normal doğumda yaşadıklarım!!!

teşekkür ederim kızlar hepinize...evet canım tamda tarif ettiğin gibi oldu ama 400gr. ile 3 kilo arasında cok fark var..sancıyıda ona göre hesapla artık:) ben ıkıncı doğumumda epidural düşünüyorum..sende o kötü günleri hatırlama canım ..gebelıgın hayırlı olsun bebegını sag saglım kucağına al ınsallah..herkesın kı farklı olur kızlar bolca dua edın...

inan tüğleRim diken diken oldu.ALLAH HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN BEBİŞİNE

6 aylık hamileyim normal doğum istiyordum taki yaşadıklarını okuyana dek çooook zormuş yaaa :18::18::18::18::18::18:

kızlar bende haziran ayında normal doğum yaptım...size şunu söyleyeyim sancı kısmı sadece zor o da doğuruna kadar..ve ben iğneden bile korkan birisiyim hemen tansiyonum düşerdi Allaha şükür normal doğurdum....sonuna kadar herşey normalse normal doğurun derim...

topik sahibi arkadasim allah anali babali büyütsün gözün aydin....

Benimde kizimda suyum gelmisti gece yarisi sancim yokken gitmistim hastaneye güle oynaya diodum yine eve yollarlar gittim apar topar oda hazirladilar burda kalcan dediler bi serum taktilar aninda sancim basladi
on dakkada bir bes dakkada bir sanci derken 28 dk da kizim dünyaya geldi 3kg700gr
ikinci cocugumu da hep normal dogum yapma hevesiyle bekliodum cünkü dünyada en harika bi duygudur dogum ani annenin annelik hisslerinin geldigi an ilk görüs ilk bebeginle temas bunlar cektigin bütün acilari sancilari herseyi unutturuo...

ben hem normal dogumu hem sezeryani yapmis biri olarak burdan herkese normal dogumu öneriyorum bikere sezeryan olmaktansa on kere catir catir dogurmayi tercih ederim...

canım inşAllah ikinizde sağlıklı ve iyisinizdir ben normal doğum istiyorum ama doktorum ikiz oldukları için uygun görmüyor...

kesinlikle katılıyorum.normal doğum gibisi yok.rabbim bütün isteyenlere kolay ve normal doğum nasip etsin.sancıdan müthiş korkan biri olarak ben şunu söyleyebiliyorum:1. günden sonra istesende hatırlayamıyosun sancının zorluğunu.

allah analı babalı büyütsün inşallah..

off okumasamıydım acaba dedim. ben sezeryandan korkuyodum ama şuan kafam karıştı. duygusallığımdan mıdır bir de okurken ağlama hissi geldi. korktum sanırım. :26:

normaldoğum herkesin harcı gibi görünmesse de ben hep Allah dağına göre kar veriyor diorum.Birini daha dün sabah olmak üzre iki kızımı da normal doğurmuşbiri olarak,her doğumunhikayesi bir olmuyor.ilkinde daha uzun sancı çekmiştim ama ordan oraya koşturduğumuzdan çok acı çektiğimi hatırlamıyorum.ikincisinde toplamda 1 buçuk saatlik bir sancıyla hemen doğurdum ama daha bir canım yandı.önemli olan çocuklaın sağlıklı olması,ama annede büyük bir travma yaşıyor kolay değil.Allah her duruma yardımcımız olsun.Anne olmak kolayla olmuyor

Allah analı babalı büyütsün.bence o dangoz ebeler kanatmıştır burnunu malum o eller okadar içerde ne arıyosa

iki çocuğumuda normal doğumla dünyaya getirdim ama ilk doğumumda gözlerimin beyazı yoktu kıpkırmızıydı gözlerim kılcal damarları çatlamış doktorum olacak odun o koca göbeğiyle dirsekleriyle karnıma bastı patlatcaktı beni adıda özel hastaneydi ya sonrası aman allahım suni sancıyı direk vermesine ne demeli ama ikinci doğumum çok kolaydı allah o sıkıntda düşmanımı bırakmasın suni sancı felaketti

Üç çocuk annesi olarak üç çocuğumu da normal ya da doğal doğum ile dünyaya getirdim.Benim doğumlarım ikisi suni sancı ile biri suni sancısız oldu.Suni sancı süreci hızlandırdığı kadar ağrıyı şiddetlendiriyor da....O kadar çok ağrı çabuk doğum Suni sancısız ağrıları çekmek çok daha kolay.
Çevremdekilere hep doğal doğumu tavsiye ediyorum. Sezeryandan açıkçası korkuyorum.
Yazdıklarınızı okuyunca yeniden doğurmuş gibi oldum.İnsan hafızası yaşadıklarını çabucak unutuyor.

Normal doğurabilenler için klasik bir doğum hikayesi ve muhteşem bir olay. Allah size bağışlasın.

kendi doğum hikayemi okur gibi oldum, normal doğum gerçekten zor ama toparlanması kolay oluyor 1 gün sonra hiç doğum yapmamış gibi hissediyordum. zorda olsa zorunlu değilse eğer sezaryan herkese normal doğumu tavsiye ederim.

Allah bağışlasın,geçmiş olsun..

bende 2 yıl önce normal doğum yaptım.epidural takılıydı,suni sancı ile doğum yaptım.

ancak yazdıklarınız dehşetle okudum resmen.doktor üstüme çıktı,bastırdı,olmadı,gücüm kalmadı,iğnesiz dikiş oldu,sonum zor çıktı falan....

yani doğum yapmamış olsam tırsardım.aklıma bu konuları merak için okuyan hamileler ve hamile kalmak isteyenler geldi.ben kendi doğumumda ki aksilik ve kötü yanları doğum yapmış yapmamış arkadaş-eş-dosta o kadar sempatik bir biçimde anlatıyorum ki !!!bu denli sosyal paylaşımların olduğu bir ortamda bu denli hoyratça apaçık bir anlatım kanımca doğru değil..

sizi tebrik ederim,zoru başarmışsınız ama bu denli detayı anlatarak da hiç iyi yapmamışsınız.evet çok haklısınız.her doğum farklı gelişir,güzellikleri,aksilikleri illa ki vardır.ama inanın şimdi bu yazınıza muhalif ben anlatsam doğumumu alakası yok inanın.
hemde suni sancı ile 12 saat süren,4,300 kg.bir bebek dünyaya getirmiş bir anne olarak..

Aferin sana kahraman! Korkunç hikayeni böyle üslupsuzca anlatınca hepimiz senin ne kadar büyük bir kahraman olduğunu anladık. Yok uyuşturmadan dikilmiş de yok hemşire elini içeri sokmuş da. Baksan yarısı halüsinasyondur. Hee bizle paylaşman da süper oldu, hepimiz normal doğuma daha sempatik bakmaya başladık (!)

Evet arkadaşım aynen uyuşturmadan dikiyorlar. Hemşiresi doktoru sık sık el atıp açılmayı takip ediyor. Niye bu kadar tuhafınıza gitti anlamadım. Evet bir de bastırıyorlar ki bebek geri kaçmasın kolay çıksın. Bence hepsi gayet normal. Ben de normal doğum yaptım ama hiç te büyütmüyorum, sağlık çalışanları ellerinden geleni yaptı hem de gerektiği gibi. ben de aynen herkese sempati ile anlatıyorum, bunlara ramen doğum yani normal doğum olayı müthiş bir durum. Anne olmaya değer. Hiç te tuhaf bir şey yok bence.... Ben ilk doğumumda daha dehşet şeyler yaşadım ama doğumdan gelince insanların çok abarttığını ve korkuttuğunu anladım. O kadar sorunlu olmasına ramen hiç te zor değilmiş, millet abartmış dedim.

Heeey arkadaşlar, doğumdan ürkenler, Normal Doğum dedikleri şeyin sadece sancı kısmı biraz zor, gerisi basit. Lütfen, yaşayınca göreceksiniz, her söyleneni kafanızda büyütmeyin... Allah analı babalı büyütsün yavrucuklarımızı da....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…