Normal dogumdan korkuyorum

Burcutirpan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
10
1
1
30
Merhaba 20günlük evliyim. Çocukluğumdan beri normal doğumdan korkuyorum ve hala atamadim. Psikolojik tedavide gördüm ama olmadı şimdi bana yardım edebilir misiniz iki gün sonra bende hamile olucam çok mu acı duyuluyor filmlerde dizilerde hep bağıra çağıra doğuruyor bayanlar boyle mi oluyor gercekten . Bunun acısız bi yolu yok mu çık daraliyorum bu konuda

Bende de aynı korku var iki buçuk senelike vliyim ve artık çocuk düşünüyoruz bu konuyu epey araştırdım, Sezaryen de istemiyordum ve hamile kalırsam kesinlikle epidural normal doğum yapmaya karar verdim. hem de normal doğum hem de daha az sancılı oluyormuş

Lafın gelişi :) e bi gün olucak değil mi :) bende araştırdım bekarliktan beri takip ederim bu konuları epidural normal doğum istiyorum bende ama onda da ikinamazsin diyorlar kuzenim dün doğum yaptı beni de bi korku sardı açıkçası . Şöyle olumlu doğum hikayeleri anlatilsa atlatirim sanki :) bide doğumda olurum diye de korkuyorum acıya dayanamazsam :( rüyalarına giriyor artık takıntı oldu ..

Kesin demiyorum ama lütfen normal doğumdan korkmayın... Ben o kadar çok istedim ki nasip olmadı rahmimde perde varmış Sabahtan gece 12 ye kadar çektim o sancıyı doğmadı bebeğim sezaryen oldum.. Sezaryen de yarım oluyorsunuz gerçekten.. Yazık günah bebeğinizle de ilgilenemiyorsunuz... Çektiğim sancılar da tamam vurunca insan tabi ki acı çekiyor ama ben hiç bağırmadım yani öyle filmlerdeki gibi aylar oyyylar olmadı... Tabi tam doğum anını yaşamadım çok da bişi demicem ama sancılar da dayanılmayacak gibi değil.. Epidural normal doğum en güzeli...

Lafın gelişi :) e bi gün olucak değil mi :) bende araştırdım bekarliktan beri takip ederim bu konuları epidural normal doğum istiyorum bende ama onda da ikinamazsin diyorlar kuzenim dün doğum yaptı beni de bi korku sardı açıkçası . Şöyle olumlu doğum hikayeleri anlatilsa atlatirim sanki :) bide doğumda olurum diye de korkuyorum acıya dayanamazsam :KK43: rüyalarına giriyor artık takıntı oldu ..

Pozitif doğum hikayeleri yaz google ve oku ben gebeyken hep okurdum o kadar güzel o kadar güzel ki....

Lafın gelişi :) e bi gün olucak değil mi :) bende araştırdım bekarliktan beri takip ederim bu konuları epidural normal doğum istiyorum bende ama onda da ikinamazsin diyorlar kuzenim dün doğum yaptı beni de bi korku sardı açıkçası . Şöyle olumlu doğum hikayeleri anlatilsa atlatirim sanki :) bide doğumda olurum diye de korkuyorum acıya dayanamazsam :KK43: rüyalarına giriyor artık takıntı oldu ..

Evet ıkınma problemi olduğunu bende okudum ama onda da epizyotomi denen doğum sırasındaki cerrahi kesikle problem olursa müdahale ediliyormuş, sonuçta kesilmeyi istemeyiz ama ille de olacaksa doğal yırtıkların toparlanma süresi daha uzun olur doktor kessin daha iyi gibi geliyor. Sezaryeni düşünmek bile istemiyorum, dismenore var bende de her ay yeterince karın kasık ağrısı çekiyorum doğuma alışma gibi, sezaryen bildiğin ameliyat sonuçta aylarca çekeceksin acısını. Hala yıllar sonra kesiklerinin sızladığını söyleyenler var

Okuyorum evet onlarida tam hazır olmadan hamile kalmak istemiyorum çünkü. Ama yengem beni on yaşımdayken çok korkuttu doğumunu anlatmıştı ve doğum video su izlemiştik bilinç altımda o varken bi türlü normal doğum güzel diyenlere inanamıyorum. Üstelik yengem çok kolay doğuruyor üç tane çocuğu var aralarında ay farkı var sadece ve dogumhaneye girip çıkması yarım saat sürüyor hemen doğuruyor ama ışte aklim hep o anlattıklarında :(

Ben de yıllar önce bekarken bir normal doğumu canlı canlı izlemek zorunda kalmıştım, o yüzden korkularım yoğun ama epiduralle atlatırım gibi hissediyorum, daha hamile kalmadan bıdı bıdı bu tür şeyleri çok anlattığım için eşim de sıkıldı artık ama napalım =) Olumlu hikayeleri okuyarak atlatmaya çalışacağız. 1-2 ay sonra hamile kalmak istiyorum bende Folbiol (folik asit) ve demir eksikliği için ilaç kulanmaya başladım. Full hazırlıklı girmek istiyorum olaya, sende bir aile hekimiyle görüşüp başla istersen kan tahlili falan da yaptır.

Su an çok erken ya dediğim gibi korku mu yendikten sonra herşeyi halledebilirim bence :) sende yine izlenim ve bilgilerini paylasirsan benimle sevinirim aynı sorunları yaşayan birinin olması bile içimi çok rahatlatıyor umarım çok rahat ve sağlıklı bi hamilelik gecirirsin :)

Ben bu yaşıma geldim hala doğum videosu izlemedim sakın öyle biş iyapmayın bir daha... Hele gebeyken.. AKışına bırakın ya Rabbim en hayırlısı neyse onu nasip ediyor..

hele bı hamıle kalda :)
soyle 20 haftalıgı gecsınde hamılelıgın
ondan sonra konusalım bunları konu sahıbı :KK70: alemsın yahu
okadar korkuyorsan zaten doktor normal dogum yapmaz kaslarını nefesını kontrol edememe durumunu rıske almazlar
tabıkı kolay degıldır ama okadar zor olsa kımse 2-4 tane cocuk yapmazdı dımı
sezeryan olursun :KK66:
bu arada ben sezeryanda ızledım canlı dogumda
tam aksıne daha kolay gorunuyor normal dogum ızlersen 5 dk da pıt dıye oluyor :)
keske catır catır normal dogursam benım sımdıden sezeryan olacagı kesınlestı bende ona uzuluyorum

Korkuyorum ama normal doğum istiyorum yaaa kasilir miyim o zaman normal yapmazlar mi :( e ama herkes kasilir bence o masada yaaa off :s

Su an çok erken ya dediğim gibi korku mu yendikten sonra herşeyi halledebilirim bence :) sende yine izlenim ve bilgilerini paylasirsan benimle sevinirim aynı sorunları yaşayan birinin olması bile içimi çok rahatlatıyor umarım çok rahat ve sağlıklı bi hamilelik gecirirsin :)

İnşallah bakalım önce bir hamile kalmak lazım =) Şimdilik hhamileliğe hazırlık süreci diyorum. Kendime sürekli öncesi ve sonrasında gideceğim bir jinekolog araştırma çabasındayım şimdilik. Hiç bir duruma hazırlıksız bilgisiz girmek istemiyorum nette ne var ne yoksa hatmettim. Umarım iyi birer doktor bulur, kolay bir dönem geçiririz

Korkuyorum ama normal doğum istiyorum yaaa kasilir miyim o zaman normal yapmazlar mi :KK43: e ama herkes kasilir bence o masada yaaa off :s

Netteki görüntüler gerçeği çok yansıtmadığı kanaatindeyim, sonuçta orda beş dk da pıt diye doğuruyor görünüyorlar ama doğum sancısı dediğimiz şey aynı anda 26 kemiğin kırılmasına eşdeğer bir sancı imiş. Ve görüntülerde sadece son anları doğum sırasını gösteriyorlar sonuçta, öncesinde saatlerce sancı çekme durumu da var. Ama korkmak iyidir bilinci açık zihni dinç tutar, sonuçta herşeyi bilerek araştırarak kabullenerek gireriz duruma :D

Ya inanır misiniz sancı beni korkutmuyor . Beni oraya yapılacak müdahele korkutuyor çünkü zaten regl dönemini baya sancılı ağrılı yataklara duserecek geçiriyorum idmanliyim o konuda öyle canim da herşeye yanmaz ağda bile yaptırırken gikim çıkmaz ama o bölgeye hassasim çok. Sancıyı da nefes egzersizi felan atlatiriz inşallah bi şekilde . Zamanı gelince o catala nasıl cikacam çatı tedavisi mi ne varmış onu nasıl yaptıracak bilemiyorum :(

Ya inanır misiniz sancı beni korkutmuyor . Beni oraya yapılacak müdahele korkutuyor çünkü zaten regl dönemini baya sancılı ağrılı yataklara duserecek geçiriyorum idmanliyim o konuda öyle canim da herşeye yanmaz ağda bile yaptırırken gikim çıkmaz ama o bölgeye hassasim çok. Sancıyı da nefes egzersizi felan atlatiriz inşallah bi şekilde . Zamanı gelince o catala nasıl cikacam çatı tedavisi mi ne varmış onu nasıl yaptıracak bilemiyorum :KK43:

Artık yaşayıp görmekten başka çare yok, müdahale edilmesi konusunda da doktorla konuşmak lazım, Avrupa'da 4 gün de sürse doğum bekletiyorlar annenin hayatı tehlikeye girmedikçe hiç müdahale etmiyorlar, biz de canı sıkılan doktor başlıyor kesmeye, vakti zamanı gelince bende baştan konuşuacağım hatta adliye memuruyum falan diye gözünü korkutmayı düşünüyorum

İnanın doğum yapmakta bişey yok hakikaten 5 dakikada olup bitiyor.. En zoru sancı tabi ki.. Normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum ayrıca 24 saat sancı çektikten sonra doğum yaptım.. Yeterki doğum başlasın gerisi çabucak bitiyor... Evet sancı çok zor.. Ben adet sancısı bile çekmeyen biriyim.. Ki adet sancısının daha şiddetlisi olduğunu söylerler.. Evet sancı zor oluyor, şiddetli oluyor ama bitiyor neticede.. Canından can çıkıyor olsun o kadar demi :D Üstelik o ana geldiğinde hiç birşey aklınıza gelmiyor inanın... Biran önce olsun bitsinde çocuğumu kucağıma alayım diye düşünüyor insan... Hiç kafanıza takmayın, Allah yardım ediyor zaten..

Umarım dediğiniz gibi olur :)) siz epidural mu oldunuz ben sivas ta yaşıyorum özel medicana hastanesi var burda adam akıllı orda yaptırmayı düşünüyorum doğumu hamile kalınca :)) ama sanırım epidurali sezeyan dışında yapmiyorlarmis bilginiz var mi

Epidural yapmayı çok istemiştim ben ama olmadı benimki.. Korkumdan istemiştim açıkcası.. Bi arkadaşım öyle yapmıştı doğumunu.. Doğuma giderken görmüştüm.. Ondan çok istedim.. Olmayınca normal yaptım.. Ama özel hastaneler yapıyor diye biliyorum.. Bi sorun doktorunuza..

Back