bunun korkulacak birşey olmadığını düşünmeliyiz. mümkün olduğunca kötü hikayeler dinlemeyin. düşünsenize tarlada kadınlar tek başına doğrup taş ile göbeğini kesip biz bez parçasına sarıp işlerine devam ediyorlar. doktorun olmadığı köylerde doğumu ebe yapıyor. hiçbir imkanları yokken onlar nasıl başarıyor. bizim imkanlarımız daha fazla ve bizde başarabilirz.
çekeceğimiz acı birkaç saat. ve sancılar adet sancısından biraz fazla oluyormuş. oda bir an gelip geçiyor.
bizi rahatlatmak doktorun, anestezi uzmanının,hemşire ve ebelerin elinde. ekip olarak iyi ve doğru bir hastanedeysek neden başarmayalım?

doktor bana haftada 2 gün demişti ama bazen halsiz olunca yürüyemiyorum.
şimdi iş çıkışı halim olursa yürüyeceğim yavaş yavaş.

evet kotu dogum hıkayelerını duymak ıstemıyorum acıkcası herkesınkı aynı olmuyor sonucta bı de normal doguracagıma ınanmak ıstıyorum tum kalbımle aklımı ona adapte etmek ıstıyorum Rabbım de ızın verırse tabıı... kegel egzersizlerinin ve sancılar geldıgınde ılık dusun da cok faydası varmıs kızlar sızler de duydugunuz yontemlerı soyleyın burda fıkır paylasımı olsun

evet ben de bunu alıyorum gozumun onune sureklı yuzyıllardır bu teknolojı yokken kadınlar nasıl doguruyordu bız de dogururuz yanı ımkanlar sonucta daha fazla bu da rahatlatıyor benı ve hastanedeyız allah korusun bı ters bısey olsa doktor hemsıreler ordalar hemen mudahale ederler evde yanlız basına doguranlar nasıl dogurmus bazen dıyorum canımız ne kadar da tatlı

canım topık Çok gÜzel hayırlı olsun. Bende normal dogum ıstıyorum. Ama herŞeyın hayırlısı.

benim de çok az kaldı doğuma.normal doğum istiyorum ama canım da çok tatlı.ne yapacağım bilmiyorum.hala psikolojik olarak hazırlayamadım kendimi.aslında çekeceğimiz sıkıntı bir kaç saat.sonra herşey unutulacak.bilmiyorum valla ne yapacağımı.Allah yardımcımız olur inşallah.en büyük tesellim bu.

ben de inşallah epiduralli normal doğum istiyorum ama doktorum hangisini uygun görürse ona tamam derim. inşallah herşey problemsiz ilerler de normal doğum yapmamda bi sakınca olmaz diyorum bakalım

Sakın korkmayın ben bunu iki defa yaşadım.Kesinlikle NORMAL DOĞUM diyorum.Bol bol yürüyüş yapın.Allah hepinizin yardımcısı olsun:Saruboceq:
Bebişleri :ecrin_bebek:elinize alınca bütün ağrılarınızı unutacaksınız.:dance:

güzel bir topik olmuş...ben de normal taraftarıydım ama sonra vazgeçtim diyebilirim...ama yine de hayırlısı olsun diyorum..normal doğumu kolay yapmak da nasip olabilir...bebek için en iyisi sezeryan diyorlar...anne için de normal doğummuş..

ınşallah ben de başaracağım normal doğumu, allah nasip ederse. Bugün doktor konrtolüm vardı, doktorumla tekrar görüştük, şimdilik herşey normal doğuma uygun gidiyor, inşallah herhangi bir aksilik çıkmaz; çünkü sezaryen doğumdan daha fazla korkuyorum sanırım. Gerçi ilk doğumum olacak başımıza neler gelecek bilmiyorum. Doktorum sen merak etme, seni çok yormayız doğumda, epidural yaparız dedi ama ben kendimi hep epiduralsiz doğuma hazırlıyorum gibi..yani en kötüsünü düşünüyorum. Eğer epidural olursa, işim daha da kolaylaşmış olacak. Bana da doktorum bol bol yürümeyi ve bol su içmeyi önerdi. Normal doğumda bu ikisinin etkisi çok fazlaymış. Hepimizin allah yardımcısı olsun.

bende inşallah hayırlısıyla normal doğumu düşünüyorum...
şuan için bizimde herşey yolunda gözüküyor ama bakalım zaman ne gösterecek...

bende normal dogumu cok ıstıyorum ama cokkkkkkkkta korkuyorum artık Allah buyuk o ankı pıskolojı heralde.ama genelde duydugum dogururken degılde asıl acı sancıdayken oluyomus yanı bol bol yuruyus yaparsak heralde rahım kolay acılırmıs ve cokta sancı cekmezmısız.eskılerın hep rahat dogum sebebı cok hareketlı olmalarıymıs.9 aylık olana kadar tarla bahce calısıyolarmıs bızım gıbı degıllermıs yanı.aslında hamıle sporuna baslamak lazım....

pinguu harika bir konu:lepi:
bende insallah bir aksilik cikmaz ise eger normal dugurucam.
zaten yurtdisinda herhangi bir komplikasyon yoksa normal dogum zorunlu.
epiduralli normal dogum dusunuyorum. aslinda agrilarimada bagli dayanabildigim kadar sancilara dayanicam epidural gerekirse yaptircam.
cunku epidural hakkindada pek olumlu seyler duymadim . yen etkileri cok fazlaymis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…