benim babaannem köy ebesiymiş, o da söylerdi zeytinyağıyla ovardık diye, üstelik 40 yıllık ebeliğinde ne yırtık ne dikiş görmüş. Epizyotomisiz doğum yani. Ama ben onun bu deneyiminden faydalanmadım ve doğumda totoma kadar dikişlerim oldu.
çok güzel bir bilgi normal doğum düşünen arkadaşlar yapsın bence bende 37. haftaya girince yapmayı düşünüyorum sanırım vajinanın içine sürülmüyor deneyen arkadaşlar varmı?
bende göğüs ucuna ve göbüşe sürüldüğünü duymuştum ama bunu duymamıştım mutlaka denicem ilk doğumum dikişsiz olmuştu inşallah ikinciside zeytinyağı sayesinde dikişsiz olur:Saruboceq:
Selam, üzerinden çok zaman geçmiş ama umarım görüp cevap yazabilirsin. İlk doğumum dikişsiz oldu demişsin, nasıl oldu, hangi dr yaptırdı, sen ve bebeğin kaç kiloydunuz merak ediyorum. 25 haftalık hamileyim ve kesik istemiyorum ve aşırı kaygılıyım. Yardımcı olursan çok memnun olurum.
Benim doktorum kendisi önerdi zeytinyağı kullanımını.. her gün zeytinyağı sür ve perine masajı yap dedi.. 36 haftalık hamileyim şu anda ve bikaç gündür uygulamaya başladım.. valla bu kadar faydalı ve etkili olabileceğini düşünmemiştim.. artık daha bi inanarak ve dikkatle her gün yapmaya devam edeceğim =)
Merhaba bebeğinin maşallahı var rabbim acısını göstermesin neler yedin bebeğin kilo aldı bu kadr.benm bebeğim 2000 kgyakn 33 haftada bende kilo lmasını istiyorum bideerken doğm riskim var.bebeğimn zayıf olmasndan zayıf olmasndan dolayı güçsüz kalmasndan korkuyorum fikir verir misin acaba ?
Benim doktorum kendisi önerdi zeytinyağı kullanımını.. her gün zeytinyağı sür ve perine masajı yap dedi.. 36 haftalık hamileyim şu anda ve bikaç gündür uygulamaya başladım.. valla bu kadar faydalı ve etkili olabileceğini düşünmemiştim.. artık daha bi inanarak ve dikkatle her gün yapmaya devam edeceğim =)