normal doğumda zeytinyağı

asperger

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
30
1
86
Manisa
kızlar merhabalar...40+1 haftalık hamileyim... geçenlerde elime geçen bir textde normal doğum öncesi yapılması gerekenler yazıyordu...bir maddede ise doğumdan 10 gün önce halis zeytinyağlı pamuk tutulması gerektiği yazıyordu, rahimi yumuşatıp açılmayı kolaylaştırması için... evde doğum yapanların anlattığına göre ebeler önceden rahim ağızını zeytinyağı ile esnetirmiş çok da rahat olurmuş doğumlar...bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı? gerçi hoş 10 günüm var mı doğuma tartışılır ama maksat bildiklerimizi paylaşmak öyle değil mi?kaydirigubbakcemile5

benim teyzem her doğumundan bir hafta önce başlar zeytinyağı sürünmeye...göbeğine göğüslerine.malum yerlerine....en son doğumunda hastaneye gittikten sonra yarım saat bile sürmedi bebeğini doğurması...bizede hep tavsiye eder...bende kesinlikle deneyeceğim....

Zeytin öylesine büyük bir mucize ki..ıçerdiği A,D,E,K vitaminleri sayesinde bütün dertlere deva..
Kuranı kerimde de zikrediliyor kudreti,and olsun zeytine diye bir ayet var demek ki muhteşemliği tartışılmaz..Özellikle halis zeytinyağı her derde deva..
Bebeklerin pişiklerine,gögüs ucu bakımına,cildimize,saçlarımıza,tırnaklarımıza..
Sürülen bölgeyi gevçetir yumuşatır o münasebetle doğum olayında da etkisi yok sayılamaz..
Ben doğumdan önce vajinal bölgeye kullanma olayını duymuştum ve gayet mantıklı..
ınşallah hayırlısı ile ve kolayca dünyaya getirirsiniz bebeğinizi..

benim teyzemde hep der zeytinyağı olmasaydı asla doğuramazdım o ebeden allah razı olsun der hep :) zor geçiomuş doğumu ebe hemen zeytinyağı sürmüş :)

bencede oldukça mantıklı,ben normal doğum yapmadım ama,şimdi yapacak olsam bunu uygulardım,
sonuçta yan etkisi yok ve çok faydalı bir madde .

bence de mantıklı gibi görünüyor
ben zaten göbüş ve memişlerime sürmeyi düşünüyordum birde vajina eklendi buna desenize
yanlız anlamadığım vajinanın içinemi sürmek gerekiyor yoksa sadece dışı yeterlimi aceppp

merhaba arkadaşlar bende 20+2 gunluk hamıleyım normal istiyorum bakalım amam bu zeytın yagını içine mi dışına mı sürüyoruz kii aydınlatırmısınız benıı şimdiden herkeze kolay dogumlar dilerim

aa hc duymamıstımm..
ma hep goğüslere gobek bolgesıne uyguladım z.yagı hamıleyken..

Ben doğumuma bir ay kala hergün pes etmeden uyguladım sancım 15 saat sürdü doğumum 10 dk sürdü çok şükür.. Kesinlikle tavsiye ediyorum Allahın izniyle faydasını görürsünüz arkadaşlar..

Ben doğumuma bir ay kala hergün pes etmeden uyguladım sancım 15 saat sürdü doğumum 10 dk sürdü çok şükür.. Kesinlikle tavsiye ediyorum Allahın izniyle faydasını görürsünüz arkadaşlar..

doğum anı kısa suruyor zaten..onemlı kısmı sancı asaması..
senınde uzun olmus.

kızlarcım merhabalar.... 10 nisan da normal doğumla oğlumuz dünyaya geldi doğumuma 3 gün kala zeytinyağı kullanmaya başladım... doğumdan bir gün önceki muayenemde dr'um 3-4 cm açılmamın olduğunu söyledi bu kadarcık bir açılma esnasında insanların çığlık çığlığa olduklarından bahsetti ben hiçbirşey hissetmedim...açıklığım 6cm oluncaya kadar da herhangi bir acı duymadım belki ağrı eşiğimin yüksek olmasındandır...son 3 saatim de ağrılarım ve sancım çok şiddetlidi...elhamdülillah bebişimiz sağ salim dünyaya geldi...zeytinyağpından mı bilemem ama evde doğumda sıklıkla kullanılan bir yöntemmiş hatta bir ebe yakınımız sancı esnasında da kullanmamı soylemişti ama tabiki mümkün olmadı nst, koldaki serum ve benim boşvermişliğimden belki o esnadada kullansam daha k olay daha az dikişli olurdu doğumum...Rabbimiz herkesin yardımcısı olsun bu yolda herkesin işini kolaylaştırsın...kaydirigubbakcemile3

kızlar meraba.benim doğuma daha çok var ama ben hep bu rahim açılmazda keserler diye korkuyorum.zeytinyağını tam olarak nasıl kullanıyoruz yazarmısınız.a bide bu kesikten sonra dikiş çok acıyomu.

canım benim zeytin yağı ile genital bölgeye masaj yapar gibi sürüyorsun yağı... epizyo kesisine gelince hemen hemen ilk doğumların hepsinde oluyor...bir de benim bebeğim biraz iriydi doktor vajinayı riske atmamak ve yırtık oluşumunu engellemek amacıyla kesi yapıyor...benim 10 tane dikişim oldu ancak dikiş atılırken de kesi yapılırken de hiçbirşey hisstmedim..kesi yapılacak bölgeyi uyuşturmuştu doktorum kesiyi hissetmedim, dikiş atarken de beni uyuttu onuda hiç hissetmedim benim doğumum ağrısız ama sancılı oldu diyorum şimdi herkese...Allah hayırla kurtarsın canım...

allahim ya ben dogum yazilarini tavsiyelerini okurken icim bi acayip oluyo resmen 33 haftaligim dogum yaklasdikca odum patliyo insallah kolay olur yuce rabbim herkesin dogumunu bi avazda bitirsin kolayca insallah!!

canım benim zeytin yağı ile genital bölgeye masaj yapar gibi sürüyorsun yağı... epizyo kesisine gelince hemen hemen ilk doğumların hepsinde oluyor...bir de benim bebeğim biraz iriydi doktor vajinayı riske atmamak ve yırtık oluşumunu engellemek amacıyla kesi yapıyor...benim 10 tane dikişim oldu ancak dikiş atılırken de kesi yapılırken de hiçbirşey hisstmedim..kesi yapılacak bölgeyi uyuşturmuştu doktorum kesiyi hissetmedim, dikiş atarken de beni uyuttu onuda hiç hissetmedim benim doğumum ağrısız ama sancılı oldu diyorum şimdi herkese...Allah hayırla kurtarsın canım...

çok sağol.bende korkuyorum işte canlı canlı dikiş atıyolar falan dendi ödüm patladı.içime su serptin valla

Bende duymuştum 1 hafta kala ALLAH nasip ederse başlayacağım çok anlamlı bi paylaşım olmuş kızlar ya sağolun insan böyle şeylerle moral buluyor.

benim kayınvalidemde evde doğum yapmış
ve ebe hep zeytinyağını süre süre açtırmış
üstelik 5 kilo bir çocuk doğurmuş :1shok:

bende göğüs ucuna ve göbüşe sürüldüğünü duymuştum ama bunu duymamıştım mutlaka denicem ilk doğumum dikişsiz olmuştu inşallah ikinciside zeytinyağı sayesinde dikişsiz olur:Saruboceq:

zeytinyagını bende mutlaka denıcem.doguma 1 hafta kala denemeye baslarım.
vajınanın ıcıne dogru mu surulcek acaba?

Back