Normal doğumla Berenime kavuştum... :)

berenimiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
126
1
96
Antalya
Slm kızlar, uzun süredir giremiyorum foruma çünkü minik meleğim 8 günlük oldu :) hemen hikayeme geçeyim...
17 Ağustosta gece 1 gibi kasıklarıma hafif hafif kramplar girmeye başladı, ben üşüttüm sandım , bu arada 39. haftamdaydım. sabaha karşı sancılarım sıklaştı , saat 8 buçuk gibi 5 dakikada bire düştü, doktorumu aradım hastaneye gittik, 1 cm açılmam varmış.saat 10 gibi yatışım yapıldı ama saat 3'e kadar hala açılmam 1 cm'di. doktorum açılman çok yavaş suni sancı verelim dedi, biraz suni sancı verdiler ama bana mısın demedi , acılam 1.5 cm olmuş. epidurali takmamız için 3 cm acılman olması lazım eger daha önce takarsak açılmaların durur dedi. ancak gece 11'e kadar dayanabildim, normal doğumu cok istememe ragmen doktoruma ''sezaryan yapalım dayanamıyorum'' dedim.
neyse kızlar gelelim en ilginç yere, doktor ameliyathaneyi hazırlattı, ben eşimle ailemle vedalaştım sezeryana girdim, tam masaya yattım, doktoruma dedim ki ''ne olur acılmama son bi kez daha bakın eger hala 1.5 cmse sezaryanla alın'' dedim. doktor bi baktı acılmam 3.5 cm olmus :teytey: ben bi sevindim anlatamam apar topar cıktık ameliyathaneden, epidurali taktılar sancılarım azaldı süper oldu. eşim , ailem herkes bebekle beni bekleken ben ameliyathaneden yine tek başıma cıktım. sırnaşık şey
Sabaha karşı saat 4'te açılmam 9 cm olmuştu , tabi epidural olduğu için ben hiç ağrı sancı hissetmedim, doğumhaneye indik eşimle tekrar vedalaştım , bu kez 2 kişi çıkıcam burdan dedim, doğuma girdim, iki ıkındım bi sıkındım Berenimin çığlıklarını duydum :dance: O an süper bi andı , Allah herkese yaşatsın, mutluluktan nasıl ağladığımı anlatamam. Gerçekten de 2 kişi çıktık bu kez :Saruboceq:

Sonuç olarak yine o kadar sancı çeksem yine normal doğum yapardım, hiç de anlattıkları kadar korkunç değilmiş, epidural olduktan sonra herşey boş, bebek çıkarken bile acı hissetmedim, benim şanssızlığım açılmamın cok yavaş ilerlemesiydi ama zaten bu ender görülen bi durummuş, aynı gün hastaneden çıktık, sütüm hemen geldi ve kızımda sarılık falan olmadı , dikişlerim vardı ama 3 gün biraz acıdı ama şimdi geçti hepsi çok şükür :Saruboceq:

Normal doğumla ilgili herşeyi sorabilirsiniz kızlar baya tecrübe sahibi oldum a.s

Öpüyorum hepinizi........... a.s.

canım hayırlı olsun... evladını allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin... yuvanıza saglık sıhhat mutluluk getirsin...

allah analı babalı büyütsün canım.darısı başıma bende 38 haftanın içindeyim bekliyorummmmmm.hee bide sancıları nasıl anladın.belli oluyo dimi ben kendimi dinlemekten gece uyuyamıyorum.

Gözün aydın canım.Allah analı babalı büyütsün.Ben de 39. haftamdayım.Normal doğum yapıcam inşallah.İlk bebeğimde ben de 24 saat sancının ardından kolay bir doğum yaptım.Zaten bebek çıkarken bişey hissetmiyosun.Esas zor olan sancılar.İnşallah bu defa bu kadar uzun sürmez sancılarım.Sana da BERENinle mutluluklar diliyorum.a.s.

allah anali babali büyütsün....
kizina saglikli uzun ömür nasip etsin...
sizi ona, onuda size bagislasin...

allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah berenini.nasıl güzel bi duygudur şimdi senin kucagında yavrunun olması allah bizlerede nasip eeder inşallah .

allah analı babalı büyütsün canım.darısı başıma bende 38 haftanın içindeyim bekliyorummmmmm.hee bide sancıları nasıl anladın.belli oluyo dimi ben kendimi dinlemekten gece uyuyamıyorum.

cnm kendini dinleme hiç, zaten sancılar belli ediyor kendisini, adet sancısı gibi başladı bende , hafif hafifti, hatta uyudum bile ama uykumdan uyandırdı bazen, sonra da hem şiddetlendi hem de sıklaştı, o anda saate baktım her 10 dakikada bir geldi sancı , sanki kurulmuş saat gibi. sonra 5 dakikada bire düştü. sen hiç takma kafana gelicek olduktan sonra ben geldim diyor zaten... a.s. kolay gelsin cnm....

allah bebişinizi size bağışlasın... inşallah ben de epidural normal doğum düşünüyorum, siz daha da cesaret verdiniz bana. bebişinizle nice mutlu günlere...

canım hayırlı olsun Allah analı babalı saglıklı uzun ömürler versin. canımm benim bir sorum olacak agustos annelerinde de yazdım ama cevaplandırırsan çok sevinecegim. dün benim çatı kontrolüm vardı 1 cm açılmam varmış ve normal doguma müsaitmiş çatım. dr kanaman olabilir normal dedi kanamam çok geç geldi akşam geldi ve hala biraz biraz geliyor normalmi. ve açılmanın olması demek dogum başlamış anlamına mı geliyor.

cnm benim de 1 cm acılmam vardı hastaneye gitiğimde, ama sancılarım da devam ediyordu, doğumun baslaması için ikisinin aynı anda olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. ama kanaman da geliyorsa senin bebek yolda bence , benim kanamam olmadı , doktor kendi patlattı keseyi , patlattıktan kısa bi süre sonra doğum yaptım, ama senin kanaman nişan gelmesi sanırım. nişan geldikten sonra aynı günde olabilio ya da 1 2 gün sonra da olabilio diye biliyorum. öpüyorum canım. kolay gelsin...a.s.

canım tşk ederim benim kanamamın gelmesi dün çatı kontrolünden sonra geldi dr gelebilir demişti ama gelmeyede devam ediyor az az. ara ara sancılarımda var demekki kendimi hazırlayayım doguma. çok tşk ederim canımm bebişini saglıcakla büyütmeni diliyorumm. Şeniz

bebişininizi Allah bağışlasın, bu kadar güzel yürekli anlattıın için teşekür ederim normal doğumu

burda yazarken hemencecık dogurmussun gıbı gelıyor ama sancıların sıddetını sana sormak lazım allah yardımcın olmus ıstedıgın gıbı dogum yapmıssın gozun aydın allah analı babalı buyutsun bende normal dogum ıstıyorum ınsallah oyle olur

canım öncelikle gözünüz aydın Allah yavruna uzun sağlıklı ömürler versin..bir şey sormak istiyorum 9 cm açılman olduktan snr sancılarını hissettinmi yoksa doğum sonuna kadar sancısız bir evremi geçirdin..doğum anında yeteri kadar ıkınma hissin oldumu ıkınman zor oldumu.. cevaplarsan çok sevinirim bende inşallah bu yöntemi düşünüyorum. tekrar tebrikler canım..

cnm teşekkürler, açılmam 9 cm olduktan sonra sancıları çok az hissettim, epidural etkisi olduğu için ağrı duymadım, doktorum ıkın dediği zaman ıkındım çünkü sancı hissetmediğim için ne zaman ıkınmam gerektiğini tam olarak kestiremiyordum.nasıl ıkınmam gerektiğini doktorum anlattı , derin bi nefes alıyorsun ve nefesini vermeden büyük tuvaletini yapar gibi ıkınıyorsun. tam olarak doktorumun dediği buydu. eger ıkınma sırasında nefes alırsan bebek geri kaçıomuş, ben ilk denemelerde pek beceremedim ıkınmayı, sonra var gücümle denedim ve kızım doğdu.doğumdan önce ıkınma egzersizi yaparsan ii olur ben böyle olacağını bilmiyordum bilseydim yapardım. bi de omzu bası cıkarken cok acı cekersin falan diolardı hiç de öyle olmadı ben hissetmedim sırnaşık şey

darısı başına canım....a.s.

cnm haklısın işin sancı kısmı biraz zor tabiki ama kendi kendime hep dedim ki sezaryan olursam doğumdan sonra cekicem dikiş acısını falan, normal doğumda önce çekiosun, hepsi bu, inşallah sen de normal doğum yaparsın, heberlerini bekliorum...a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…