normal doğum yapınca hemoroid oluşur mu?

Gulguzeli33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.745
28
318
Eskişehir
şu anda 6buçuk aylık hamileyim.hamile kalmadan birkaç ay önce hemoroid ameliyatı oldum.normal doğum yapabilmeyi çok istiyorum ama doğum sırasındaki ıkınmaların basura sebep olduğunu duydum.normal doğum yapan anneler lütfen yazarmısınız,bu doğru mu?ameliyat öncesi ve sonrasında tabiri caizse anamdan emdiğim süt burnumdan geldiği için aynı şeyleri yeniden yaşamaktan çok korkuyorum.

zaten varsa onu artiriyor, hic yoksa ortaya cikarmiyor, diye biliyorum. artirmasi da zaten gecici 1-2 ay icinde eski haline donuyorsun. benim basurum var. her iki dogumum da normaldi. o artisin rahatsizligini 1ay kadar yasadim, sonra yine eski bildigim basurlugume dondum :)

benim hemoroit sorunum yoktu, gebeliğimin 35. haftasında kendiliğinden oluştu. Hormonlardan kaynaklanıyormuş, bazı kadınlarda olurmuş. Çok ızdırap çektim, fitil kullandım, acısı dindi ama ara ara artıyor. (

vallahı canım dogumunun kolaylıgına zorluguna cabuk olmasına da cok baglı bu durum..
her ınsanın dogumu kesınlıkle bır olmuyor.. benım uzun surdu bıraz kordon dolanması sebebıyle zorlandım.. ama hemoroıd sıkayetm olmadı cok sukur... ustelık dogumdan sonra ılk gun mesanem cok acıyordu ustune otururken :)
yalnız su da var... bıraz yanlıs ıkınmam oldu ılk 2-3 ıkınmada... bu sebeple olustu bu durum.. ama dedıgım gıbı ılk 1-2 gunden sonra acısı gectı ve hemoroid olmadım hıc...

ilk çocuğum normal oldu suni sancı verildi ve çok zor bir doğum gerçekleşti ıkınmaktan doğum sonrasında doğumdan değil basurdan çok çektim doğurduğumu unuttum neredeyse 2 hafta oturamadım.

bu normal doğuma bağlı bir olay değil sadece..doktorum programında hemoroid işleniyordu..kadının biri senelerdir çekiyormuş..ağlayarak yapuyormuş ve doğumdan sonra oluştu dedi..doğumu ise sezeryan..

ben normal yaptım ama benim öyle bir problemim yoktu,doğumdan sonrada hiç olmadı..

hamilelikte de oluyor benim bildiğim. o bölgedeki damarlardaki göllenme nedeniyle. tabi normal doğumdaki ıkınmalar da hemoroidi tetikliyor. ama herkeste olcak diye bişey yok. genellikle de doğumla beraber ortadan kalkıyor. benim de hamileliğimin 8. ayında böyle bi şikayetim oldu. hatta doktor olmazsa doğumdan sonra gel müdahale edelim falan demişti. doğumda da çok zorlandım ııkın ıkın zor doğurdum bebişimi. ama şu an problemim kalmadı şükür.

canim ben tam 12 saat sanci cektim ve hamileligimde öyle bir problemim yoktu dogumdan sonra hemoride ne ögrendim cok zorlamaktan olmus hemde iki tane kücük sonra doktor dedi dogumda olmus diye hala var yediklerime dikkat ediyorum ikincide nasil olur bilmiyorum kesin cok kötü olursa ameliyat olurum diye düsünüyorum cünkü gercekten ikinci dogumda dahada büyüyormus

konuyu ben açmıştım ama sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım ve gördüm ki sadece normal doğumda değil,sezeryan sonrasında da basur oluyormuş....

selam kizlar benimde dogumdan sonra hemoridim oldu o kadar ikininca bir hemorid eksikti oda oldu- kadin dr dogumda olan hemoridler geciyor dedi krem simdilik sürüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…